HQ12 Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 no i mam tego nowego ibm ic35l040AVVN07-0 wyje jak sto chuii w ksiezycowa noc!!! wytrzymac juz nie moge czy te ibmy maja to do siebie ze co drugi model tak glosno krzyczy??!! szlak mnie juz trafia a siedze przed kompem zaledwie 4godz mam nadzieje ze szybko sie popsuje pamieci mi nie wymienili !! powiedzialem im ze jak znowu mi hdd padie to przyjade z plyta i pamiecia do wymiany ! narazie zaprobowali to ale pewie przypuszczaja ze jak mi dali najnowsz model to sie nie przekreci jednak sadzac po dzwieku jaki z siebie wydaje bedzie chodzil gora miesiac :evil: o pracy przy otwartej obudowie nawet niema mowy bo zaglusza dialogi w pokoju i nieda sie rozmawiac 8O oby jutro juz nie startowal daj boze :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 no co jest zadnych opinij juserow ) czyzby ibm byl az tak malo popularna firma )))))))))))))))) czy u was tez tak glosno one chodza?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 ten odglos jaki ma charakter ? moze lozysko jest uszkozdone, ile masz stopni w tym dysku ? ps wyje glosniej nish odkurzacz ? :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 no i po jaka cholere kupiles ta badziewiasta firme, od czasu dtla juz nigdy nie kupie ibma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 no i po jaka cholere kupiles ta badziewiasta firme, od czasu dtla juz nigdy nie kupie ibma co masz do IBM...??? ja mam swojego juz od trzech lat i nawet jednego bad sectora nie mam, a "jeżdzę" na nim ostro... że jest głośny to juz co innego, ale dyski IBM mają to do siebie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 no i po jaka cholere kupiles ta badziewiasta firme, od czasu dtla juz nigdy nie kupie ibma co masz do IBM...??? ja mam swojego juz od trzech lat i nawet jednego bad sectora nie mam, a "jeżdzę" na nim ostro... że jest głośny to juz co innego, ale dyski IBM mają to do siebie... uahahahaha co ja mam!!!????, mam to ze wegierska dtla mi padla po 1,5 roku i nie mam gdzie go zrobic, a to ze wegierska fabryke dtla zamkneli bo mieli za duzo zwrotow?, poza tym jak kiedys uslyszalem ze ibm poleca zeby gxp nie siedzialy w serwerach , czyli zeby nie pracowaly dluzej niz chyba ok 10 h na dobe bo sie grzeja to myslalem ze spadne, niech ibm juz lepiej dyskow nie robi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 co masz do IBM...??? ja mam swojego juz od trzech lat i nawet jednego bad sectora nie mam, a "jeżdzę" na nim ostro... że jest głośny to juz co innego, ale dyski IBM mają to do siebie... True, true. Kumpel ma starego IBMa 10GB (seria DTTA), na chodzie bez przerwy od 2 lat :) Skubany hałasuje (słychać przy zamkniętej obudowie pisk silnika od talerzy) ale przeżył 2 DTLA 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 moze i ptrzed dtla bylo ok, ale od tego czasu chlopaki z ibma sobie nie radza z postepem technologicznym w temacie dyskow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 no i po jaka cholere kupiles ta badziewiasta firme, od czasu dtla juz nigdy nie kupie ibma co masz do IBM...??? ja mam swojego juz od trzech lat i nawet jednego bad sectora nie mam, a "jeżdzę" na nim ostro... że jest głośny to juz co innego, ale dyski IBM mają to do siebie... uahahahaha co ja mam!!!????, mam to ze wegierska dtla mi padla po 1,5 roku i nie mam gdzie go zrobic, a to ze wegierska fabryke dtla zamkneli bo mieli za duzo zwrotow?, poza tym jak kiedys uslyszalem ze ibm poleca zeby gxp nie siedzialy w serwerach , czyli zeby nie pracowaly dluzej niz chyba ok 10 h na dobe bo sie grzeja to myslalem ze spadne, niech ibm juz lepiej dyskow nie robi twoja przygoda z IBM to jest dobry przykład..., ale na to, że Węgrzy nie nadaja się do produkcji dysków...:P...i nauczka dla IBM, że powinni takie fabryki otwierać w Polsce... a co do tego grzania się, to sądze (więc pewności nie mam), że nie jest większe niż u innych producentów (chyba, że dyski IBM są jakies strasznie wrażliwe na wyższe temperatury, jednak mimo wszystko ja tego nie zauważyłem)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 druid: bo masz starszy model dysku ktory byl spoko, a ile ja juz nasluchalem sie histori o dtlach (nie tylko wegirskich) ktore usmazyly sie np w kieszeniach, moja dtla byla chlodzona 1x 8 cm + cooler do dyskow spire a i tak siadla, a ibmy grzeja sie strasznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Ok...:P Teraz już będę wiedział... W końcu po to jest to forum...:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Ok...:P Teraz już będę wiedział... W końcu po to jest to forum...:) git :), pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Ja mam B4 60gb i IBM 120 gxp 40 gb i ibm jest o niebo lepszy od B4 przerzył już dwa takie dyski one mi siadają co 2-4 tygodnie to największy szit! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 ok wiec jest tak srtrasznie glosno sie kreci odglos jakbym mial komara giganta w obudowie chalas porownywalny do napedu cd!!! glosno jak cholera cos w stylu bzzzzzzzzzbzzzzzzzzzz + yyyyiiiiiiiiiyyyyyyyyyiiiiiiiii :P tep. jeszce nieprzekroczyla 35*C ale to juz zasluga mojego systemu chlodzacego plus tej nowej obudowy dysku jest cienki i pod talezami ma zeberka co opwoduje lepsze odprowadzanie ciepla akurat jesli chodzi o teperature w tym modelu to sie nie martwie ale pech jescze dzisiaj chodzi moze jutro padnie :twisted: wtedy wymienia mi plytke i pamiec oby niemogli juz sprowadzic kt133a hehehehe zapomnialem dodac bo pewnie nie wszyscy wiedza ze to juz 4 ibm ktorego posiadam a te waly z telewoltu niechca dac mi innego hdd ( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Jak chcesz zeby padl to zmniejsz dzielnik PCI pojedz troszke FSB do gory i juz mamy usmazony dysk :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...