eXtendeD Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Witam. Mam problem ze sprzętem, ale nie wiem za bardzo co jest jego przyczyną. Chodzi o wygaszanie się monitora (przejście w stan czuwania) podczas uruchamiania się kompa i systemu. Niekiedy w ogóle nie pojawia się obraz na monitorze - widnieje tylko informacja o braku sygnału (NO SIGNAL INPUT) a po resecie jest już OKey. Rzecz dzieje się na sprzęcie AMD - Asus A7V8X-X, Athlon XP 2000+ , 256 DDR-RAM Kingstona, Ge-Force4 64 MB MX 440 8X, monitor CTX. W BIOSie są funkcje do zarządzania energią, ale manipolowanie z nimi nie przyniosło rezultatu (W BIOSie wyłączone jest wygaszanie się moniora). Z tego co słyszałem jest to konflikt między kartą graficzną a płytą główną, jednak nie mam pewności co do prawidłowości tego spostrzeżenia. Proszę o pomoc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ic3ek Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Monitor ci sie wylancza tylko jak uruchamia sie system czy moze wczesniej jak odczytuje biosik?? Sprawdz moze czy Grafa jest pozadnie wlozona do AGP Albo sprawdz sam monitor!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXtendeD Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 zanim się system zaladuje.... a czasem w trakcie uruchamiania systemu... a grafa siedzi.. i to dobrze.... bo inaczej nie pisalbym tego teXtu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maku2 Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 No to albo wina systemy, albo cos z plyta glowna :( Sprawdz jescze monitor u innych osob :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...