Mr.Martin Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Witam Poczytalem troche artykolow na temat tych dwoch systemow i nie wiem na ktory sie bardziej zdecydowac Doradzcie mi prosze ktory wybrac ? - ktory jest stabilniejszy ( o ile w tym jest roznica), szybciej sie uruchamia , szybciej dziala itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Zalezy, co bedziesz mial zamiar robic w zwiazku z tym systemem. Do czego jest Tobie potrzebny. Mysle, ze mimo wszystko Prof. jest lepszym rozwiazaniem.. ale wszystko lezy w guscie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Zalezy, co bedziesz mial zamiar robic w zwiazku z tym systemem. Do czego jest Tobie potrzebny. Mysle, ze mimo wszystko Prof. jest lepszym rozwiazaniem.. ale wszystko lezy w guscie.. Hmm, co bede robil , a mianowicie : - surfowal po internecie ( podlaczony jestem do neo+ poprzez router sprzetowy) - od czasu do czasu w cos zagral - ogladac bede filmy DVD jak i z DIVX - ripowal DVD do DIVX itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 czy zcasami Profesional nie posiada za duzo bajerow ( typu nie wylaczajace sie uslugi itp) ktore spowalniania caly system - a HOme posiada ich mniej dzieki czemu w domoym zapleczu lepiej dziala ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Między Home a Professional praktycznie nie ma róznicy w działaniu. Czasem lepiej chodzi jeden czasem drugi. Jeżeli nie potrzebujesz dodatkowych funkcji jakie oferuje professional (obsługa 2 procesorów, serwery www/ftp i pare innych rzeczy) to Home będzie lepszy. Praktycznie jest to jeden i ten sam system, po prostu z jednego usunieto kilka składników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Między Home a Professional praktycznie nie ma róznicy w działaniu. Czasem lepiej chodzi jeden czasem drugi. Jeżeli nie potrzebujesz dodatkowych funkcji jakie oferuje professional (obsługa 2 procesorów, serwery www/ftp i pare innych rzeczy) to Home będzie lepszy. Praktycznie jest to jeden i ten sam system, po prostu z jednego usunieto kilka składników. a ktory lepiej sie s prawuje z procesorami P4 HT - bo slyszalem ze windows ma z tym jakis problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 XP najlepiej z SP1 nie ma zadnego problemu z HT. Do HT lepszy bedzie professional chociaz Home tez go podobno obsluguje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Moim zdaniem i tak obojetnie co bys robil powinienies zainstalowac sobie Prof. Jest po prostu lepszy, a jesli bedziesz chcail w przyszlosci rozszerzyc swoje wymagania co do systemu operacyjnego to Prof. mysle zapewni Ci lepsze wyniki, czyc nie najlepsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻYWIEC Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Już było, ale zapytam jeszcze raz. Czy jesteście pewni, że WIN XP HE wspiera technologię HT??? Zdania są na forum podzielone, a od Microsoftu otrzymałem odp że NIE ! Tyko nie wiem czy to prawda, czy chcę mnie po prostu nacięgnąć na Profesionala??? Może ktoś to sprawdzał??? Liczę na opinie na podstawie doświadczeń użytkowników a nie zgadywania. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Znalazłem ciekawy opis na stronie MS http://download.microsoft.com/download/5/7...ead_windows.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻYWIEC Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Zaobserwowałem coś ciekawego, czego nie umiem wytłumaczyć. Postawiłem dwa systemy WIN XP - jeden Home a drugi Pro na dwóch różnych partycjach w tym samym kompie. Oba windowsy obsługują HT ( czego kolesie w Microsofcie nie wiedzą lub tą wiedzą nie chcę się podzielić - o czym przekonałem się na własnej skórze). Ale nie to jest dziwne. Otórz win XP HOME (!!!) wypadł w testach PC Mark i 3dM 2001 i 2003 ok. 10-15% lepiej (więcej pkt). Także w gierkach jakby sobie lepiej radził. A co do stabilności to jest wszystko OK - w porównaniu do 98 to jest miodzio! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Oba windowsy obsługują HT ( czego kolesie w Microsofcie nie wiedzą lub tą wiedzą nie chcę się podzielić - o czym przekonałem się na własnej skórze).Spójrz na linka który podalem wyżej. W dokumencie tym twierdzą że Home obsługuje HT. Co do wydajności to możliwe ze to dlatego ze Home nie zawiera kilkunastu usług ale to i tak dość spora róznica w wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻYWIEC Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 OK, zapoznałem się. Ale co innego jakaś anglojęzyczna dokumentacja, a co innego pytanie "specjalisty" bezpośrednio. Stwierdził on stanowczo, że tylko pro obsługuje HT (ciekawe dlaczego ???$??? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...