Skocz do zawartości
kotek

częstotliwości odświeżania

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zmienić częstotliwość odświeżania monitora (horizonal sync), tą podawaną w kHz. W linuksie mam 80.1kHz,a w widowsie jest 81.5. Chciałbym ustawić tą z widowsa, bo przy 80.1 raczej nie można pracować. Obraz jest za mały, nie dochodzi do krawędzi, nawet przy 100% rozciągnięciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam, szukam, i może znajdę. Dzięki twojej wypasionej, na maxa w kosmos, radzie napewno zrobię to dużo szybciej. Dobrze, że są jeszcze tacy dobrzy ludzie jak ty, na których zawsze można liczyć. Jeszcze raz dzięki za tą wyczerpującą temat odpowiedź.

ps. Ta twoja strona też jest wypasiona, tworzona jakby ręką boską.

Tak trzymać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli nie potrafisz kliknac na przycisk Szukaj umieszczony nieco wyzej ani uzyc google, to naprawde nie moja wina. Pytania ustawianie rozdzielczosci, odswiezan i tym podobnych przewijaja sie tutaj co chwila a regulamin forum wspomina cos o poszukaniu odpowiedzi na pytanie, ktore sie chce zadac. Po to wymyslono ow przycisk Szukaj. Proponuje rowniez wpisac haslo "X window konfiguracja" w google.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, już to zrobiłem. Może trochę pośpieszyłem się z pytaniem na forum. Sory wielkie.

Tak przy o okazji:)

Monitor pokazuje mi dwie częstotliwości i dwie literki za tym. Co one znaczą? W linuksie jest PP a w windowsie NP, bo nie wiem co mam w google wpisać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi