Guma' Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Jaki program jest najlepszy do kręcenia kart Radeon VE 64 MB SDRAM ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Jaki program jest najlepszy do kręcenia kart Radeon VE 64 MB SDRAM ??i tak nic nie zyskash na wydajnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Polecam program ATI-winclk. Zajmuje ok. 140Kb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Przeczytaj sobie to co napisalem w post Zkąd bios do Radeona 8500????. Tam wytlumaczylem sposob w jakim ja to robilem. A co do krecenie. To wszedzie pisza ze nie powinno sie krecic jaka kolwiek karte wiecej niz o 5 procent. Tzw. Jesli masz Radeona z 275Mhz pamiecia to nie powinienes go pociagnac wiecej niz 288Mhz. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Skąd zassać ten programik ?? Pobawiłbym się troche :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Moge ci przeslac. Mam wszystkie 3 programiki zippowane w jeden plik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Przeczytaj sobie to co napisalem w post Zkąd bios do Radeona 8500????. Tam wytlumaczylem sposob w jakim ja to robilem. A co do krecenie. To wszedzie pisza ze nie powinno sie krecic jaka kolwiek karte wiecej niz o 5 procent. Tzw. Jesli masz Radeona z 275Mhz pamiecia to nie powinienes go pociagnac wiecej niz 288Mhz. :lol: co to za zasada ze tylko o 5%?? mam nadzieje że to tylko dowcip :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 A co do krecenie. To wszedzie pisza ze nie powinno sie krecic jaka kolwiek karte wiecej niz o 5 procent. Tzw. Jesli masz Radeona z 275Mhz pamiecia to nie powinienes go pociagnac wiecej niz 288Mhz. Gdzie to piszą?? Producenci nie zalecaja kręcić, a na tym forum itp. mówia z tego co ja wiem kręcić ile sie da i ile sprzęt wytrzyma :D.. Kręcic ile się da... 5 % to żadna zasada dla mnie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 A co do krecenie. To wszedzie pisza ze nie powinno sie krecic jaka kolwiek karte wiecej niz o 5 procent. Tzw. Jesli masz Radeona z 275Mhz pamiecia to nie powinienes go pociagnac wiecej niz 288Mhz. Gdzie to piszą?? Producenci nie zalecaja kręcić, a na tym forum itp. mówia z tego co ja wiem kręcić ile sie da i ile sprzęt wytrzyma :D.. Kręcic ile się da... 5 % to żadna zasada dla mnie. :) Dla mnie jest zasada 5 %. 5% poniżej max wytrzymałości każdego elementu... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Moge ci przeslac. Mam wszystkie 3 programiki zippowane w jeden plikBardzo chętnie !!! :) guma@czad.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"] Dla mnie jest zasada 5 %. 5% poniżej max wytrzymałości każdego elementu... :twisted: Ja schodzę niżej : 2 MHz poniżej max wytrzymałości każdego elementu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"] Dla mnie jest zasada 5 %. 5% poniżej max wytrzymałości każdego elementu... :twisted: Ja schodzę niżej : 2 MHz poniżej max wytrzymałości każdego elementu :D A skąd znacie maxymalną wytrzymałość...?? To tylko teoria, w praktyce jest bardzo różnie !! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"] Dla mnie jest zasada 5 %. 5% poniżej max wytrzymałości każdego elementu... :twisted: Ja schodzę niżej : 2 MHz poniżej max wytrzymałości każdego elementu :D A skąd znacie maxymalną wytrzymałość...?? To tylko teoria, w praktyce jest bardzo różnie !! :) 2MHz niżej ustawień przy których wystepują artefakty , przycięcia obrazu itp. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 O 5% zasadzie to wielokrotnie czytalem na rozych stronach internetowych ktore zajmuja sie analiza hardware-u komputerowego. Wedlog tych stron 5% regula zapewnia to ze karta graficzna nie zostanie uszkodzona od overclocking-u. Szczegolnie karty nowej generacji typu GF4 Ti4600 i Radeon 8500 sa bardzo podatne na uszkodzenie poniewaz fabrycznie te karty sa juz bardzo zoptymizowane. Jesli chodzi o "extreme oveclocking" tzw zakladanie dodatkowych kulerkow na pamiec i GPU to pewnie ta regula sie tutaj nie liczy. Tak swoja droga to sam uszkodzilem Radeon 8500 Retail 275/275 bo za bardzo go ciagnalem. Pamiec padla. Tutaj sa tego rezulaty. Takze mysle ze 5% jest dobra granica aby sie czymac szczegolnie ze za wiele i tak sie nie zdobedzie przez overclocking. [/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...