bongoo Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Nie wiem czy już było o tym, ale chciałem kontynuować niekończącą się opowieść o tepsie. W bloku mamy dsl 512 i od czasu założenia (ok. 4 mies.) ciągle są problemy z netem, gdyż z jakiś przyczyn rozłącza się w nieoczekiwanych momentach. Jak zadzwoni się na infolinię to odrazu jest gadka "proszę zresetowac modem". Do tej pory jakoś resetowaliśmy ale coraz bardziej to każdego wkurzało więc w końcu trzeba było się uprzeć i żądać żeby coś zrobili. To resetowanie czasami po kilka razy dziennie było nie do wytrzymania, a najgorzej jak gościa u którego to stoi nie było w domu to wtedy był problem. Więc dzisiaj udeżyliśmy na dwa fronty. Jak net się rozłączył ja zadzwoniłem na infolinię, a druga osoba poszła do lokalnego oddziału żeby to zgłosić i czeklaiśmy aż coś zrobią nie resetując modemu, bo znów by powiedzieli, że wszytsko jest ok. Raczej coś zrobili bo net już jest tylko ciekawe na jak długo... Mam pytanie czy u was też są takie problemy z dsl? Może ktoś wie co oni kombinują w tej złodziejskiej firmie że takie awarie są? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Hmm... ja bym raczej sądził, że wina leży po waszej stronie. Od kilku ładnych miesięcy mam 1Mbit idsl i jeszcze ani razu się nie rozłączył. Jaki macie modem/router? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongoo Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Modem to nawet nie wiem jaki mamy bo to nie jest u mnie w mieszkaniu, a router to komp i na nim freesco. Myślałem, że to też może wina freesco ale skoro pomaga resetownie modemu to w końcu nie jestem pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...