Skocz do zawartości
nrl

Resident Evil 4

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra to ja z innej beczki. Jestem już w 4-1 epizodzie i jak na razie gra mnie wciągnęła na tyle mocno że wczoraj po 8 godzinach giercowania skończyłem o 2 nad ranem ( a na 6 byłem w robocie :lol: ). Jednak dalej nie mam magnuma ,który ponoć można zdobyć. U Merchanta nie widzę , a pamiętam z poprzednich residentów ,że ta broń świetnie się sprawdzała.

Ja już rozbudowałem sobie Red9 całkiem nieźle. Firepower etc. prawie że na maxa. Teraz mieści mi się 18 naboi ,dokupiłem też kolbę i teraz jakby heady łatwiej wchodzą . Coś po za tym gnatem jest wartę uwagi ? Chodzi mi o coś co zastąpiło by shotguna do którego brakuje co chwilę ammo ,a na te duże potworki (te ze szponami ) to tylko on się sprawdza.

P.S Podobno można coś wygrać na strzelincy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Devil - Magnum (Broken Butterfly) jest w zamku - (za zamkniętymi drzwiami - musi Ci pomóc Ashley zby się tam dostac). Zrób sobie Red9 exclusive - będzie wymiatac. Hmmm Merchant tak czy inaczej ma Magnum na sprzedaż

Frog51 no nie jest łatwo zdobyc pięc gwiazdek -fakt Krauser i jego ramię rządzą. Goscie z podwójnymi piłami daja popalic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Magnum ( Broken Buterfly ) leży gdzieś w zamku ..... ja akurat się nie natknąłem na tego gnata :) EDIT : Wiem co to za miejsce, ale już tam nie wróciłem :)

Na strzelnicy wygrałem jakieś figurki do kolekcji ( Ada, itd .....) ale może po zaliczeniu wszystkich zadań jest cuś więcej .... nie wiem.

Na dużych gości ze szponami jest w miarę łatwy sposób ---- wystarczy strzelać w pasożyta na ich plecach, potem trza się przemieścić, najlepiej jak bydlak jest w ruchu .... potem cichutko poczekać aż się uspokoi i znów, sru w pasożyta :D .... niestety, tylko raz bydlak jest sam ( w kiciu ) potem zawsze jest w obsypce z mnichów :D

Warto też zatrzymać shotguna, bo dobrze sprawdza się na większe grupy wrogów, jak i na gości z tarczami ---- z czasem ammo jest więcej, ( Uwaga !!!, dziwoląg --- 3 samogłoski ;D --> ) a i u Merchanta pojawiają się lepsze jego typy .... po ostatnim tunningu pojawia się poziom Exclusive ( to dotyczy chyba wszystkich broni ) i pojemność magazynka wynosi 100 :D ..... to znacznie ułatwia życie.

Pozdrawiam !!!! ---- F51 ....

Edytowane przez Frog51

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shotguna nie sprzedam bo jest za dobry na właśnie duże skupisko wrogów ,a co do magnuma to nie wiedziałem ,że jest pod nazwą Broken Buterfly. Wydaję mi się że już ominąłem to miejsce ,także pozostaje mi kupić

Co do Red9 exclusive to hmm z tuningowałem go tyle ile się dało - firepower do 5 poziomu na 6 możliwych , firing i reload na max do 3 możliwego poziomu i capacity do 5 poziomu na 6 możłiwych (18 naboi). Dokupiłem potem stock i jak na razie nie widzę możliwości ulepszania tej broni. Jest coś jeszcze co można dokupić do tego gnata ? Broń sprawdzą się naprawdę świetnie ,ale jeszcze brakuję jej chyba czegoś ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Red9 exclusive to hmm z tuningowałem go tyle ile się dało - firepower do 5 poziomu na 6 możliwych , firing i reload na max do 3 możliwego poziomu i capacity do 5 poziomu na 6 możłiwych (18 naboi). Dokupiłem potem stock i jak na razie nie widzę możliwości ulepszania tej broni. Jest coś jeszcze co można dokupić do tego gnata ? Broń sprawdzą się naprawdę świetnie ,ale jeszcze brakuję jej chyba czegoś ;)

W kolejnych poziomach Merchant będzie Ci oferował coraz to wyższe poziomy tunningu ..... aż do Exclusive :)

Po tym poziomie broń zamienia się w rzeźnika :D

Do poziomu 5 gwiazdek potrzeba 60 K ----- udaje Mi się to, ale na razie tylko Krauserem :) Jego skrzydło masakruje wszystko i wszystkich :] ....

A pisze, że mam to zrobić wszystkimi postaciami i na wszystkich planszach ..... będzie masakra, a żona już mówi, że jestem nienormalny ( odgłosy rzeźni, jak i przeciwników są rzeczywiście aż za naturalne ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry że wracam z tym tematem ;)

No nie wiem :P Ja na pada nie patrze :))) Ty w tym czasie patrzysz na pada ? lol ;]]]]. Przecież to kwestia 5 minut nawet nie, na spamiętania tego... :P

No właśnie jak mam na ekranie "O" to naciskam "O" na padzie, patrząc się cały czas na ekran.. ale jak mam [5] to sytuacja się komplikuje.. cóż, jednak będę musiał się tego nauczyć :) Może nawet ściągę zrobię :)

Jakby ktoś coś wiedział na temat podmienionych sprite'ów cyferek [5] [6] itd.. na kółko, kwadrat itd z PS to byłbym wdzięczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

BYŁO JUZ W TEMACIE, ale pisze z pamieci

l shift 5 prawy 6

enter 3

ctrl prawy 2

i 1

f 4

chociaz juz nie jestem pewien co do "i" i "f"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Geez, sorry, ale mnie nie zrouzmieliście.. i chyba nie przeczytaliście tego co napisałem wcześniej.

1) Gram na DualShocku2

2) Wiem, któremu przyciskowi na padzie odpowiada który numerek..

3) Chodzi mi po prostu o wygodę i podmianę sprite'ów wyświetlanych na ekranie podczas cut-scenek. To wszytko, ech..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ktoś z tych nie grajacych jeszcze w BIO4 PC zniechęcony screenami,jakie tu padają chciałby trochę dokładniej zobaczyć (tzn. w wysokiej roździelczości screeny i filmy) i poczytać o tym czy o tamtym zapraszamy na bierząco na www.revideos.net . No i końcu gra jest takim killerem (pomimo średniej konwersji),że znajduje zainteresowanie na forach o tematyce komputerowej (zawsze to quake - i ,doom - y ,far cry - je i inne) , gra ma się czym poszczycić i brawo - oby jak najwięcej graczy zakochało się w tej niesamowicie klimatycznej,grywalnej i wyjątkowej serii gier...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

po filmikach zamiszczonych na powzyszej stronie jeszcze bardziej widac dużą róznice meidzy grafa na pc , a nawet "głupim" ps2, no ale nic grywalnosc to grywalnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja wreszcie pokonałem tego stworka w kanałach. Cały czas miałem ochotę mu przywalić z rakietnicy w pysk ,ale pomyślałem ,że może się ona przydać później. Z początku nie wiedziałem do czego te butle azotu ,ale potem jak zmroziłem potworka to poszło łatwo paroma kopnięciami i dobiciem shotgunem. Dokupiłem sobie też magnuma ,ale amunicji do niego jak na lekarstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rakieta się przyda, w końcu spotkasz Jego kurduplowatego zwierzchnika z drugim takim kolesiem ;D .... i to już niedługo ;]

Ja, póki co, walczę w Mercenaries ---- jak zdobędę skill ***** każdą postacią, na każdej mapie, to dostanę Handcannon .... to absolutny masakrator :D

Pozdrawiam !!!! ---- F51 .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja wreszcie pokonałem tego stworka w kanałach. Cały czas miałem ochotę mu przywalić z rakietnicy w pysk ,ale pomyślałem ,że może się ona przydać później. Z początku nie wiedziałem do czego te butle azotu ,ale potem jak zmroziłem potworka to poszło łatwo paroma kopnięciami i dobiciem shotgunem. Dokupiłem sobie też magnuma ,ale amunicji do niego jak na lekarstwo.

No ładnie, rakietnica to zbyt duże ułatwienie imho ja tego bossa bardzo nie lubię a Salazara przechodze bez utraty zdrowia. Zgadz się ammo do magnum występuje w sladowych ilosciach. Na maxa stuningowany Butterfly to potęga. Ja chyba nie będę miał sił aby zaliczyc wszystkich najemników na 5*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdy przeszedłem grę pierwszy raz to grałem jeszcze raz na normal aby kupic bonusowe bronie i podrasowac na maksa te które juz miałem.

tez gram po to drugi raz, mam juz shotguna i mine thrower w wersji exlusive, zostal jeszcze tmp oraz killer do tune up

po przejsciu zagram new game na prof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie gram drugi raz Leonem ---- o ile dla Ady Chicago Typewriter kosztuje 300K, to dla Leona kosztuje już 1000000 p :D To dyskryminacja ;D

Z ciekawostek, których nie zauważyłem za pierwszym razem ( albo i nie mogłem zauważyć ) :

---- strzelanie do stad ptaków się opłaca :] Przeciętna wrona nosi przy sobie granaty, naboje do shotguna, tudzież hajsiwo :D

---- będąc na cmentarzu ( tam gdzie wisi 8 niebieskich medalionów ) warto postrzelać w dzwon na wieży.

Prawie natychmiast pojawi się banda sepleniąca po hiszpańsku, to wspaniałe i prawie niewyczerpalne źródło medykamentów, amunicji i forsy .... Lord Sadler może jest i podły, ale płaci porządne pensje :D

---- jak chcecie zobaczyć fajny zgon, to stańcie na pomoście ( nad jeziorkiem z potwornym sumem [???] 0_o ) i strzelajcie w wodę ..... :D

---- warto kupić Matilde .... to pistolet 9mm, ale strzela jak karabin maszynowy

---- po pierwszym spotkaniu Wielkiego Brodacza, (gdy mówi m.in. o wspólnej krwi ) wejdźcie za Nim do pokoju .... to będzie pierwsze spotkanie z Panią w sukni .....

Na razie to wszystko .... F51 ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

---- po pierwszym spotkaniu Wielkiego Brodacza, (gdy mówi m.in. o wspólnej krwi ) wejdźcie za Nim do pokoju .... to będzie pierwsze spotkanie z Panią w sukni .....

tak zrobilem za pierwszym razem

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
koles dostaje od niej kilka strzalow po czym wyskakuje za ada przez okno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak zrobilem za pierwszym razem

Zrobiłem tak tylko dlatego, że grając Adą zobaczyłem zaspoilerowaną przez Ciebie sytuację :)

Grając Adą można zobaczyć zabawną sytuację ---- jak będziecie długo masakrować wioskę, zaraz na początku gry, to zobaczycie watahy wieśniaków goniące Leona ..... za diabła nie idzie Ich dogonić, wszyscy ( a szczególnie Leon ) biegają jak w przyspieszonym tempie :D

Pozdrawiam !!!! ---- F51 .....

Edytowane przez Frog51

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe ..... można grać Weskerem :] w podstawowy scenariusz ..... szkoda, że nie Krauserem :D ( na końcu musiałby walczyć sam ze Sobą .... albo Leon byłby tym złym .... )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi