Skocz do zawartości
nrl

Resident Evil 4

Rekomendowane odpowiedzi

pojawil sie patch 1.1.0 - 70MB, a w nim

General adustments and improvements made to graphics, lighting, and effects.

Rare issue causing the game to freeze when skipping cut scenes addressed.

The above fixes are fully compatible with save data from version 1.0.0

i w koncu gra wyglada "normalnie"

przed http://www.supload.us/free/11.1.jpg/view/

po http://www.supload.us/free/11.0.jpg/view/

http://www.worthplaying.com/article.php?si...ead&order=0

You made my day :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za kretyni :mur: powinni tych developerów za nie wiem co powiesić. Te efekty były od początku na wszystkich konsolach a pecetowcy dostali wersję lite :mur: dopiero teraz wypuszczają patcha, dobrze ze w ogóle. Szkoda ze juz gre przeszedłem, ale przetestuje i jak bedzie ok to jeszcze jedna rundka mi nie zaszkodzi.

A tak w ogóle gra naprawdę wciagająca. Bez pada nie rusz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa. Sprawdzałem.

Many of you may have problems with patching the Asian version of resident evil 4 (biohazard 4) 'cause the oficially patch refuses to install.

Here's a little guide I made

1 So first of all install Biohazard 4, full install

2 Then download the asian to european patch, and install it (not official, found via google)

3 After that, it will create a EXE-ORIGINALE folder in your game directory, with the original exe in it. Copy the original exe from that EXE-ORIGINALE folder to the main folder which will overwrite the one updated with the patch.

4 Go to your start menu->run->regedit, the go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CAPCOM\biohazard 4

and rename it to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CAPCOM\Resident Evil 4

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:( szkoda, już myślałem że zalicze sobie jeszcze grę jeszcze raz, tylko z ładniejszą grafiką.

PS: Czy wymagania wzrosły po wgraniu tego patcha ??

EDIT: Dzięki alCatraz!! w takim razie ściągam i instaluje

Edytowane przez marcinz90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Many of you may have problems with patching the Asian version of resident evil 4 (biohazard 4) 'cause the oficially patch refuses to install.

Here's a little guide I made

1 So first of all install Biohazard 4, full install

2 Then download the asian to european patch, and install it (not official, found via google)

3 After that, it will create a EXE-ORIGINALE folder in your game directory, with the original exe in it. Copy the original exe from that EXE-ORIGINALE folder to the main folder which will overwrite the one updated with the patch.

4 Go to your start menu->run->regedit, the go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CAPCOM\biohazard 4

and rename it to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CAPCOM\Resident Evil 4

Może to ktoś przetłumaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zainstaluj Biohazard 4.

2. Ściągnij nieoficjalny patch wersja azjatycka > wersja europejska (szukać na google, nie mogę podać linka; pełna nazwa RESIDENT.EVIL.4.PATCH.ASIAN.to.EUROPEAN.VERSION)

3. Po zainstalowaniu nieoficjalnego patcha skopiuj oryginalny EXE z katalogu EXE-ORIGINALE i wklej go do głownego katalogu gry.

4. Start>uruchom>regedit idz do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CAPCOM\ i zmień nazwę klucza z biohazard 4 na Resident Evil 4

(poprawna ścieżka musi mieć postać HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CAPCOM\Resident Evil 4\)

5. Zainstaluj oficjalny patch.

Oczywiście wersja europejska wymaga innej płyty do wystartowania więc program wywali błąd, że mamy pirata, ale z tym już radźcie sobie sami, bo nie mogę wam pomóc ;) Porada - miniimage.

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jak wyszedł patch to już wiem na 101% że kupię tę grę!

Tym bardziej że Cenega planuje dać jakiś dodatek do gry :P

PS. Co zrobić gdy ten "pierwszy patch" wywala błąd CRC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi tez ten R34 PATCH ASIAN to EUROPEAN VERSION.exe wywala blad ze setuptool.ini jest cośtam.

edit: wypieprzylem ten plik i jest ok ;D

edit2:

Wszystko spatchowalem, gra wyglada super.

Juz nawet z gorsza grafika gra byla lepsza i bardziej itneresujaca od STALKERA i TDU, w tamte gry pogralem z 15 minut, a RE4 tłuczyłem 12 godzin, dobra gierka, wymagania super a nie jakies TDU...

Jedyny minus to to ze nie mozna grac na wersji Biohazard 4 ktora jest lepsza ( glos mowiacy tytul gry podczas New Game, jest wyrabisty, a w RE4 jest niefajny ) bo ma lepszy tytul :)

Edytowane przez sesq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Co robić? :blink: W czym błąd?

Patch był zrąbany. Wszystko gra gdy ściągniemy plik jeszcze raz :]

Edytowane przez [RONIN]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci Ralf11 że jest jasne ale na słabym monitorze... np u mnie na lapie z podpisu jest bardzo jasno... słaby kontrast itd... włączyłem na monitorze samsung 720T on ma 1000:1 kontrastu i bajka w porównaniu do matrycy lapa... Kolory po prostu 100x ładniejsze, jest ciemniej itd.. jakość nieporównywalnie lepsza. A patch też mi śmiga i światła są teraz dużo lepsze w grze. Kolejny powód aby przejść grę ponownie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='20 kwi 2007, 13:27' post='2582203']

To Ci wyzwanie. Poniżej 4h jeszcze robi na mnie wrarzenie :twisted:

Jak na razie przelazłem tylko 1 (słownie jeden) raz. Jakoś w 9 i pół godziny :P Także systematycznie powoli w dół. Jak wrócę z roboty to zapodam jakieś screeny ,ale bez żadnych rewelacji. Trochę efektów z oświetleniem (np na znajdowanych przedmiotach -roślinki ,amunicja etc) ,dym itp. Tekstury troszkę wyostrzone (czasem aż za bardzo w niektórych miejscach) . Na razie więcej bajerów nie zauważyłem.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Logitech Cordless Rumblepada 2 :wink: miałem mase padów od manty, media techa po saiteki i logitechy i stwierdzam jednoznacznie że ten logitech jest najlepszy. Granie na padzie bez plączącego się kabla - bezcenne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem trochę. Doszedłem do 3 rozdziału i starczy. Zdecydowanie najgorsza część ze wszystkich części.

Ze świetnego survive horroru Capcom zrobił shootera TPP. Zero klimatu, zero strachu, zero napięcia. Beznadziejny scenariusz. O zagadkach nawet nie wspomnę. Dla osoby która wychowała się na serii Resident Evil, jej czwarta część jest nie do zaakceptowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi