Skocz do zawartości
nrl

Resident Evil 4

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka all.Mam mały (hmm duży) problem z RE4 na pc a mianowicie gdy uruchamia się grę to pojawiają sie poczatkowe filmiki....wszytko niby jest OK,ale gdy dochodzi do samej gry widze czarny ekran i tylko odgłosy z gry.

mój sprzęt to :

Radeon 9200 (128)

Celeron 2.00Ghz(266Ghz)

512MB RAM

I need You Help please :(

mam dokładnie tak samo ....wszystko cacy, pięknie, malutka scenka jazdy w lesie.. i nagle nic...czarny ekran widze jedynie w rawym dolnym rogu....zycie i cos tam jeszcze...../niewiem czy to jest wina mojej starej karty geforce ti4200 ? / pomocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tiaak teraz walczysz z wieśniakami którzy są pałają nienawiścią do kązdej żywej istoty xD

buhahaha dobre, ale kim są na prawdę nasi B-) "wrogowie" ...wieśniakami ?? :lol2:, bo na zombie to oni mi nie wyglądają ?? i jakoś szybko biegają :blink:

ps

może to jacyś sekciarze(scientolodzy :lol2: )

ps2

grafe i sterowanie przemilcze :(

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia z pewnoscia scientolodzy ;p brakuje cruse'a ;p

grafa jak mowil moj przedmowca nie jest zla , ale jesli chodzi o sterowanie to nie wiem.. chyba tylko pad ratuje ta gre ;p bo klawiatura to sie mija z celem ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do grafy po dłuższym graniu się można MIMO wszystko przyzwyczaić. Ale zobaczcie taki... Cold Fear jak dobrze pamiętam nazwe, ten survival horror co na statku się dzieje miał znacznie lepsza grafę i sterowanie :[. On też był portem z jakiejś konsoli ? czy natywna platforma to PC ? Jak zwykle poszli po kosztach.... :( (w sumie czemu nie jak większość gre ściągnie? ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce nic mowić ale po tych screnach GCvsPCvsPS2 to widać że najładniejsze tekstury ma GC.... a pc dostał te z PS2... :/ troche lipa...

A i małe pytanie.. :) jakiego ta gra wymaga Direksa :P ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przekladac premiere przez rok i wypuscic cos takiego to trzeba naprawde byc japonczykiem :]

Grafa, brak obslugi myszy, a potem, ze konwersje z konsol sie nie sprzedaja na pc :]

Jak dla mnie to jest mały skandal z tą konwersją. Tyle się czekało i wszelkie obawy się sprawdziły. Jednak nie żałuję kupiłem sobie PS2 ,ale tego że tyle na tego RE4 czekałem. Co do tego patcha na grafikę to ile nam dane będzie poczekać ? Kolejny rok ? Przecież jakby na nim pracowali to chyba by przełożyli premierę. Przecież to praktycznie cała gra jest do poprawy ,modele i tekstury. Olali blaszaki jak zwykle. Teraz już daruję sobie czekanie na konwersję jakiejkolwiek gry z PS2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nic niestety juz ukonczylem gre w czasie 14h40min. Moze dlatego , ze zawsze jakos lubilem residenta bawilem sie wysmienicie przechodzac 4 czesc ;)). Po przejsciu gry mozna wybrac poziom trudnosci professional jak ktos bedzie mial ochote przejsc jeszcze raz + dochodza 4 mini gierki , takze polecam bo zabawa (przynajmniej dla mnie ) byla super :)

ps. grafika jak i sterowanie w ogole mi nie przeszkadzalo , a trzeba zaznaczyc ze gralem na klawie ;]

No i pozostaje czekac na re5 ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla tych którzy chcą grać w RE4 za pomocą myszki

1.ściągamy program mouse aim link

2.antywirus będzie nam sugerowal ze to wirus ale naprawdę nie ma się czego obawiać to nie wirus

3.zawartość katalogu kopiujemy do katalogu z gra

4.klikamy na loader

5.rozkoszujemy się gra za pomocę myszki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla tych którzy chcą grać w RE4 za pomocą myszki

1.ściągamy program mouse aim link

2.antywirus będzie nam sugerowal ze to wirus ale naprawdę nie ma się czego obawiać to nie wirus

3.zawartość katalogu kopiujemy do katalogu z gra

4.klikamy na loader

5.rozkoszujemy się gra za pomocę myszki

OMG uratowałeś mi życie :lol: Thanks. Już się powoli przyzwyczajałem do tego debilnego strzelania ale nie ma jak to mysz. BTW u mnie Kaspersky nie wykrył żadnego wirusa :)

Edytowane przez Pawel7332

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, od strony wizualnej, gra nie powala :D ale za to gameplay ..... cudo, do tego stopnia się uzależniłem od tego szpila, że obrywam ciągłe zyeby od żony, bo zamiast siedzieć na Allegro, to ciągle szlachtuję gburowatych wieśniaków, dodatkowo zajeżdżających hiszpańszczyzną :D

Wczoraj załatwiłem tego wielkiego trolla, w zagrodzie, i to ostatnią sztuką amunicji :D tak więc poziom trudności jest w sam raz :]

Pozdrawiam !!!! ---- F51 ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może mi ktoś powiedzieć co należy zrobić (tzn jaki klawisz nacisnąć ) gdy ci obrzydliwi wieśniacy zsuwają na ciebie ten wielki kawałek skały

(jest to początek gry ,zaraz po drugim save

{ pisze wtedy 3 sprint}-no wiec wciskam klawisz najbardziej zbliżony do SPRINT czyli RUN ale ciągle zostaje zmiażdżony :( enter kursory nic nie pomagają

utkwiłem w tym punkcie ,czekam na waszą pomoc w międzyczasie pójdę coś zjeść :)

Edytowane przez timmon24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może mi ktoś powiedzieć co należy zrobić (tzn jaki klawisz nacisnąć ) gdy ci obrzydliwi wieśniacy zsuwają na ciebie ten wielki kawałek skały

(jest to początek gry ,zaraz po drugim save

{ pisze wtedy 3 sprint}-no wiec wciskam klawisz najbardziej zbliżony do SPRINT czyli RUN ale ciągle zostaje zmiażdżony :( enter kursory nic nie pomagają

utkwiłem w tym punkcie ,czekam na waszą pomoc w międzyczasie pójdę coś zjeść :)

EDIT :

Poprzednim razem się pomyliłem :) Sorry za zamieszanie :D

Musisz szybko wciskać klawisz Akcji ( Enter ) , wraz z odpowiednim klawiszem kierunkowym ( kierunkowy musi być wciśnięty cały czas) ....

Pozdrawiam !!!! ---- F51 .....

Edytowane przez Frog51

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Elendir -coś czeka na ciebie w poczcie :)

@ Frog dzięki za wskazówkę .Klawisz biegu czyli rozumie ctrl ? w przypadku klawiatury ,zabieram się za grę

Zastosowałem się do tego jak napisałeś hmmm wciskałem co chwile klawisz biegu ctrl a klawisz kierunkowy kursor miałem przytrzymany i nic się nie dzieje niestety

w zasadzie bez różnicy czy ingeruje w akcje czy też nie ,wygląda to tak że wciskane klawisze zupełnie nie reagują

może coś robie zle ??

Edytowane przez timmon24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Elendir -coś czeka na ciebie w poczcie :)

@ Frog dzięki za wskazówkę .Klawisz biegu czyli rozumie ctrl ? w przypadku klawiatury ,zabieram się za grę

Zastosowałem się do tego jak napisałeś hmmm wciskałem co chwile klawisz biegu ctrl a klawisz kierunkowy kursor miałem przytrzymany i nic się nie dzieje niestety

w zasadzie bez różnicy czy ingeruje w akcje czy też nie ,wygląda to tak że wciskane klawisze zupełnie nie reagują

może coś robie zle ??

Przepraszam ---- wprowadziłem Cie w błąd :( ---- nie klawisz biegu, tylko Action , czyli Enter :)

Raz jeszcze przepraszam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok spoko

klawisz akcji działa hehe przynajmniej trochę poszedłem do przodu ale nie na tyle aby przejść ten koszmar

po energicznym wciskaniu Enter dochodzę do miejsca gdzie mam zrobić DODGE(unik) hmmm tylko jak tego dokonać mógłbyś mi jeszcze podpowiedzieć?

dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się z COSTI, timmon24 po prostu musisz walnąc jakąś kombinację klawiszy, takich momentów w gierce jeszcze troche bedzie, niektórzy bossowie na poziomie hard sa naprawde wyzwaniem (oczywiscie przez całą gre nie uzywałem bazooki uważam ja za broń zdecydowanie przegięta jeden pocisk załatwia wszytko - przejdz hard bez bazooki będziesz gościem). Dla piątej części kupię playstation3. Jestem wielkim fanem tej serii. Pozdro i grajcie w to bo warto, nie patrzcie na grafę choc i tak mi sie ona podoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok spoko

klawisz akcji działa hehe przynajmniej trochę poszedłem do przodu ale nie na tyle aby przejść ten koszmar

po energicznym wciskaniu Enter dochodzę do miejsca gdzie mam zrobić DODGE(unik) hmmm tylko jak tego dokonać mógłbyś mi jeszcze podpowiedzieć?

dzięki :)

Nie zawsze jest ta sama kombinacja, Ja spotkałem się z dwoma :

Button 7 ( Ready Knife ) + Button 8 ( Ready Weapon ) = Shift L + Shift R

Action + Run = Enter + Ctrl R

Nie gwarantuję jednak poprawności "tłumaczenia" z pada na klawierkę, bo choć ustawienia klawiaturki mam deflautowe, to klawisze na padzie mam inaczej zbindowane :D

A gram na padzie ...... więc sprawdź jak masz ustawione sterowanie na pada, bo kombinacje są wyświetlane pod pada .... chyba :) i przełóż to Sobie na klawiaturę :D

Mam nadzieję, że nie zakręciłem za bardzo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi