Sikor18 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 mógłby ktos tego MouseAim'a wrzucić na jakiś bezpłatny serwer, bo link niestety nie działa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 jutro postaram się wam wrzucić tego MouseAim'a przy okazji mógłby mi ktoś przesłać savy zaraz po tej przygodzie z głazem na początku gry.To mój email Thomas124@interia.pl będę bardzooo wdzięczny teraz czas iść spać see you resident evil :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 mógłby ktos tego MouseAim'a wrzucić na jakiś bezpłatny serwer, bo link niestety nie działa :/ MouseAim v1.2 :D changelog: -Added: Support manually load game, compatible with 3D-Analyzer -Added: Custom mouse settings supported -Added: Support Run / Cancel key -Added: Support camera up & down when not in Weapon / Knife Ready mode -Added: Loader will save settings if exit without loading game -Fixed: A bug where the loader forget to release the process handle when exit pograłem trochę i muszę przyznać, że gra byłaby bardzo dobra, ale 2 lata temu :-| programiści odpowiedzialni za konwersję na PC,ta to partacze i mam nadzieję, że takiego błędu jakim były konwersje DMC3 i B4 nie popełnią :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) No doszedłem do pierwszego 'bossa': » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « To 'coś' w wodzie :D z powodu którego podobno nikt nie przejdzie przez to jezioro :) Gra ma wypaśny klimat!! :) kurcze gdyby ta grafika... chociaż te tekstury (pomijając modele :)) to byłoby idealnie... Aż mnie ochota naszła na ponowne przejście 2 i 3 jak skończe 4. Edytowane 8 Lutego 2007 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Null 07 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Damn it. To nadal ja ze swoim starym problemem (po filmikach rozpoczynających gre mam ciemny ekran) wgrąłem najnowszego directa,bawiłem się też ze sterownikami i nadal nie działa...w wymaganiach pisze ze na miojej karcie gra powinna normalnie działać :-/ (Radeon 9200) a czekałem na tę gre 2 lata no i jak tu się nie załamac (chyba jednak mogłem kupic ps2 przynajmniej bym sie nie meczył z tymi pecetowymi problemami) PS:Wpadłem na pomysl,moze ktoś mi podeśle sejva z poczatky gry może zacznie działac normalnie od tego momentu (szanse są niewilkie że zadziała ale zawsze są) NakedSnake@interia.pl Edytowane 9 Lutego 2007 przez Null 07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 U mnie też występuje problem z filmikami tylko zamiast czarnego ekranu kamera w filmikach lata jak oszalała i pokazuje mi jakieś głupoty :blink: nigdy nie wiem co się stanie po filmiku. Problem ten zawsze występuje przed i po walce z jakimś bosem :mur: Gdyby to nie był RE4 to gra nie zawitała by u mnie za długo :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendir Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Grafika taka faktycznie starodawna jakas ale gra nadrabia klimatem i mozna natluc troche zombiakow:) takze spox tzn zombiakow tych no hiszpanskich chlopo - zombiakow:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Damn it. To nadal ja ze swoim starym problemem (po filmikach rozpoczynających gre mam ciemny ekran) wgrąłem najnowszego directa,bawiłem się też ze sterownikami i nadal nie działa...w wymaganiach pisze ze na miojej karcie gra powinna normalnie działać :-/ (Radeon 9200) a czekałem na tę gre 2 lata no i jak tu się nie załamac (chyba jednak mogłem kupic ps2 przynajmniej bym sie nie meczył z tymi pecetowymi problemami) PS:Wpadłem na pomysl,moze ktoś mi podeśle sejva z poczatky gry może zacznie działac normalnie od tego momentu (szanse są niewilkie że zadziała ale zawsze są) NakedSnake@interia.pl Ja znalazłem coś takiego Wymagania: Windows® 2000/XP Procesor minimum 1 GHz Pentium® III lub AMD Athlon™ 256 MB RAM Karta Graficzna: 128 MB DirectX® 9.0c- Karta dźwiekowa kompatybilna z DirectX 9.0c DirectX DVD ROM Gra obsługuje także joypada więc wychodzi na to że nie jest zgodna To samo co z DMC3 na PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Null 07 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ja znalazłem coś takiego więc wychodzi na to że nie jest zgodna To samo co z DMC3 na PC Ciekawe to wejdź na strone producenta ( http://www.ubi.com/US/Games/Info.aspx?pId=4395 ) i zobacz wymagania, pisze dokładnie jakie karty są wymaagane a DMC3 przeszedłem całego....działał mi i to nawet nieźle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 ok Video Card: 128 MB DirectX® 9.0c-compliant AGP or PCI Express graphics card (256 or higher for High Graphics Detail support) (see supported list*) No a teraz: *Supported Video Cards at Time of Release NVIDIA® GeForce™ FX/6/7 families ATI® Radeon® 9200-9800/X families. Wszystko było by ok... ale od kiedy r9200 ma D9 ? z 8.1 bym sie zgodził.. Albo mi sie zdaje albo ktoś tu wprowadza ludzi w błąd :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Null 07 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Gdyby tu chodziło o Directa 9x to by mi się w ogóle gra nie uruchomiła tylko wyskoczył komunikat "Not Direct 9.oc" czy coś w tym stylu (miałem tak z Onimushą 3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Ha Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Wczoraj, wieczorkiem, znalazłem wreszcie trochę czasu i pograłem :) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Doszedłem w końcu do zamku i po rozwaleniu pewnego ślepego jegomościa z celi, doszedłem do najtrudniejszego ( do tej pory ) momentu, gdzie wraz z dziewuchą muszę przedrzeć się przez całe szwadrony mnichów ..... amunicję muszę pozyskiwać ze zwłok :D, dodatkowo muszę się martwić o Nią, kiedy kręci korbami .... szkoda, że jest taka gamgowata i dość łatwo daje się złapać :( Ciężko ustrzelić zakonnika który ją niesie, za pomocą shotguna :D nieraz obrywają obydwoje :D Gierka po prostu genialna ( jak wszystkie RE ) jak dla Mnie to 9/10 i to tylko dlatego, że graficznie bez rewelacji ..... Pozdrawiam !!!! ---- F51 ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Mam pada i joy'a na usb, domyslnie gra w setumtool widzi joy'a i nie ma opcji, zeby przelaczyc na pada, da sie to jakos ominac, czy do grania bede musial odlaczac hoy'a, zeby sam pad bym widoczny ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Gdyby tu chodziło o Directa 9x to by mi się w ogóle gra nie uruchomiła tylko wyskoczył komunikat "Not Direct 9.oc" czy coś w tym stylu (miałem tak z Onimushą 3) Tu chodzi o grafe , dokladnie tak samo mi gry chodzily na gf4 mx440 ;] odpalaly sie menu nawet filmiki chodzily a pozniej ciemnosc ( DMC3 tak chodzil dla przykladu ) a teraz na 7600gt bez problemu chodzi ;] system ani nic poza sterami do grafy nie byly zmieniane. Niektore gry tak maja ze odrazu jest komunikat a niektore chodza tak wlasnie jak wyzej opisalem ;) Edytowane 10 Lutego 2007 przez DdK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Null 07 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 No czeka mnie mały upgrade pc :-) Radeon 9600 powinien wystarczyć (na lepszą karte mnie nie stac :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) IMO Dla tak zrytej konwersji nie warto robić upgrade kompa. Na forum developera pojawiają się powoli topic'i na temat RE4 PC, ciekawe jakie będzie stanowisko Capcomu w tej sprawie (na razie milczą). http://www.capcom.com/BBS/showthread.php?t=11974 Edytowane 10 Lutego 2007 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 IMO Dla tak zrytej konwersji nie warto robić upgrade kompa. Na forum developera pojawiają się powoli topic'i na temat RE4 PC, ciekawe jakie będzie stanowisko Capcomu w tej sprawie (na razie milczą). http://www.capcom.com/BBS/showthread.php?t=11974 v Konwersje z ps2 zawsze lub porzewaznie tak wlasnie koncza ;) wiec nie ma co liczyc raczej na zadna poprawe jedyny plus tej gry na pc to wieksza rozdzialka , a ogolnie zawsze sterowanie jest zryte :) Jedyne co ratuje ta gre jak i tez pare innych konwersji to KLIMAT niezaprzeczalnie swietny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Dokładnie tak. Jestem ogromnym fanem serii RE, i dla mnie "wygląd" gry ma charakter drugoplanowy. Szkoda że SN tak spierdzieliło robotę (widocznie nie potrafią się uczyć na błędach jak Polacy) ale jeszcze gorsze jest to, że wydawcy gier (Ubisoft w Europie i EA na Tajwanie) nie zrobili nic aby produkt był na podobnym poziomie co odpowiedniki konsolowe. Jednakże cieszę się, że wogóle moge sobie pograć w tę część gry na "blaszaku" . Mam ogromną nadzieję, że wydany zostanie patch (w przypadku Devil May Cry 3 tak właśnie było) który znacznie poprawi grafikę gry. Z niepotwierdzonych informacji wiem, że podobno takie efekty jak cienie czy mgła są ukryte w grze (w tekturach, w kodzie, nie wiem dokładnie o co chodzi) i wystarczy "to" jakoś uruchomić ale pytanie tkwi czy to prawda ? Gra sama w sobie boska! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendir Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Ale ta gierka po jakims czasie sie troszke nudzi i wcale nie jest taka straszna :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Screen zrobiony 30min temu Oryginał(PS2): http://www.hidebehind.com/A5CF80A5 Piękne refleksy na podłodze <lol>. Wygląda to jak jakaś pre alpha. Jeżeli Ubisoft przyzna się do tego portu i wyda go w US, UK itd to w oczach ludzi czekających na premierę stracą wiele. Co do gameplaya to przyznaję, bardzo przyzwoity (choć walka jest dosyć schematyczna). Jednak mimo wszystko uważam, że jeżeli tytuł ten ma być tak skopany na PC, to nie powinien był wcale wykraczać poza swą pierwotną platformę jaką był GC i PS2. Na PC (w obecnej formie) to już nie jest ten sam Resident. I nie piszcie proszę, że mimo wszystko nadrabia klimatem, bo klimat tworzą tu przede wszystkim ciemności i mgła spowijająca scenerię, których to w wersji PC NIE uświadczysz wiele bądź wcale. Edytowane 11 Lutego 2007 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 to wygląda jakby prz kompilacli wybrano zamiast 32 bitów jedynie 256 kolorów PORAŻKA !!!!!! :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Potwierdzam. Ta gra na pececie wyglada 100 razy gorzej niz na gacku. Jezu jakies sterowanie popieprzone. Masakra. Dawno nie widzialem takiej slabej pecetowej wersji gry. Gacki sa po 200zetow wiec.. problem mozna bardzo latwo rozwiazac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Miałem taką ochotę na tego resident'a a tu taka kaszana. Na ps2 wygląda to o niebo lepiej i dokładnie jak już napisał alCatraz teraz to tylko tytuł buduje klimat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Ja prawie rok temu zamówiłem oryginał w Polskiej wersji. To jest dopiero porażka. 80zł w błoto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Zacząłem niedawno interesować się tą grą, ale ostatnie co z niej widziałem to jeszcze z E3 :). Patrząc po tych screenach i filmikach, czy naprawdę aż tyle się zmieniło? Czy usunęli wszystko, co pokazali na E3(tak wiem, było to daaawno), np. to: i zrobili z tego walkę z wieśniakami? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Wystarczy przeczytać komentarze: How I was hoping for this one. Resident Evil 4 is nothing compared to this one, I rather shit my pants 100 times than running away from zombies in some stupid village.:P Też bym 100x wolał stary klimat (zombie) niż wioska z wiesniakami... pomijając już oprave a-v na PC. Jakby gra wyglądałą tak jak na tym filmiku to myśle, że ten topik miałby już z 80 stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 No szkoda :(. Pamiętam jeszcze jak oglądałem to E3 na Game-Network(ten kanał jeszcze istnieje? nie mam już cyfry) i się podniecałem grafiką jak nie wiem kto. A teraz będę się musiał obejść smakiem. Sczególnie, że mam tylko PCta :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Zacząłem niedawno interesować się tą grą, ale ostatnie co z niej widziałem to jeszcze z E3 :). Patrząc po tych screenach i filmikach, czy naprawdę aż tyle się zmieniło? Czy usunęli wszystko, co pokazali na E3(tak wiem, było to daaawno), np. to: i zrobili z tego walkę z wieśniakami? :blink:god damn... z tego wszystkiego zostaly tylko zbroje rycerzy, czyli najbardziej frajerski pomysl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 imo takie granie na sile :F Kupilibyscie sobie dwa lata/rok temu PS2 za te marne 4 paki i byscie mieli dwie platformy do zaliczania wszystkiego fajnego co wyjdzie na obie. Devil May Cry'e, God of War'y, Resident, Okami, SotC, MGS3 and more more more, bez jakiegos kombinowania z patchami do myszek, dupnymi teksturami obnazonymi przez monitor PC itd i czekaniem na dupne premiery gier konwertowanych na siłę. To sa gorsze, mozna powiedziec: koszt jednej dobrej kosci pamieci ram. A ile mniej stresu, ile wiecej gier i zabawy? chcecie zeby wersja PC wygladała jako-tako? Wypusccie sygnał na TV i zmniejszcie kontrast na nim. Chociaz troche bedzie wtedy przypominac wersje PS2. Dla mnie jest to i tak sztuka dla sztuki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Dla samego Residenta mam kupić sobie konsolę? Nie, dziękuję. Wole mniejszym kosztem popykać sobie w wersję na PC mimo brzydkiej grafy :D Edytowane 11 Lutego 2007 przez BigSpider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...