Skocz do zawartości
nrl

Resident Evil 4

Rekomendowane odpowiedzi

A skąd wiesz że ma pirata a nie oryginała :mur: Może przecież mieć oryginał Biohazarda tylko chciał mieć ładniejszą graficzkę i tyle <_<

czy ja napisalem ze ma pirata :blink:

przeczytaj 3 i 4 pkt regulaminu forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość [RONIN]

A tak wogóle to kiedy jest premiera gry w Polsce?

Jeśli cena będzie na poziomie to może się skuszę na wersję PC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszalem ze ma byc w maju. Czekali bodobno na to az wyjdzie patch i wydadza resident evil 4 razem ze spolszczeniem [podobno spolszczenie juz maja od jakiegos czasu] i ladna graficzka. A cena bedzie pewnie 100zl+ przypuszczam ze 129,99.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AAHHAA juz wiem co bylo nietak, bo to wszystko wina cracka, jak wziolem tego po zmienieniu na euro wsadzilem po tym co patch sie instaluje to roznicy niebylo, a jak sciagnolem cracka do patcha to juz dziala

oho, juz poplynales :D

Zabrzmiało to jak byś zwątpił w uczciwość @lemura i śmiał się z tego że przyznał się 'bez bicia' do używania cracka

Nie wiem jak tobie ale mi nic do tego a tak poza tym to się ot robi - trza kończyć bo czuje procenty na plecach :lol2:

@ojejku

Zawsze mogło być lepiej jak na 2007 rok choć wiadomo że grafika tak naprawde nic nie znaczy :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość [RONIN]

Jak na 2007 rok to nie należy wymagać więcej! Przypominał że gra wyszła pierwotnie na GC potem na PS2 a PC to jedynie dobra wola programistów z Capcomu!

Po patchu i tak już jest cacy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość [RONIN]

co fakt to fakt, po patchu gierka wyglada prawidlowo ... ubolewam tylko ze cut-scenki to marnej jakosci filmiki a nie liczona grafa

Programiści z Source Next musieli by te filmiki pisać od początku gdyż materiał potrzebny do skonwertowania gry brali z wersji RE4 na PS2 gdzie cutstawki też były w postaci filmików.

No ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda ;] Było tragicznie a już jest dobrze także wszystko OK!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date=' 1 maj 2007, 20:47' post='2594286']

Programiści z Source Next musieli by te filmiki pisać od początku gdyż materiał potrzebny do skonwertowania gry brali z wersji RE4 na PS2 gdzie cutstawki też były w postaci filmików.

No ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda ;] Było tragicznie a już jest dobrze także wszystko OK!

no chyba ze tak - zwracam honor ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość [RONIN]

Resident Evil 4 PL kosztuje w Ultimie 80zł.

Ten opis na Ultima.pl jest już od listopada 2006 roku i nic absolutnie się nie zmienił przez te pół roku ;]

Na stronie Cenegi widnieje cena 99.90 zł wcale młodsza od ceny z Ultima.pl nie jest ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

ma ktos moze save z gry po przejsciu leonem?

pogrła bym sobie ada, a nei chce mi sie kolejny raz przechodzic leonem, a poprzednie save psozło sie jeb@c po formacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość [RONIN]

RE4 PL - 25 Maja 2007

Żadna nowość...

Miał ktoś taki problem?System vista 64bit sterowniki kilka sztuk sprawdzane i najnowszy directx.Zainstalowany najnowszy patch.

Vista :lol: Dobre....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako partner firmy Ubisoft w Polsce, mamy przyjemność ujawnić szczegóły dotyczące polskiej wersji językowej długo oczekiwanej gry Resident Evil 4. Tłumaczenie czwartej części kultowej serii było prawdziwym testem dla działu lokalizacji firmy. W trakcie prac nad polska wersją językową przetłumaczono ponad 100 stron tekstu, blisko 400 grafik i nałożono napisy na ponad 100 filmów. Co więcej, do prac nad lokalizacją stworzono całkowicie własne oprogramowanie, którego kod źródłowy zawiera ponad 5.000 linii tekstu. W trakcie procesu lokalizacji operowano na 68.000 plików w 16 własnych formatach. Do każdego z tych formatów trzeba było przygotować własne narzędzia, wspierające odczyt lub modyfikację grafiki. W naszej wersji, jako jedynej na rynku, znajdziecie zaimplementowany już patch 1.1.0, który poprawia grafikę, efekty specjalne oraz oświetlenie w grze.

Cenega Poland przypomina jednocześnie, że czwarta odsłona bestsellerowej serii Resident Evil i konsolowa gra roku trafi do sprzedaży w wersji na komputery PC już 25 maja, w polskiej wersji językowej z napisami. Cenę gry ustalono na poziomie 99,90 złotych.

W pudełku z grą fani serii Resident Evil znajdą wydrukowane dwa opowiadania: „Czerwona gorączka” oraz „Szkolenie”. Opowiadanie „Szkolenie” zostało napisane specjalnie dla graczy przez Andrzeja Pilipiuka, jednego z najzdolniejszych i najlepiej kupowanych pisarzy fantastyki w Polsce. Do gry dołączono także drukowaną, kolorową kartę pomocy podręcznej, dzięki której obsługa gry jest jeszcze bardziej przyjazna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość [RONIN]

Pudełko DVD, książeczka z opowiadaniami i to wszystko jeszcze wciśnięte w papierowe opakowanie. Ogólnie wygląda fajnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś taki problem?System vista 64bit sterowniki kilka sztuk sprawdzane i najnowszy directx.Zainstalowany najnowszy patch.

Dołączona grafika

mam taki sam problem tyle że na xp, przed zainstalowaniem patcha było wszystko ok, może ktoś wpadł na rozwiązanie ?? karta to 8800gts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam takiego pada ale nie dziala mi wibracja w RE, robie test w kontrolerach gier to wszystko smiga tylko podczas gry nie dziala, przegladnalem wszystkie opcje w grze ale nie ma nic o mozliwosci wlaczenia wibracji, ktos pamieta o co z tym chodzi :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę temat. Mam problem z padem w tej grze. W opcjach Residenta go widzi i przypisuje mu funkcje ,ale w czasie gry pad w ogóle nie działa. Mam polską wersję ,a pad to media-tech Pathfinder MT1502. Ktoś może miał podobny problem z tym padem w tej grze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich fanów serii RE! Mam oryginalną wersją z superseller (PL).

Do gry Resident Evil 4 jest program MouseAim "http://www.mouseaim.net.tc/", który pozwala na granie za pomocą myszki. Niestety nie działa mi on. Mam grę w wersji 1.1.0 i kiedy go włączam i włączam grę przez program to nie mogę używać myszki. Więc proszę o pomoc. Co może to powodować? Dodam jeszcze że programik mam w najnowszej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam to nie działało to z wersją spatchowaną gry. Dodam od siebie ,że granie myszką w RE4 to nie porozumienie i wcale nie ułatwia gry, ale psuje cała zabawę. Fun z grania masz dopiero na padzie...

Wiem o tym :)

Przeszedłem rok temu na PS2 ale chciałem teraz po polsku zagrać (nie wszystko było dla mnie jasne jak było po angielsku ;P), a skoro się zdarzyła taka okazja to chciałem zobaczyć jak się gra z myszką.

Najwyżej załatwię sobie przejściówkę do pada z PS2...

Albo trzeba będzie poczekać na nową wersje programu :)

PS: RE to moja ulubiona seria Survival horror. Pamiętam jak grałem na PSX w pierwszą cześć ;)

Pozdrawiam wszystkich fanów serii...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo mam pytanko jak resident evil 4 będzie chodził mi na kompie:

celeron 2,5ghz

radek 9600pro 128mb/128bit PS2.0

1,5gb RAM DDR.

I jak tam z grafiką,bo słyszałem że po zainstalowaniu patcha jest lepiej(może ktoś zapodać jakiegoś screna)

Czy jak kupie gierke w posce np na gram.pl w polskiej wersji(napisy) to będe mógł bez przeszkud zainstalować patcha?

I ostatnie pytanko jak długo mnie więcej przechodzi sie grę,i czy warto ją kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi