pci Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 http://allegro.pl/show_item.php?item=20957376 co sądzicie o tej chlodnicy czy warto ja kupić??. Czy lepjej jakąś nagrzewnice. Ale chcjałbym mieć WC bez żadnych wentylatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 wady tej "chlodnicy": - aluminiowa (trzeba stosowac dodatki do wody przeciwko korozji) - dodatkowe koszty - mala srednica rurek, tylko 7mm wewnatrz (dla porownania samochodowe maja 14-16 mm) moim zdaniem - lepiej nagrzewniczke arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Ale plusem jest waga tej chłodnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Nagrzewnica tone tez nie wazy :wink: Wolalbym rozgladnac sie za jakas nagrzewnica, gdyz ta chlodnica bedzie stawiala duze opory w ukladzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 A jaką pompke radzicie kupić. Narazie Wc będzie chłodzilo tylko CPU potem moze k.graf. Pompka w bardzo rozsądnej ceni i niezatapjalna. Gdybyscie mogli podać linka gdzie można pompki kupić, bo nie mam pojęcja oprucz allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Ja osobiscie polecilbym Atmana. Jest ona niestety zatapialna i trzeba bylo by sie pobawic w przerobienie jej do niezatapialnej. Cena rowniez zacheca, szczegolnie jak masz mozliwosc zakupu w zoologiku a nie na allegro :wink: Co do miejsc gdzie mozesz kupic pompke to polecam odwiedzic sklepy akwarystyczne w swoim miescie lub wpisac w google "sklep akwarystyczny" i bedziesz miak troche linkow do przegladniecia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 hehe ta "chlodnice" przywiezli na zlot chlopaki z 4maxa i tak samo szybko ja chowali co wyjeli z pudelka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 A jaką pompke radzicie kupić. Narazie Wc będzie chłodzilo tylko CPU potem moze k.graf. Pompka w bardzo rozsądnej ceni i niezatapjalna.To zalezy jaka to wg Ciebie bardzo rozsadna cena :wink: Calkiem niezla jest Hydor Seltz L30 za ~160zl, wydajnosciowo wypada jak Eheim 1250 za ~300zl :( http://www.procooling.com/articles/html/pu...phaestus__1.php hehe ta "chlodnice" przywiezli na zlot chlopaki z 4maxa i tak samo szybko ja chowali co wyjeli z pudelka ;):lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 hehe ta "chlodnice" przywiezli na zlot chlopaki z 4maxa i tak samo szybko ja chowali co wyjeli z pudelka ;)""- blyskawiczna przesylka, chlodnica jak ta lala (pasuje idealnie do zestawu CPC) - czego chciec wiecej? P O Z Y T Y W !!!"" :lol: :lol: :lol: N/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Co sądzicie nad pompką cpc 26db, wiem że to nie cudo, ale jaką ma opinie(bezawaryjność, itp..). Jako chłodnicy użyje nagrzewnicy, lub chłodnicy od cinkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Jakbym mial brac pompke z C_C nawet ta mocniejsza 650l/h za 29zl to wolalbym ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Atmana 1200l/h za 33zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 ech.... chyba kazdy poczatkujacy WC'towiec przechodzi etap manii CPC... :wink: no jest to pompka najslabsza jaka mozna zastosowac, ale znacznie lepiej, a niewiele drozej bedzie zastosowac atmana 1200 l/h Chlodnica od cienkiego odpada! Widziales jakie ma wloty ?? No chyba, ze zainwestujesz w pompe do CO ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 A gdzie można nabyć Atmana 1200 w cenie 33zł Nie widzjałem jej wlotów, zacienkie ?? A jaką zapinke radzicie, blok sam wykonuje i myślałem nad taką http://cpc.pl/cgibin/shop?info=zp3a&sid=6e5a8d47 zalezy mi zeby blok mugł byc wysoki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 A gdzie można nabyć Atmana 1200 w cenie 33zł...Trzeba po akwarystycznych poszukac bo na Allegro to troche zdzieraja :wink: Kiedys MF je rozprowadzal po rozsadnych cenach ale nie wiem czy dalej sie tym zajmuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 jakby ktoś taką mjał to prosze o kontakt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 zostaw te cpc!! : :lol: http://mcs.pc.pl/sklep.php?id=21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 A wiesz może jak b. moze być wysoki blok do tej zapinki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 A wiesz może jak b. moze być wysoki blok do tej zapinki ??Ehh chopie nie liczy sie wielkosc :wink: , tylko jakosc wykonania bloku , najpierw polataj po przyklejonym temacie http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=50950 a dopiero pozniej pytaj o wymiary itp :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Wiem że liczy się jakośc. Ale muj blok będzie mjał ok 2cm wysokosci. 1cm miedz i 1cm plexy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 @pci Jak robisz top z plexy, to po co Ci zapinka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Żeby zamocować blok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 a jestes pewien, ze potrzebujesz zapinki? bo moze mozesz, jak wawelski pisze, zrobic otwory w pleksie i mocowac do plyty. a jak nie, to i tak mozesz zrobic dziury w plycie i kupic taka zapinke http://mcs.pc.pl/sklep.php?id=19 dzieki czemu twoj blok sprawdzi sie i po przesiadce na plyte z dziurami bez wiekszego kombinowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Dobry pomysł ale wole taką dociskowa zpinke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Znalazłem nagrzewnice w cenie 40zł aluminowa, tylko sprzedawca nie wiedzjał czy od starego poloneza czy od fiata. Czo sądzicie?? Czy rużnica miedzu alu będzie duza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...