Skocz do zawartości
zygij

Pytanko co do płyty.

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym poznać Wasze zdanie na temat takich płyt jak: Shuttle DOT MK32N Via KM-266 + LAN , Shuttle DOT AK-31 v3.1 Via KT-266A DDR

(jaka jest różnica między chipsetami KM i KT?) ,Microstar 745 Ultra (MS-6561) , Gigabyte GA-7VTXH+ Via KT266A ATA/133 , ECS K7VTA3 v3.1 Via KT333. Rozchodzi mi się o możliwości podkr. i stabilność przy AMD1600+. O i żeby miała przyzwoitą kartę dźwięk. Może jakieś Linki do stron z opisami i testami. Z góry wielkie DZIĘKI!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Kup Shuttle'a AK31 v.3.1. To dobra, tania płyta i można na niej podkręcać. Miałem na niej Athlona 1500+ puszczonego jako 1800+ chłodzonego Titan'em za 35zł. Stabilna była w 100%.

Całkowicie się pod tym, podpisuje. Ponadto jako jedna z nielicznych płyt pozwala ona wykorzystać wszystko co dała fabryka (czyli 166). Ogólnie płyta wykonana bardzo dobrze. Wydajność niezła nie napotkałem żadnych problemów sprzętowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym był za Gigabyte GA-7VTXH+ Via KT266A ATA/133 (http://www.tomshardware.pl/mainboard/01q4/011126/index.html).

Jest teraz w bardzo dobrej cenie w Komputroniku (www.komputronik.pl). Sam chciałem ją kupić, ale nie mieli na stanie więc się skusiłem na Gigabyte'a na KT333 :-)

Ma na pewno lepszy dźwięk niż pozostałe, bo ma wbudowaną kartę Creative CT5880 ->Soundblasterowi PCI 128 (niestety dźwięk 5.1 obsługuje tylko przez wyjście cyfrowe :-(, wbudowaną sieciówkę 10/100 Realtek'a, a i wydajnością nie grzeszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...