Skocz do zawartości
zx_spectrum

Pasta na Athlona XP - która jest zalecana

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie masz racje. Ale to na zaspokojenie mojego sumienia bo 2 dni temu spalil mi sie Athlon1900+ i siedze na duronie 800 wiec rozumiesz :D

Dlamnie wazne jest ze nieprzewodzi pradu wrazie upackania mostkow nic sie niestanie.Bo prawdopodobnie przez to mi sie athlon zjaral

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu zobaczylem przypadkowo test.

Przypomnialo mi sie, ze wlasnie takie cos kupiles i chcialem ostrzec innych uzytkownikow zeby sie nie dali nabrac na hasla reklamowe.

Zwrocilem uwage na Twoja wypowiedz, ze chciales pasty nie przewodzacej pradu.

Jezeli byl to powod do wydania 54 pln to normalnie swierzbia mnie palce zeby jeszcze cos naskrobac :)

Nie obrazaj sie odrazu. Kazdy popelnia bledy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja uzywam pasty ktora gdzies tam dostalem za darmo TITANA SILVER costam choc ze srebrem to pewnie ona nic wspolnego nie ma :E 

I WIECIE CO ? ? ? 

DZIAŁA TAK SAMO JAK KAZDA INNA :]

Dokładnie

mam białą paste (chyba silikonową) którą dostałem razem z coolerem i jest super 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja wam powiem lepsze jaja... ostatnio wymnienialem cooler na swoim procku (atlon 1700xp) ... sciagam starego cooler mastera ... , lookam na porocek .. a tu caly rdzen i przestrzen wokol niego , styki mostki , zatopione w pascie Srebrnej 8O

Jak to zobaczylem , to az mna wstrzasnelo ... zaczelem polerowac procka ... wacikami do twarzy :lol: czyscilem chyba z 2 h bo ta pasta cholernie sie rozmazuje ... a chcialem na glanc wyczyscic ...

Tak wiec po 2 h , wypolerowalem procka , ze swiecil sie niczym Psu jaja :wink: i zabieram sie za montowanie .... i o dziwo dziala :D ustawiony jako 11 x 195

tak wiec nie wiem jak to jest do konca z ta pasta srebrna i jej przewodnoscia pradu .. moj procek byl wrecz zatopiony w sreberku :oops: lecz na szczescie dziala :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASV będzie bardzo dobre, porównywalne jest też Arctic Ceramique, ta druga pasta nie zawiera srebra, dlatego jest bezpieczniejsza. Ale pasta ze srebrem dobrze nałożona też nic nie zaszkodzi (trzeba uważać, aby pokryć pastą TYLKO jądro i żeby nie ubabrała mostków procka).

Hehe..ja tam caly procek AS3 zababralem (to to jest nak po pijaku sie bawi) i nic sie nie stalo...pozniej tylko godzina czyszczenia i wszystko bylo OK...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz - już ten link tu padł :)

W związku z zauważalnym podniesieniem się temperaratur u mnie (tak o 2 st. C) zdjąłem wczoraj 'kuler' i co widzę? Pasta spłynęła w dół i mniej więcej na jednej trzeciej jądra nie było jej wcale. Pasta to nieśmiertelny titan. Na dniach lecę po Ceramique.

Aha, pasta nakładana była tak z pół roku temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak coniektorzy mieli racje pasta przezemnie opisana jest beznadziejna wiec nieradze jej zamawiac ze strony 4max.pl wielka sciema za 52zl grzeje procka przy starcie do 51stopni wiec mysle ze caly ich asortymen kest kitem(zlodzieje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Srebro prad PRZEWODZI

Pasta srebna prad PRZEWODZI  

Proste i logiczne :) Nie moze byc srebrna pasta ktora pradu NIE PRZEWODZI a na AS 5 to chyba byl chwyt reklamowy :)

coś w tym jest... kupiłem ocz ultra 2!! niby srebro... wysmarowałem przez przypadek kawałek płyty gł. i procka mostki bo sie mazało okrutnie.. i nic.. napisali ze nie pprzewodzi prądu.. ale potem tez napisali ze nie ma w niej srebra.. scierwo i odradzam taki shit... po 4 miesiącach 4 stopnie w góre mi temp skoczyła... liczcie to jak chcecie..

co miesiąc 1'C az mi ciary przeszły jak pomnoze to przez 12 :lol:

zamówiłem juz cermik

wybaczcie literówki.. sobota albo nawet niedziela...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe - ja kupilem ceramiquer - i na razie jestem w fazie "testoof" no i coz - 41 stopni w IDLE a bylo 36 :/ Nie wiem o co chodzi ale czekam, moze cos ruszy w dol...

PS.

Czym rozprowadzacie paste po rdzeniu procka? Szkloe? kawalek plastiku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zmieniłem zwykły silikon na ceramiq`a i po podkręceniu procka mam taka samą temperature w Idle jak miałem na silikonie i procku nie-podkręconym.

Teraz - 38C w systemie i 43C w stresie (torture test), jak narazie cermique mi sie bardzo podoba:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zavader: osobiście rozprowadzam żletką, na grubość kartki papieru (jak to ktoś kiedyś ładnie ujął)

Co do czyszczenia proca - Jestem za ciepłą wodą i szczoteczką do zębów. Metoda niezalecana jednak w wypadku niektórych stickerów gwarancyjnych...

prorokuję, że wysokie temperatury odnotowane przez niektórych po zastosowaniu ceramique wynikająz zbyt grubo nałożonej pasty o co łatwo, bo jest dosć gęsta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do PCM+ bardzo dobra pasta nie wiem dlaczego p. Liskowi wypadla tak cienko ale jedna wazna rzecz trzeba ja dobrze nalozyc jesli zle sie ja nalozy, nierownomiernie rozprowadzi czy napacka jej sie zaduzo to skutek bedzie odwrotny do zamierzonego... moim zdaniem PCM+ wymiata wszytkie te pasty ktore wziely udzial w tescie (tym na tłiku) chociaz nie dokonca bo AS5 - godny rywal :) na zagranicznych forach i serwisach mozna sobie poczytac jak PCM+ kopie dupe ceramique, AS3 itp...

jedyna wada - koroduje w sumie zauwazylem ze jest bezwzgledna dla zlej polerki, przyklad: wb ktory uzwaym juz troszke zgwalcony i nie szlifowany od dawien dawana ma normalnie odbity rdzen moge nawet przeczytac co na nim pisalo ^_^ ale jak zalozylem elegancko wyszlifowany i wypolerowany radiator thermalirght'a to po 2 dniach uzytkowania nie bylo zadnych negatywnych skutow z uzywania tej pasty moze sie myle moze nie - nie przygladalem sie temu doglebniej ale cos w tym jest ^_^

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA UWAGA - AC - NOWY TEST :)

Przesmarowalem CPU jeszcze raz, przesmarowalem i wypolerowalem radiator zalmanka i oto efekty [WOW]

IDLE - 31 stopnie [bARTON 2200 MHz - 1.675 V]

STRESS 36 a to jest 5 minut po zalozeniu pasty, a temp maja podobno jeszcze spadac :) Uwazam ze pasta jest super, gites majonez i naprawde warto wydac te 20 zl :) BOOOSKO :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA UWAGA - AC - NOWY TEST :)

Przesmarowalem CPU jeszcze raz, przesmarowalem i wypolerowalem radiator zalmanka i oto efekty [WOW] 

IDLE - 31 stopnie [bARTON 2200 MHz - 1.675 V] 

STRESS 36 a to jest 5 minut po zalozeniu pasty, a temp maja podobno jeszcze spadac :) Uwazam ze pasta jest super, gites majonez i naprawde warto wydac te 20 zl :) BOOOSKO :)

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=736218#736218 :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wpadłem na pomysł poprzedniego kolegi.

Mam zamiar zanurzyć płytę główną w oleju transformatorowym. Zdejme wszystkie wiatraki zostawię tylko radiatory.

Myslę że będzie cicho.

Soltek 75-KAV, AXDA1700+@2000+,Thermaltake Vulcano 7+@5V (cisza !!!), GF2MX400, 256MB PQI, SB Live!, 3COM 3C905C-TX-M, AVER TV Capture98, Seagate Barracuda IV 60GB,CD-RW Traxdata tx Uranus@LiteOn 522452S, DVD JLMS XJ-HD165H@LiteOn LTD-165H, Codegen 300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...