AK47 Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 alo! Właśnie zrobiłem mały nadajnik UKF i postanowiłem zwiększyć jego moc. Aktualnie jest tranzystor BF314, ale kupiłem mocniejszy. Problem w tym, że nie wiem, gdzie on ma baze, kol. i emit. Ma on dziwny wygląd: -----O-- I Trochę marnie narysowane, ale zawsze coś. Opisze go lepiej : Obudowa wygląda jak mała bateryjka do zegarka. Wychodzą z niej 3 ramiona. 2 krótkie i jedno dłuższe(to po lewej). Poza tym na obudowie jest żółta linia, biegnąca od dłuższego ramienia w górę lekko po skosie. Na necie nie mogę znaleść zdjęcia. Jest to najprawdopodobniej BFR96 (typ NPN) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 BFR96 - srodkowa noga to emiter, ta przy kropce to kolektor, baza naprzeciwko kolektora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 BFR96 - srodkowa noga to emiter, ta przy kropce to kolektor, baza naprzeciwko kolektora no wielkie dzięki. Już działa hehe. Tylko zwiększył się troche pobór mocy z baterii, więc muszę przejść na zasilacz sieciowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 no poprzedni mial moc 0,3W ten posiada 0,7W czyli ponad 2x tyle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...