Skocz do zawartości
Carkon

Problem z miejscem na dysku

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem z miejscem na dysku. Mam partycje 2,7GB a wszystkie programy i system zajmują 1,8GB więc powinno być wolne ok.900MB, a jest wolne ok. 150MB. Sprawdzałem czy są jakieś niepotrzebne ukryte pliki, ale żadnych nie ma. Scanowałem Scandiskiem i też nic. Mój system to WinXP Professional SP i dysk Quantum Fireball 30GB. Bardzo prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde. Jeszcze raz się odnosze do tego tematu bo znowu pojawił się ten sam problem. Nie jest to tym razem wina robaków i trojanów bo ich nie ma na dysku. :arrow: Benek napisał że to może być plik wymiany. Sorry ale gdzie on jest bo nie bardzo się orientuje? Prosiłbym też o inne propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PKM na "Mój komputer" i naciśnij na "właściwości" potem Zaawansowane>wydajność>ustawienia w "opcjach wydajniści" naciśnij "zaawansowane" i na dole okna w ramce "pamięc wirtualna" naciśnij na "zmień" Tam ustawiasz odpowiednie wartości dla wybranego dysku / dysków i akceptujesz za każdym razem poprzez "ustaw"

Teraz jest wszystko git bo przeinstalowałem system bo miałem robaki i trojany

Pierwszy raz słysze aby wirusy zjadały przestrzeń dyskową :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Walker3d. Tylko jescze jedno drobne pytanie co do tego "pliku stronnictwa": jaki moge bezpiecznie jego rozmiar ustawić aby nic się nie rąbało z kompiem(o ile istnieje taka granica) :?: Chodzi mi o rubryki Rozmiar początkowy(standardowo 768) i rozmiar maksymalny(stand.1536). Przypominam że parycja ma rozmiar 2,79GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee no tym to nie masz się co przejmować :wink: Ja mam ustawione 2 -350 MB :lol: i wszystko działa więc początkowy nie musi być taki duży , chociaz zaleca sie aby to było minimalnie 2/3 ilości ramu ale ja się nigdy do zaleceń nie stosuje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi