Skocz do zawartości
spiderman6666

Konkurs z Nagodą :)

Czy to dobry pomysl ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Czy to dobry pomysl ?

• Tak
      12
    • Nie
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio myślełem jak zmobilizować naszą grupę do szybszego liczenia i wpadłem na pomysł zorganizowania konkursu w którym główną nagrodą był by nowy zafoliowany Film DVD :twisted: np Terminator 3 2cd , Xman 2 , lub Spiderman 1 do wyboru. i tu moje pytanie co o tym sądzicie. :?: :?: Warunki konkursu są jeszcze do ustalenia :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostanie pewnei najaktywniejszy uczestnik ???

to by było bez sensu poniewarz nagrody dostawała by zawsze ta sama osaoba - mówię tu o Krisie lub Raptorze albo o snapie co ma 500 WU na dzień od marca liczyć :wink: więc nie wiem ale jak dla mnie to spoko pomysł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowałem na nie, ponieważ, tak jak już fuxmen wspomniał że Raptor i Kris mają sznase na nagrode, a pozatym seti jest z założenia ideą polegającym na bezinteresownym wsparciu berkley, iowec nie widze sensu robienia takiego Konkursu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak Raptor ale ja nie chce nagrody i rezygnuje zanim jeszcze ona sie pojawi :-)

Mnie pomysl sie podoba... i co z tego, ze przez tydzien, dwa czy miesiac ktos by musial wykrecac niezla liczbe WU/dzien

a skoro spiderman6666 chce ufundowac nagrode to czemu by jej nie zgarnac? :-)

fuxmen nie tak do konca z tym "zawsze". Obawiam sie, ze to jednorazowa akcja i wiecej nagrod nie bedzie :)

Sam pomysl fajny i jesli ktos chce sie zabawic to czemu nie.

Jak bedzie zainteresowanie to spiderman6666 pewnie bedzie wszystkich sie pytal jak by to mialo wygladac i wtedy

ustali sie zasady.

Ja sobie zaglosuje na tak bo jestem ciekaw jak by to wygladlo :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkurs mozna wykorzystac do promocji grupy.

Np wsrod wszystkich uczestnikow ktorzy licza dla grupy conajmniej miesiac, albo przeliczyli xxx WU (nie jakas kosmiczna wartosc zeby nowi mieli czas nabic punkty) rozlosowana zostanie nagroda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Losowanie można by było przeprowadzić wśród aktywnych uczestników,

którzy przeliczyli określoną ilość WU w ciągu np. miesiąca (okres

ten celowo widziałbym dłuższym, w celu uniknięcia przypadków, że

ktoś liczy przez tydzień dla samej nagrody a potem odpuszcza :P ),

liczba unitów kwalifikująca do wzięcia udziału w losowani nie powinna

być wygórowana, aby szanse na wygraną mieli posiadacze słabszych

maszyn. :)

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje ze najlepszym kryterium byłby czas liczenia jednostki w stosunku do mocy procesora/kompa/zestawu. Wiadomo jak ktoś liczy 24h/dobe to bardziej się poświęca niż ten kto liczy 4h/dobe a w tym czasie popyla w csa, lub inna napierdzielanke, tudziesz gre zabierającą dużo mocy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy dla mnie przykładowo liczy się ile dana osoba przelicza jednostek przecież nigdzie nie jest podane że trzeba liczyć tylko na swoim kompie można podpiąć znajomych kolegów itp :)

zobaczę jakie będzie dalej zainteresowanie tym pomysłem.

Może ufunduje 2 filmy np. w 2 różnych kategoriach żeby więcej osób miało szanse wygrać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje Spider, to ze ktoś zwerbowal ludzi, ktorzy licza na jego konto jest bardzo ciekawym rozwiazaniem, ale mi chodzi o zupełnie inna kwestię. Mianowicie chodzi mi o "poświecenie" dla projektu. I tu najwaniejszy jest czas i moc CPU jaką ktoś poświeca na liczenie. Niesty ciężko sprawdzić ile kto liczy. Chyba że każdy by miał zainstalowane seti queue, albo jakies inne badziewie do statystyk itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

makakus a co jesli ktos nie liczy na domowym kompie nie liczy na swoim kompie w pracy/szkole,

ale zwerbowal 30 osob ktore lacze licza 50WU/dzien? :)

Wydaje mi sie, ze jedynym slusznym wskaznikiem beda statsy. ktore podal Raptor

spiderman6666 powinien ustalic jakas date od kiedy zaczyna sie liczenie np. od poczatku 1 marca

aby wszyscy mieli czas na zebranie znajomych.

I od tej daty przez tydzien, dwa, miesiac czy jak tam spiderman6666 bedzie chcial ludzie beda liczyc

jakas minimalna ilosc WU/dzien.

Ja bym to jakos tak widzial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie myślałem żeby konkurs ruszył od 1 marca więc mamy jeszcze pare dni wiec prosze o jakieś konkretne propozycje co do konkursu może być w 2 kategoriach 1 film na 1 kategorię żeby więcej osób sie załapało a i ci co liczą dużo więcej niż przeciętni userzy tesz mieli szanse wygrać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że temat umarłsmiercią naturalną więc tak ogłaszam konkurs na najaktywniej liczącą osobe w teamie a żeby zwiększyć szanse nagrode rozlosuje z 10 najaktywniej liczących osób w tym miesiącu a będzie nią Orginalny nowy film DVD wersja 2 cd "Terminator 3 " lub "xXx" konkurs trwa do 1 kwietnia jeśli macie jakieś sugestie lub propozycje to proszę pisać :) i niech wygra najlepszy :):)

ps zeby nie było tak łatwo przydałą by sie jakaś małą akcja reklamowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pomysł ma jedynie sens, jeśli weźmie się pod uwagę tylko uczestników liczących na jednym kompie.Bo żaden komp-rakieta nie wygra z 50 złomami nawet.Ale wtedy Ci nader aktywni spytają, czemu są dyskryminowani i w sumie będą mieli rację.Ciężka sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak btw promocji liczenia - proponuję jakąś akcję informacyjną, bo mamy obecnie 170k WU, a gdyby każdy uczestnik tego forum przeliczył choć 1WU dziennie, to by 10k wpadało dziennie i po 6 miechach byśmy 1 w Polsce byli.Przy namawianiu ludzi, nie trzeba im wkręcać, żeby 24h liczyli, bo się zniechęcają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomysł ciekawy ... nie jestem wielkim zwolennikiem konkursów jednak skoro ktoś chce coś dać, ktoś inny ma coś dostać a przy tym wszyscy maja być szczęśliwi to czemu nie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...