Question Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Witam was. Jestem początkującym fanem overlockingu. Chcialbym prosić was o krótką wypowiedź na temat mojego komputera : płytka gł. ASUS P4PE Celeron 2.2 ghz grafika Radeon 9000 128 mb ram 512 ddr Chciałbym go troszke podkręcić ale nie wiem zbytnio od czego zacząć jakie programy mi w tym pomoga i w jaki sposób. Czytając wasze posty widze ze jestescie w tym bardzo obeznani wiec prosze was o rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Witaj, prosze bardzo wpierw lekturka ;) (każdy tak zaczyna) Wpierw TU i TU, potem TUTAJ, next TU, jeszcze TO, też TU. Więcej mi się szukać niechciało, ale polecam jeszcze TO pozdro Mario ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Masz troszke karte lipną :( cza bylo dolozyc troche i kupić chociaż 9100 , ale kij...Musisz wziaśc knige z płyty głównej i postudiować co dla twej płyty jest dobre a co złe, jakie ustawienia idą z max wydajnoscią itp..puźniej mozesz sie bawić w zwiększanie magistrali FSB w biosie oczywiscie ;) reszte to już poszukaj na forum bo jest tego troche... ...pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Question Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Dzieki dla maria. Juz czuje ze mam chociaz pojecie jakies co moge zrobić. Lepsze to niz całkowita niewiedza. A co do karty to to jest totalna lipa bo wiecie kto jest jej producentem? Firma o nazwie Xelo czy jakos tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Question Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Powiedzcie mi jeszcze tak od serca. Jaka jest w miare odpowiednia temperetura procesora, jaka niebezpieczna a przy jakiej sie jara. Udało mi sie podkrcić tego Celerona 2.2 na 2.5 utrzymując tempereture w granicach 45 st. Celsjusza. To dobrze czy nie? (mam tylko chłodzenie wentylatorem fabrycznie dołączonym do procka.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 dobrze zacznij sie bac jak bedzie ok 60*C btw w prawym gornym rogu postu masz przycisk zmien czasem przxydatny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Question Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Okej rozumiem aluzje. Udało mi sie wycisnąć z niego na fabrycznym chłodzeniu 2.7 Ghz czyli o 500 mhz ponad norme. Nie wiecie przypadkiem kto maxymalnie podkręcił Celerona i ile to było? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Temperaturki w normie, a te 2,7GHz stabilne? Jak z napięciem stoisz? No jak bedziesz chciał cisnąć więcej ze swojej maszyneri to zmiana chłodzenia sie przyda, lub pewna jej modyfikacja(chłodzenie obudowy) pozdro Mario ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Question Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Napięcie 1.65 V Jak dobrze pamiętam. Mario jeśli byś mógł to daj mi swój numer GG bo chciałbym dostać od ciebie kilka rad :wink: 2.7 stabilne temperatura nie przekroczyła 58 stopni. Podkręciłem też zegary Radeona wg tego sposobu do którego dałeś mi link. Podkręciłem z 250/365 do 286/400. Zawsze coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Od tego jest forum, zawsze mozesz wysłać PW z jakim konkretnym pytaniem, ja preferuje na GG "cisza i spokój" ;) Moze jakimiś wynikami z 3dm2k1 polecisz :>? Ile było i ile jest teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Question Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Wiem ze sie zbłaźnie ale powiem wam. (na taki wynik nie trzeba dowodów) Miałem 3800 na 3d mark 2001 a teraz mam 5000 równiutko. Wszystko przez słabą karte.... Daj mi jakieś rady co do chłodzenia wentylatorami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Wiem ze sie zbłaźnie ale powiem wam. (na taki wynik nie trzeba dowodów) Miałem 3800 na 3d mark 2001 a teraz mam 5000 równiutko. Wszystko przez słabą karte.... Daj mi jakieś rady co do chłodzenia wentylatorami :wink: 8O słaby wynik :!: kumpel na celku 2,0 i His R9000 64mb, bez o/c i jakis dennych sterach miał ponad 5k w 2dmarku2001! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Question Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Mówie wam moja karta to szczyt wiochy... jest słabej firmy i przez to dziala jakby nie chciała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Heheh ten szcyt wiochy max. dobije do 7k i to bedzie chyba wszystko :D Gdybym mial jakies AMD to osiagnołbym 3800 moim mx400 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Question Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Sądze ze jakbym miał chłodzenie wodne na karte i procek to dobiłbym do 7000 moze wiecej. Wogóle to mam do ciebie dwa pytania: 1. Gdzie proponowalbyś umiescić dodatkowy wentylator i jaki? 2. Jak działają ogniwa paltiera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 http://www.oc-serwis.pl/forum/viewtopic.php?t=1229 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Question Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 A jak bym dal jeden wywiewajacy z tyłu a jeden wtłaczający z boku obudowy to efekty byłyby dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Jesli chodzi o karte to lekka szpryca by sie zdała , a jesli niemasz wiatraka na radiatorze to sobie skołój , moze nowe catalisty cosik dadzą i gruntowna reinstala systemu....Mozesz jeszcze sie pobawić (jak pisalem wczesniej) w obcjach biosu, to tez daje :) Jesli chodzi o proca to temperaturka jest w normie , zresztą nie musisz sie bać ze zjarasz proca ! w końcu to Intel :) Napiecie mozesz walnać na 1.70 lub 1.75 jesli chytasz zwieszki ! . Ale najlepiej sciągnij sobie programik PRIME95 i potestuj , lukniesz sobie na temperature proca itp...przynajmniej bedziesz wiedzial na czym stoisz ! Samo łądowanie wiatraków do obudowy nic nie daje, trza pokminić jak nejlepiej chłodzić i dostarczać powietrza do obudowy :> Wiec życze miłej zabawy :) .....pozdrawiam..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opas Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Napięcie 1.65 V Jak dobrze pamiętam. ........ 2.7 stabilne temperatura nie przekroczyła 58 stopni. ......... uwazaj przy podkrecaniu procka na tej plycie bo ona zaniza temperatury :) i to czasami znacznie, mam taka plyte i tak na moje oko to P4PE zaniza temperature na cpu o jakies 6 do 8C, a nie warto katowac proca na 65c w stresie ta temperatura 58 to idle czy stress? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...