Andrz3j Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Wiem że to pytanie nadawłoby się na inne forum, ale np na trzepaku jest mały ruch a ja potrzebuje odpowiedzi na dziś... W końcu podłaczenie 2 sdi pod jeden router to też swego rodzaju OC :lol: Router to ASMAX 670 z dwoma wejsciami RS 232. Do tego podłaczone są dwa SDI. Chodzi o to iz ten router nadal zachowuje się jakby bylo podłaczone 1 sdi. Przy podłacznieu więcej uzytkownikow jest taki sam spadek przesyłu jak przy 1 sdi. Może jakies oprogramowanie ktoś uzywa do tego specjalne?? Calość zainstalowana jest na sytemie Linux. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ten routerek jest moej kumpeli i dziajs z takim problem się do mnie zwrócila więć nie znam więcej szczegółów. Tylko zastanowiło mnie teraz to że jeżeli jest to Router , czyli ma DHCP i sam przydziela IP , czy w takim razie potrzebne jest jakieś dodatkowe oprogramowanie np. Linux, czy nie wystarczy od razu podłaczyc Huby i wszystko powinno smigac??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 zaszla pomylka, najprosciej mowiac asmax o ktorym mowa i linux odpowiednio skonfigurowany to to samo (czyli router), jedno wyklucza drugie. do skonfigurowania asmaxa nalezy uzyc programu na plycie cd (w zestawie) lub ze strony www.asmax.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 no niekoniecznie wyklucza... mozna przeciez powiazac 2 lacza w routerku a ich dodatkowe atuty pod unix (np serwerek www itd)... a co do softu jaki tam znajdziesz... to w d-linku sie sporo nameczylem by dojsc co i gdzie... asmaxa niestety nie znam (o ile to nie samo powiazanie co routery na 1 lacze jak Di-510 i asmaxa IAS - gdzie soft jest identyczny)... jako p[odasz wicej szczegolow to postaram sie pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...