kejtu Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 od jakiegos czasu chce zbudowac sobie mala obudowe dla 2 kompa taka zeby mogla stac na biurku obok monitora i nieprzyslaniac mi calego swiata. wsystko jest pieknie tylko ten cholerny zasilacz taki wielki, Czy ktos gdzies spotkal sie z jakism artykulem o kompresowaniu zasilacza?? tak co by byl mniejszych gabarytow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 od jakiegos czasu chce zbudowac sobie mala obudowe dla 2 kompa taka zeby mogla stac na biurku obok monitora i nieprzyslaniac mi calego swiata. wsystko jest pieknie tylko ten cholerny zasilacz taki wielki, Czy ktos gdzies spotkal sie z jakism artykulem o kompresowaniu zasilacza?? tak co by byl mniejszych gabarytow.Masz 2 mozliwosci. 1. Kupic zasilacz 145W jezeli to nie jest wymagajaca konfiguracja. Jest on o wiele mniejszy od normalnego i spokojnie nadawal by sie do czegos takiego. 2. Przy bardziej wymagajacej konfiguracji zdjac gore zasilacza, dociac calosc do wysokoci najwyzszego elementu jaki jest w zasilaczu (kendziory, glowna cewka), zmienic radiatory na bardziej wydajne ale zarazem wplaskie i dorobic jakos wentyl do tego wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejtu Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 hmm chyba bede kroil tego co mam a mam codeszhita 300w... wszystko sie o pieniazki rozchodzi, bo bude terz trzeba z czegos zrobic...no i wymienic plyte na jaks micro atx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Jakies 2, 3 lata temu widzialem chyba na stronie V-H arta w którym gość upychał zasilacz w obudowę po starym cdromie... Gdyby założyć radiatory o niższym profilu, lub je zagiąć i jakoś "położyć" kondensatory to może by się udało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Jakies 2, 3 lata temu widzialem chyba na stronie V-H arta w którym gość upychał zasilacz w obudowę po starym cdromie... Gdyby założyć radiatory o niższym profilu, lub je zagiąć i jakoś "położyć" kondensatory to może by się udało... mozesz dac link bo nie wiem gdzie to jest :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 na allegro zaislacz micro atx kupisz juz za niecale 20 zl .... 145 watt ja taki kupilem bo mialem obudowe microatx bez zasilacza niestety i ten musialem jeszce zmiejszyc bo wystaacy wiatrak wadzil o obudowe wywalilem przelacznik 110/220 spilowalem radiatory i wiatrak wlazl do obudowy zasilki Na allegro sa tez fajne male zasilacze fsp (fotrona) chyba 180watt calkiem przyjemne ale troche wieksze od tych microatx (dluzsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Jo żech wydłubał PCB z zasilatora, wiatrak dałem na zadek obudowy, a rzeczone PCB wisi sobie nad płytą główną i prockiem. I nic, ryra sehr schon, znakiem tego a) Pentium II jest za głupie na wpływ nieekranowanego zasilatora B) całe to nawijanie makaronu na uszy o potrzebie ekranowania zasilatora można krowie pod ogon. Aha, fotek aj dont hew stil. Jak tak dalej pójdzie, to wystąpię w jakimś durnym tok szole pt. "Robienie z gęby cholewy" :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejtu Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 zasilator lol :] juz sobie jakos radze rozkrecilem mojego codeshita rozgiolem radiatory teraz tylko skoluje obudowe od zepsutego cd, zalorze wiatrak 40x40 a potem dam foty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 weź kup tego fortona, kumpel ma zasilacz 150W i lata na tym celeron 533@800 i GF2Ti, RW, 1HDD, kilka wiatrów, sb live i styka, zero zwieszek. ten fortonik spokojnie obsłuży każde P2 i P3, duronka jakiegoś czy VIA C3. swojądrogą na kompa biurowego super są te procki VIA bi biorą kilkanaście :!: watów a celeron 2-3 razy tyle. samym radiatorem schłodzisz = cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Jakies 2, 3 lata temu widzialem chyba na stronie V-H arta w którym gość upychał zasilacz w obudowę po starym cdromie... Gdyby założyć radiatory o niższym profilu, lub je zagiąć i jakoś "położyć" kondensatory to może by się udało... mozesz dac link bo nie wiem gdzie to jest :? http://www.virtual-hideout.net/ ale to było tak dawno, że raczej zgaduję :) równie dobrze mogło to być na www.bit-tech.net albo innym serwisie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Jakies 2, 3 lata temu widzialem chyba na stronie V-H arta w którym gość upychał zasilacz w obudowę po starym cdromie... Gdyby założyć radiatory o niższym profilu, lub je zagiąć i jakoś "położyć" kondensatory to może by się udało... mozesz dac link bo nie wiem gdzie to jest :? http://www.virtual-hideout.net/ ale to było tak dawno, że raczej zgaduję :) równie dobrze mogło to być na www.bit-tech.net albo innym serwisie... no w kazdym bac razie dziekowka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...