uSh! Posted February 14, 2004 Report post Posted February 14, 2004 Zdjalem radiatorek z mojego NB poniewaz chcialem przesmarowac go pasta AS Ceramique (chyba moge co :P?). Ale okazalo sie ze jest on pokryty strasznie "gumiasta" substancja :P Jak to cholerstwo zmazac i czy w ogole moge? Jak bedzie potrzeba to pokaze fotki. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelen Posted February 15, 2004 Report post Posted February 15, 2004 Abit ASUS i jeszcze paru producentó to stosuje na NB. Jest to straszne cholerstwo :D trzeba drapać :/ najlepiej paznokciem by nie porysowac zbytnio skubańca. Pozniej mozesz wodą z mydłem jeszcze przemyć (ja tak zrobiłem u mnie) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
uSh! Posted February 15, 2004 Report post Posted February 15, 2004 Wielkie dzieki za odpowiedz :). Jeszcze jedno co mnie wkur... zdenerwowalo u ASUS'a to ze NB mocowany jest na takie wiejskie uchwyty :/. Jak przymocowac inny radiator na NB jezeli nie mamy miejsca na srobki? Klej termoprzewodzacy czy moze tasma (chyba nie wytrzyma...)? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
un_ix Posted February 16, 2004 Report post Posted February 16, 2004 :arrow: mozesz sprobowac przykleic radiator na tasme termo., jednak cienko to widze. najlepszym rozwiazaniem jest wymyslenie jakiejs zapiniki, wlasnej konstrukcji. przy Abit'ach mozna korzystac z zapinki (oczka) z oryginalnego chlodzenia chipsetu. we weekend skladalem WC'eta. zakladalem WB na NB i rowniez mialem problemy z usunieciem tej gumiastej substancji. potraktowalem 'to' z paznokcia, a pozniej przemylem alcoholem ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...