Skocz do zawartości
uSh!

NB na P4P800

Rekomendowane odpowiedzi

Zdjalem radiatorek z mojego NB poniewaz chcialem przesmarowac go pasta AS Ceramique (chyba moge co :P?). Ale okazalo sie ze jest on pokryty strasznie "gumiasta" substancja :P Jak to cholerstwo zmazac i czy w ogole moge? Jak bedzie potrzeba to pokaze fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit ASUS i jeszcze paru producentó to stosuje na NB. Jest to straszne cholerstwo :D trzeba drapać :/ najlepiej paznokciem by nie porysowac zbytnio skubańca. Pozniej mozesz wodą z mydłem jeszcze przemyć (ja tak zrobiłem u mnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki za odpowiedz :). Jeszcze jedno co mnie wkur... zdenerwowalo u ASUS'a to ze NB mocowany jest na takie wiejskie uchwyty :/. Jak przymocowac inny radiator na NB jezeli nie mamy miejsca na srobki? Klej termoprzewodzacy czy moze tasma (chyba nie wytrzyma...)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: mozesz sprobowac przykleic radiator na tasme termo., jednak cienko to widze. najlepszym rozwiazaniem jest wymyslenie jakiejs zapiniki, wlasnej konstrukcji. przy Abit'ach mozna korzystac z zapinki (oczka) z oryginalnego chlodzenia chipsetu.

we weekend skladalem WC'eta. zakladalem WB na NB i rowniez mialem problemy z usunieciem tej gumiastej substancji. potraktowalem 'to' z paznokcia, a pozniej przemylem alcoholem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi