Jump to content
freeman

Wplyw telewizora na komputer...?

Recommended Posts

Gdy ogladam film to TV stoi zaraz obok obudowy komputera. Przewaznie ok. 2-3h. Dokladnie to stoi miedzy monitorem i kompem. Po znieksztalceniach na monitorze widac, ze TV (jakis bardzo stary Panasonic) zakloca prace monitora swoim polem magnetycznym(?) Dlatego monitor wylaczam. Co z komputerem? Moze TV zle wyplywac na jego podzespoly?

na komputer chyba raczej wpływu nie bedzie miał ale nie jestem pewien do konca. jeżeli chodzi o monitor to miałem podobną sytuacje tylko u mnie monitor stał na biurku blisko kaloryfera i ktoś musiał mieć coś podłączone do niego bo tez mi sie obraz rozmazywał i pływał ale oprócz tego nie zauważyłem zeby miało to jakiś wpływ na komputer

POZDRO

Gdy ogladam film to TV stoi zaraz obok obudowy komputera. Przewaznie ok. 2-3h. Dokladnie to stoi miedzy monitorem i kompem. Po znieksztalceniach na monitorze widac, ze TV (jakis bardzo stary Panasonic) zakloca prace monitora swoim polem magnetycznym(?) Dlatego monitor wylaczam. Co z komputerem? Moze TV zle wyplywac na jego podzespoly?

Tez mialem kiedys takie zaklocenia na swoim starym CRT i sie tym wcale az tak nie przejmowalem, ale jak trzeba bylo oddac monitor do serwisum bo juz sie pracowac na nim nie dalo (cos sie z kineskopem stalo) to sie przejalem i juz nigdy wiecej!! :D