Grucela Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 cos moju post pozostaje bez odpowiesdzi... zeby to pryspieszyc daje wam zdjecie instrukcji plyty glownej z opisem plyty...www.gruucela.republika.pl/plyta/IM001412.JPG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 a wiec ja cos Ci pomoge plyta zla nie jest to po pierwsze jeden minus brak zmiany Vcore ale to szczegol mnoznika "RATIO"w celeronie nie zmienisz ( SW1 te przelaczniki na plycie ) olej to za to gdzies kolo bateryjki masz zworki (do zmiany FSB w polozeniu 66 MHz masz w BIOSie 66,75,83 MHz do wyboru a w polozeniu 100 MHz masz 100,112,133 "mniej wiecej tak" ) dokladnie chodzi o JP11 przypatrz sie temu i ustaw na 100 MHz i zobacz jak bedzie chodzil przeczysc radiator i wentyla aby byl na maxa wydajny zrob najpierw to i zobaczymy czy nie bedzie sie wieszal itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 jezeli komp nie odpali to zakladam spowrotem zworke i sie przestawia na 66 i dalej butuje ?? (tak mysle) prosze jeszcze kogos o opinie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 jak nie odpali to spowrotem tak jak bylo i musi odpalic ewentualnie masz tam gdzies jeszcze zworke clear CMOS , ale nie bedzie potrzebna (czysci ustawienia biosu ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 rob tak jak mowi best-boy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Dokładnie tak jak wczesniej pisałem jak wyjmiesz zworkę jp11 będziesz mial na magistrali 100 MHz, a jak ją wlożysz będziesz mial 66 mhz. (teraz masz ją wlożona w jp11)... W przypadku jak nie wstanie postępuj tak jak napisal best-boy.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 dopra dzięki spróbuje.... jak by cio to będe pisał (trzymajcie kciuki ;))) DZięki ALL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Podkręciłem tak jak kazał best boy komp butnoł z 450 wszystko normal a do windy nie wchodzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Podkręciłem tak jak kazał best boy komp butnoł z 450 wszystko normal a do windy nie wchodzi... sprawdź pamięci , możliwe że masz pamięci pc 100 CL3 ustawione na CL2 i dlatego nie wchodzi.. możliwe że potrzeba większego napięcia CPU, ale powinien brykac.. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 ja mam pamiatki pc 133 a dalej to nie wiem nawet gdzie sie to zmienia bo w biosie nie znalazlem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 ja mam pamiatki pc 133 a dalej to nie wiem nawet gdzie sie to zmienia bo w biosie nie znalazlem... Jeśli masz pamiatki PC 133 to nie jest zapewn ich wina. Musisz w takim razie postarac się o to aby zwiekszyc Vcore. Masz na plycie taka mozliwość zmiany?? (zworki, switche)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 możesz zobaczyć moją płyte kilka postów wyżej a z tego co mówią innie to nie mam vcore na płycie ;(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...