bongoo Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Mam wielki problem. Na biurku stoi bezużytecznie skaner ScanMaker 3630, a wszytsko przez to, że nie mam do niego płyty z driverami. Na europejskiej stronie mikrotek nie ma takiego modelu, a jak ściągałem z azjatyckich to nie wykrywa tego skanera na nich. Wiem, że do tego typu potrzebny jest ScanWizard 5 v 5.10, szukałem bardzo długo i znajdowałem wszystkie inne wersje oprócz tej . Może ktoś z was by mi pomógł bo już nerwy mi puszczają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Najpierw się instaluje stery, restartuje kompa a dopiero potem podłącza skaner. Jeżeli zrobisz inaczej to nie będzie działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongoo Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Najpierw się instaluje stery, restartuje kompa a dopiero potem podłącza skaner. Jeżeli zrobisz inaczej to nie będzie działał.Tak robię i dalej te drivery, które instaluję nie wykrywają tego skanera, ale windows wykrywa nowy sprzęt i chce instalować stery do niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Windows jak wykryje sprzęt to znajduje do niego stery czy nie? Bo to system powinien zainstalowac ten skaner zeby oprogramowanie go widziało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongoo Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Oto chodzi, że windows nie instaluje sterów bo nie może ich znależć. A to co ja instaluję to jest oprogramowanie razem z driverami (TWAIN drivers).Ten Scanwizard to też oprogramowanie razem z driverami, jak miałem płytę odpowiednią to wszystko dobrze działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Sam mam skaner microtek tyle ze inny model i wiem jak działa oprogramowanie. Poszukaj w windowsinf pliku inf od tych sterowników. Powinien mieć w nazwie microtek. Zobacz czy jest w nich zpisany model twojego skanera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongoo Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 W windowsinf jest plik Microtek-5.inf ale niestety nie ma tam modelu 3630. A w innych sterach w pliku release.txt widziałem, że są przeznaczone do tego skanera, ale jak zainstaluję też nie działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...