grzesj Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 No coz... DO tej pory nie mialem zadnych problemow na moim radku 9000 Sapphire. Az do cat. 3.10 Omegi. Ale powyzej - kicha!!! Zarowno 4.1 jak i 4.2 (obojetnie czy to omega czu ATI) nie dzialaja. Po ich instalacji komp sie uruchamia VPU Recover zaraz resetuje system. A po chwili calkowita zwiecha systemu. Nawet sie czcionka ekranowa rozmywa tak jak bylby podkrecony za bardzo a nie jest. Gdzie lezy problem??? Sapphire Radeon 9000@290/240, Athlon XP 1700@2400, Plyta Epox 8KRA2, SbLive!,Dysk 60GB Seagate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 A czy przed instalacja 4.1/4.2 odinstalowales dokladnie poprzednie drivery? Uzyj Driver Cleaner 2.6 :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesj Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Niestety nic to nie daje. :( Próbowalem nawet na swiezutkim systemie. Nie wiem co sie moze gryzc moze via service pack? Uzywam 4.39vp3. Na nowym 4.51 byl mułowaty system. A moze moj radeonik cos nie tak... Aha fastwrites tez wylaczylem i tez nic nie dalo. Kupa! Juz sam nie wiem... Help!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Spróbuj 4in1 v.4.43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesj Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Czemu takie stare, co te akurat najlepsze sa? Myslisz ze pomoga? No nie wiem ale sprobuje. Tylko czym odinstalowac te stare zeby scmieci nie zostawily? Zaraz sie zabieram... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Zainstaluj stare na nowe i po krzyku. Napisz jeszcze, jaki masz czipset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesj Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Moj chipset to via KT600 Epoxa. Zainstalowalem i w ogole sie agp nie zainstalowalo. A stery tak ale texturownie agp nie dzialalo. Wiec nie wiem. Chyba zrobie reinstall systemu i wtedy pokombinuje. Ale to w chwili wolne. A tak na marginesie jak nie bylo sterownika agp to stery chodzily, znaczy system sie nie wieszal. Wiec przynjamniej wiem juz gdzie lezy przyczyna. Gryzzie sie sterownik od agp z cat. 4.2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 A to sorry, do KT600 to jak najbardziej 4.51... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesj Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Tak... Tylko ze po instalacji 4.51 muliło strasznie system. A dokładniej to po pol godzinie pracy kompa system nie opronial pamieci fizycznej ani virtualnej i tak ja zapychal ze trzeba bylo restrt robic bo myszka nawet skakała. Dziwne rzeczy sie dzieja... Ale bede probował. Thx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Może mi się wydaje, ale masz chyba bajzel z systemem... Multum ludzi narzeka na 4in1, a ja nigdy nie miałem problemów, a byłem/jestem posiadaczem KT133, KT133A, KT266A i KT333. Raz tylko siostra miała gnój z KT266, ale wymieniłem jej na 266A i wsio lata :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alex13 Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Witam Też miałem taki problem z R8500 przy sterach Ati cat nowszymi - pomogło wyłączenie Fast Write w Biosie!! Na nowych Omegach włączylem Fast Write i działa!!Zainstaluj najnowsze Omega drv lub wyłącz Fast Write w biosie i cat nowe powinny działać-moze coś się poprawi :).Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekD Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 za dużo kombinujesz ze sterami, też mam Radeona 9000 Sapphire, Gigabyte na KT600, Via4in1 ver.4,51, Catalyst 4,1 i wszystko śmiga bez zająknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesj Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 No i niestety. Nic to nie dalo. Instalacja nowego systemu wszystko po kolei i ciagle to samo. Ale juz chyba wiem co jest. Mam podkreconego procka w zwiazku z tym i szyna AGP ma wiecej niz powinna. Moze tego nowe stery nie wytrzymuja. Bo karta zachowuje sie tak jakby byla za bardzo podkrecona - pojawiaja sie artefakty i nawet w windzie wlacza sie vpu recover. Jak myslicie to moze byc to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...