Skocz do zawartości
Gość Rzeznik_2236

"Rysa" na mobo?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rzeznik_2236

Ostatnio podczas zdejmowania radiatora z nb kumpel przerysował mi płytę od drugiej strony, przerwał kilka "ścieżek" i niestety nie wstaje, zgłaszając problem DRAM. Czy istnieje możliwość naprawy tego? Ręcznego dolutowania połączeń? A może płyta do wyrzucenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio podczas zdejmowania radiatora z nb kumpel przerysował mi płytę od drugiej strony, przerwał kilka "ścieżek" i niestety nie wstaje, zgłaszając problem DRAM. Czy istnieje możliwość naprawy tego? Ręcznego dolutowania połączeń? A może płyta do wyrzucenia?

hmm ja bym sprobowal naprawic jakims lakierem przewodzacym prad ale jak sie nie uda to niech kumpel odkupuje plyte a jak nie bedzie kcial to mu wpier..l, walcz o swoje !!! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Rzeznik_2236

Ołówkiem próbowałem od razu, nici... Poza tym tych ścieżek przerwałem tam chyba ze cztery, a jeśli chodzi o lutowanie to nie sądzę, żeby mi się udało to zrobić z taką precyzją, ale zobaczymy ;>>.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Rzeznik_2236

Gdzieś kiedyś widziałem firmę naprawiającą płyty główne, w tym również takie przypadki. Ma ktoś konkretne linki? Szukałem na google, ale jeśli chodzi o Warszawę, to niestety nic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi