Gość Rzeznik_2236 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Ostatnio podczas zdejmowania radiatora z nb kumpel przerysował mi płytę od drugiej strony, przerwał kilka "ścieżek" i niestety nie wstaje, zgłaszając problem DRAM. Czy istnieje możliwość naprawy tego? Ręcznego dolutowania połączeń? A może płyta do wyrzucenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Sproboj , ale nie lutuj , tylko jak cos to tym http://www.4max.pl/produkt.asp?g=67&gg=62&id=74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Ostatnio podczas zdejmowania radiatora z nb kumpel przerysował mi płytę od drugiej strony, przerwał kilka "ścieżek" i niestety nie wstaje, zgłaszając problem DRAM. Czy istnieje możliwość naprawy tego? Ręcznego dolutowania połączeń? A może płyta do wyrzucenia?hmm ja bym sprobowal naprawic jakims lakierem przewodzacym prad ale jak sie nie uda to niech kumpel odkupuje plyte a jak nie bedzie kcial to mu wpier..l, walcz o swoje !!! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rzeznik_2236 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 A miał ktoś kiedyś taki problem czy to tylko teoretycznie przypuszczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 ja przez przypadek podczas zabawy z coolerem zjechał mi śrubokręt hehe, przerwałem jedną ścieżke, ale działa, jak kiedyś przestanie to zrobie jak koledzy wyżej poradzili i pewno pomoże, więc tobie też polecam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 ja lutowalem takie plyty wiekszosc dziala pod warunkiem ze rysanie siega do 2 warstwy laminatu (zadko) ale trzeba to robic umiejetnie i byc cierpliwym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 ewentualnie zamiast tracic kase sproboj najpierw olowkiem , tak jak sie mostki laczy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rzeznik_2236 Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Ołówkiem próbowałem od razu, nici... Poza tym tych ścieżek przerwałem tam chyba ze cztery, a jeśli chodzi o lutowanie to nie sądzę, żeby mi się udało to zrobić z taką precyzją, ale zobaczymy ;>>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Jak zdejmowałem wiatrak z procka też przerwałem ścieżkę. Mam znajomego elektronika i mi to zlutował. Poszukaj jakiegoś dobrago serwisu, albo popytaj w miejscach, gdzie naprawiają sprzęt elektroniczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rzeznik_2236 Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Gdzieś kiedyś widziałem firmę naprawiającą płyty główne, w tym również takie przypadki. Ma ktoś konkretne linki? Szukałem na google, ale jeśli chodzi o Warszawę, to niestety nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 na allegro znajdziesz taka sluge 40zl chyba kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...