Skocz do zawartości
Raiden

Płyty DATEX

Rekomendowane odpowiedzi

Przestrzegam przed kupowaniem tego dziadostwa :!:

Wczoraj płyta ta mimio że jest 52x to po odtwarzaniu z tą prędkością rozpadała mi się w drobny mak! :evil:

Powyjmowałem z wnętrza nagrywarki to co zostało z płyty ale wszystkiego nie wyjąłem. Chciałem ją rozkręcić ale jest plomba.

Wszystko chodzi ale troche głośniej i jak zamkne szuflatke bezpłyty to przez chwile szeleści. Napęd jest na gwarancji, czy warto go oddawać? Czy nic mi się nie stanie z płytami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestrzegam przed kupowaniem tego dziadostwa :!: 

Wczoraj płyta ta mimio że jest 52x to po odtwarzaniu z tą prędkością rozpadała mi się w drobny mak!  :evil: 

Powyjmowałem z wnętrza nagrywarki to co zostało z płyty ale wszystkiego nie wyjąłem. Chciałem ją rozkręcić ale jest plomba.

Wszystko chodzi ale troche głośniej i jak zamkne szuflatke bezpłyty to przez chwile szeleści. Napęd jest na gwarancji, czy warto go oddawać? Czy nic mi się nie stanie z płytami?

Rozkręc wyjmij resztki tej płyty i będzie dobrze a plombe spróbuj przykleić spowrotem. Albo oddaj na gwarancje i czekaj 2 tygodnie na decyzje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też kiedyś padła płyta przy odczycie w napędzie lg 52x. Rozbujał ją na maksa, po czym było BUM i efektownie odpadł przedni panel cd-romu :twisted:

Oddałem na gware i gość mi powiedział, że jedyną firmą jaka uznaje gwarancje po tego typu przypadkach jest właśnie LG. Więc może być ciężko. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też kiedyś padła płyta przy odczycie w napędzie lg 52x. Rozbujał ją na maksa, po czym było BUM i efektownie odpadł przedni panel cd-romu  :twisted: 

Oddałem na gware i gość mi powiedział, że jedyną firmą jaka uznaje gwarancje po tego typu przypadkach jest właśnie LG. Więc może być ciężko.  :?

Znam ten ból miałem też taką historie.

Naped oddałem na gwarancji i wymienili od ręki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie problem nie w płytach tylko w tych badziewnych napędach LG !!

- ja już słyszę entą opowieśćże taki napęd płytę rozwalił !! Sam też tak miałem z cdromeme LG, osłabię cię bo naprawa na niewiele się zdała wkrótce wysiadł na amen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG wcale nie są badziewne. Siedzę w sprzęcie komputerowym już 9 lat i nie sugerowałem się 1 przypadkiem, a opowieści nie zastąpią własnego doświadczenia.

PO PROSTU NAJCZĘŚCIEJ ROZPADAJA SIĘ PŁYTY Z USZKODZENIAMI MECHANICZNYMI (TZN. PĘKNIĘTE) I TO NIEWAŻNE JAKIEJ FIRMY I W JAKIM NAPĘDZIE, CHOCIAŻ IM SZYBSZY, TYM RYZYKO WIĘKSZE.

BTW

Mojemu kolesiowi rozleciał się verbatim w cdrw teac 8x.

Następnemu TDK w lite-onie 52x

Datexy to jedne z lepszych płyt cena/jakość napewno lepsze od platinumów i media store.

Za najlepsze płyty CDR uważam płyty MINT, nie bez podstaw. Spróbujcie, chociaż nazwa firmy nie zachęca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mojego kupmpla na LG  rozpadła sie płyta TDK czyli nawet najlepszym sie zdarza,  a moze to wina cd-roma

Podejrzewam ze to wina cd romu...

Raz poszla mi jedna plyta przy odczycie (dokladnie to byl datex..), a ten nieszczesny cd rom to LG 48x. Plytka rowno sie rozsypala , przez to tacka niedomykala sie i trzeba bylo jej pomagac palcem... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hheh znam tesz to :)

w moim samsungu 48X

Rozpadl sie Windows 98 (orginalny) :o

i to jeszcze podczas instalacji ja myslalem ze <span style="color:red;">[ciach!]</span>lca dostane :(

hyh tak sie dzieje

a cd roma wykrecilem z obudowy otworzylem klapke i dogory i na dol az wszystko powylatywalo i dziala az do tąd ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: no tak to co mój LG 48x zrobił z CD... Diablo II właśnie co sie pokazało, polecieliśmy z kumplem kupic orginalną wersję, no bo jak to nie mieć orginalnego Diablo II (to że jak sie pozniej okazalo gra beznadziejna to co innego). Wielka chwila...instalujemy...i na tym sie skonczyło...zgrzyt, trzask i po płytce... może to dlatego, że mój cdrom, nie przyzwyczajony do orginalnych płytek...

...co to był za ból, ale LG działa do dzis :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi