Moog Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Wiem że wielokrotnie ten temat był poruszany na forum ale nie znalazłem nic co by mi pomogło ostatecznie podjąć decyzje .Potrzebuje monitora LCD do 2600 zł . Będzie on mi służył w domu szczególnie do gier ( FPP ) i filmów . Wypatrzyłem sobie 3 takie które chyba by sie nadały ale chciałbym poznać opinie specjalisty :) NEC 1760NX iiyama ProLite E431S-B ViewSonic VP171b No własnie który z nich brać ? A może w tej cenie znajdzie sie coś sensowniejszego ? Prosze o pomoc gdyż juz mnie oczy bolą od tego monitora i od czytania testów :( które nie dają odpowiedzi na moje pytania . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Ja ci polecam EIZO L557, ale musiałbyć dołorzyć ok. 300PLN. Z tych co wymieniłeś to NEC jest chyba najsensowniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Ps. przepraszam za to że 2 tematy takie same są koło siebie wybaczcie moja małą spostrzegawczość chciałem usunąć ale nie zdązyłem i dać tam swoje zapytanie . CO do Eizo to raczej do gier kiepsko będzie co ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 +300zeta i masz sony sdm-hx73 - miodzio:) mam takiego i nie narzekam:) matryca 16ms:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Widzisz nie chodzi mi oto żeby każdy mi tu napisał mam tego i tego bierz go wypas :( to mi nie pomaga w wyborze prosze o konkrety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 sorki faktycznie nie popisalem sie:) oto recka ktora mnie zachecila do zakupu http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=187 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Dziękuje serdecznie juz zabieram sie do czytania moze jeszcze inne propozycje ? Acha mozesz napisać jak ten Sony zachowuje sie w grach UT2003 , 2004 recka recką ;) Przeczytałem i jestem pod wrażeniem :) Kurde ale z kasą krucho nie wiem moze sprzedam cyfraka albo Głosniki Logi z 640 ech żal żal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 na www.benchmark.pl jest recenzja tego eizo i porównanie do kilku/kilkunastu innych modeli. przeczytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Sony HX73S+Adriana Lima w komplecie ;) A tak na powaznie to mysle, ze "zdanie bierz tego, bo wypas..." znacznie bardziej ulatwia zakup niz czytanie n-setnej recki, po ktorej jestes calkowicie skolowany :) Podczas zakupu LCD doszedlem nawet do momentu w ktorym losowalem losy z wybranymi modelami ;) Ale losowanie uniewaznilem ;) W koncu wzialem ten, ktory byl aktualnie w sklepie, ale i tak kazdy z nich byl full wypas jesli chodzi o jakosc obrazu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 moge ci powiedziec to samo co napisali w recenzji bo wszystko sie zgadza - z wad wymienilbym lekkie rwanie obrazu (quake3)- slabo widoczne i zadko ale jednak pozatym naprawde monitor jest swietny - wszystkie kabelki w komplecie swietny design no i obraz z gornej polki - ja nie zaluje:) Ps Adriana Lima rox:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 no i ok decyzja podjęta biore 17" Sony HX73B czarny :) Ktoś chce Olympusa D 390 albo Logitech Z 640 :lol: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skamilos Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 sony to jest to u mnie to co w podpisie czyli x73B i też rewelacja! dałem 2800 na Allegro w grudniu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adeo Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Też mam sony X73B (nie HX) i uważam że jest to żwietny monitor. Może trochę przydrogi...ale cóż..... Z wad wymieniłbym "sprane" kolory. Nie wiem, być może jakbym bardziej pobawił się ustawieniami to można by było jakoś skorygować barwy. I tu mam pytanie do skamilos. Na jakich ustawieniach pracujesz a na jakich grasz? Chodzi mi o wszystkie ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skamilos Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 u mnie jest tak samo do gier(tylko NFSU) i do netu chociaż na początku troche mnie raziła ostrośc textu w wordzie i skakałem z high na middle i low. ale teraz juz lecę na high. 1024X768/75hz reszty nie ruszałem. adeo gdzie kupowałeś swój i za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adeo Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Co do ustawien to chodzilo mi raczej o wartosci ustawien kontrastu, jasnosci i podswietlenia lamp..oraz o temperature kolorow. Predefiniowane ustawienia (low,middle,high) mozna przeciez samemu zmienic i pozniej uzywac swoich. Monitor kupilem na grzybowskiej w sklepiku z monitorami. Byl to grudzien 2003. Zaplacilem 2900+. (nie pamietam dokladnie kwoty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 a ten nowy 12ms benq monitorek???? co sadzisz Sphinx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skamilos Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 tak więc jeśli chodzi o to, to nic nie zmieniałem jadę na defaulcie. i dobrze mi z tym! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 polecam profil pc - zmieniamy w nim gamma na gamma-3 i temperature kolorkow - wszystkie na 123:)( jasnosc lamp kontrast 70 jasnosc 50) - mi to wystarcza do normalnej pracy/gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skamilos Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 panomwie nie mogę zmienic w ustawieniach koloru g dwa pozostałe spoko! co jest ? też tak macie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 panowie gdzie dostać tego HX73B bo wrzędzie są po 3000 moze wiecie gdzie dostać taniej :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adeo Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 skamilos: w naszym modelu (X73) rzeczywiscie nie ma mozliwosci zmiany skladowej green z poziomu OSD :(.....w HX73 to mozliwosc istnieje...... --- w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skamilos Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 dziwne ale mi to nie przeszkadza tak bardzo... ja kupowałem z allegro ale widziałem w maxmediia za 2900 chyba1 to było w grudniu więc teraz pewnie sa tańsze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 no własnie nigdzie nie moge znaleść poniżej 2900 nawet za 2900 trudno dostać moze ktoś coś znalazł ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 nikt nie zna żadnego sklepu gdzie można dostać ponizej 2999 ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 nikt nie zna żadnego sklepu gdzie można dostać ponizej 2999 ? :( http://www.sklepit.pl/cgi/easyshop.cgi?vid...gyjm&com=PT/808 to chyba najtaniej za tego Sonego a nie lepiej za tą cenę <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 19" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 przecież na 19 " za 3k nie da sie grać w ut2003 :( rwie smuży ,,,,Itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 przecież na 19 " za 3k nie da sie grać w ut2003 :( rwie smuży ,,,,Itdja na swoim gram w ta gre i to duzo. Obraz jest super. Sporo znajomych ktorzy nasluchali sie zlych rzeczy od LCD jest bardzo zdziwiona jak dobrze wyglada obraz w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 a co masz za LCD ? BTW czy wiecie coś moze na temat wejścia Hyundai AFFS ( data w polsce ) z czasem reakcji 10 ms i czy czekać na jakieś niższe ceny , bo troche żal mi 3000 zł wydawać na Sony Hx73b jak nie będe do końca zadowolony bo szukam monitoru do gier FPP i chciałbym aby nie było żadnych smużeń ani rwania obrazu :( Czy wogóle w polsce mozna taki monitor dostać no prócz tych TN z 16 ms ... ? Jeżeli nie to kiedy będzie ? :D ba czy wogóle będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 myslales sphinx nad takim czyms jak BENQ FP767-12 czas reakcji 12 ms(czyli 83 Hz) w paru sklepach na necie juz mozna go kupic w polsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 a czy jakiś Polski serwis juz go testował ? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...