nOOb Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Witam. Mam jedno krotkie pytanko, i bede bardzo wdzieczny za pomoc: otoz planuje zakup (najpozniej jutro) sprzetu i zastanawialem sie jak by pasowaly pamieci Geil: http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=10 do Bartonka 2600+, gdyz wyczytalem ze chodza na timingach 2-5-2-2 przy 228 Mhz... Czy ktos ma te pamieci i moglby sie podzielic wrazeniami? Oczywiscie wszystko pod plytka Abit AN7-Guru. I jeszcze jedna sprawa: tu i tam czytam, ze wazne aby miec odblokowany mnoznik w procku, ale czy nie lepiej krecic przez FSB? i czy mnoznik jest wogole zablokowany czy tez ma pewien max poziom, tak ze moglbym sobie ustawic mniejszy mnoznik i wieksze FSB... Troszke sie rozpisalem... Z gory dziekuje za wszelaka pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nOOb Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 PS. Bym byl zapomnial... te pamieci maja command rate 1T, i wlasnie chcialem sie zapytac co to znaczy :)) Bo tak sobie patrze i niektore maja 1T a inne 2T.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Cytat Witam. Mam jedno krotkie pytanko, i bede bardzo wdzieczny za pomoc: otoz planuje zakup (najpozniej jutro) sprzetu i zastanawialem sie jak by pasowaly pamieci Geil: http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=10 do Bartonka 2600+, gdyz wyczytalem ze chodza na timingach 2-5-2-2 przy 228 Mhz... Czy ktos ma te pamieci i moglby sie podzielic wrazeniami? Oczywiscie wszystko pod plytka Abit AN7-Guru. I jeszcze jedna sprawa: tu i tam czytam, ze wazne aby miec odblokowany mnoznik w procku, ale czy nie lepiej krecic przez FSB? i czy mnoznik jest wogole zablokowany czy tez ma pewien max poziom, tak ze moglbym sobie ustawic mniejszy mnoznik i wieksze FSB... Troszke sie rozpisalem... Z gory dziekuje za wszelaka pomoc :) http://forum.purepc.pl/search.phpI wszystko jasne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 ja mam te pamięci i powiem ze na FSB 230 chodzą na 2.5-3-3-7 mniej nie sprawdzałem ale spoko pójda na 2.5-3-3-6 bo u nich tylko CL trzeba dawać wiecej jak sie podkręca ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Dokladnie nie wiem jakie pamieci AN7 lubi ale zastanow sie nad OCZ 2700 rev3.2 Wiem ze pod nForcem wypdaja REWELACYJNIE 230mhz cl2. Wejdz na temat odnosnie AN7 lub pamieci tam sie dowiesz reszty ale jak powszechnie wiadomo OCZ 2700 3.2 sa REWELACYJNE do krecenia. Poczytaj o nich na forum to sie na pewno przekonasz Barton 2600+ nie lepiej wyczaic na allegro od krostego lub bena jakiegos 2500+ z gwarancja krecalnosci np 2.4GHz? Pozniej pokombinujesz przekroczysz granice 2500mhz co ci da AthlonaXP 4000+ !! A to juz wynik ladny... btw: ocz sa za 299zl na proline.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 ja mam 2570mhz !! wow ! i nie od krostrego tylko pierwszy z brzegu, 50 tydzień , zablokowany mnożnik, mam farta !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Moje poszly 250 8-3-3-2.5 na 2,9V NB 1,6V Abit NF7 z Bartonem 2500+...dokladnie tak jak w "konfig"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Cytat ja mam te pamięci i powiem ze na FSB 230 chodzą na 2.5-3-3-7 mniej nie sprawdzałem ale spoko pójda na 2.5-3-3-6 bo u nich tylko CL trzeba dawać wiecej jak sie podkręca !heh no to sory ale chyba troche kiepsko cinoł z koro moje twin mosy paraktycznei no name ida sobie 2,5 2 3 11 na 233 jak dla mnie nie opłaca sie wywalać kaski na te pamieci :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 czyli wolniej ci chodzą ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Cytat czyli wolniej ci chodzą !2x233=466 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 u mnie 2x233 tez 466 więc nie wiem o co ci chodzi ! Pozatym mam lepsze timingi ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Cytat u mnie 2x233 tez 466 więc nie wiem o co ci chodzi ! Pozatym mam lepsze timingi !to są te twoje lepsze timingi ?? 2.5-3-3-7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 tak są !! A pozatym jesli byś nie trafił fartem na swoje bys miał tiimingi około 4-5-5-12 jak maja niektórzy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Cytat tak są !! A pozatym jesli byś nie trafił fartem na swoje bys miał tiimingi około 4-5-5-12 jak maja niektórzy !heh no tego tez nie jestem do konca pewnien bo zanim kupiłem swoje to szukałem sobie dobrej szt. i bawiłem sie około 30 szt i powiem ci ze wszyskei chodziły bardzo podobnie róznice były w kilku mhz ~5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...