Ment0s Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Mam problem ! Kop mi działa lekko niestabilnie ! A więc jest tak: w windzie działa super wszystko stabilnie, ale jesli włącze grę to po jakims czasie wywali mnie do windy a komp działa wtedy dalej moge znowu włączyć grę i po pwenym czasie się to powtórzy ! Co to jest !? z góry dzięki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 a podasz configa :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Cytat Mam problem ! Kop mi działa lekko niestabilnie ! A więc jest tak: w windzie działa super wszystko stabilnie, ale jesli włącze grę to po jakims czasie wywali mnie do windy a komp działa wtedy dalej moge znowu włączyć grę i po pwenym czasie się to powtórzy ! Co to jest !? z góry dzięki ! Jedno pewne rozwiazanie - FORMACIK :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 po pierwsze komp jest dopiero nowy więc syfu na dysku nie mam ! cfg: cpu barton 2500+ ------ 2535mhz ---- 1.95V grafa radeon 9500 non-pro ----- 300/600 cpu/gpu Geil 400mhz@460 2x256mb 2,5-3-3-7 ---- 2.8V --- standart timingi na papięci to 2-3-3-6 przy 400mhz ! płyta NF7 rev2.0 bios 21 albo 22 zasiłka Modecom ATX300GT --- 300W ! hmm moze napięcia za małe dałem na pamięć co wy na to ? albo sobie lepiej dokupie 2 zasiłke co i dam większe napięcia !? coś pomoże ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 cofnij procka troche na pocztek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Cytat po pierwsze komp jest dopiero nowy więc syfu na dysku nie mam ! cfg: cpu barton 2500+ ------ 2535mhz ---- 1.95V grafa radeon 9500 non-pro ----- 300/600 cpu/gpu Geil 400mhz@460 2x256mb 2,5-3-3-7 ---- 2.8V --- standart timingi na papięci to 2-3-3-6 przy 400mhz ! płyta NF7 rev2.0 bios 21 albo 22 zasiłka Modecom ATX300GT --- 300W ! hmm moze napięcia za małe dałem na pamięć co wy na to ? albo sobie lepiej dokupie 2 zasiłke co i dam większe napięcia !? coś pomoże ? Wlasnie widocznie przekreciles troszke procka. Zmniejsz taktowanie i sprawdz czy to "wychodzenie do windy" sie powtarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Cytat hmm moze napięcia za małe dałem na pamięć co wy na to ? albo sobie lepiej dokupie 2 zasiłke co i dam większe napięcia !? coś pomoże ? Wlasnie widocznie przekreciles troszke procka. Zmniejsz taktowanie i sprawdz czy to "wychodzenie do windy" sie powtarza Dokładnie ... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Da się przekręcić procka ?? Nie ma opcji ! nie zmniejsze taktowania ! Dowale mu najpierw 2.1V i zobacze jak jest ! tylko tą zasilke muszę skołować ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Uwazaj z takim napieciem, bo moze sie prockowi stac krzywda (i ot nie z powodu temp. a za wysokiego napiecia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 no to jest lipa chłopaki !! odtaktowałem go i ciągle to samo !! shit ! jest moze jakiś jeszcze ratunek !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 A jakie masz temperatury na procu?? po takim wyjściu do windy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 jak był podkręcony miałem max 57* historie sprawdzałem i max to tez 57 napięcie 1.95V! więc chyba nie to ! Płyta NF7 moze ulegla zniszczeniu co ?? raczej nie chyba ! nie wiem co to jest !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Wielkim znawcą tematu to ja nie jestem ale poodkręcaj proca ram grafe i wtedy pograj, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 wszystko mam podkręcone i to samo !! Nie podkręcam samego proca !! nie jestem idiotą ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenx Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Ustaw wszystko na default. Moze wina tkwi w ramie. trudno powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Cytat Wielkim znawcą tematu to ja nie jestem ale poodkręcaj proca ram grafe i wtedy pograj,Wszystko POODKRĘCAJ, czyli ustaw na taktowanie defaultowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Cytat Jedno pewne rozwiazanie - FORMACIK :P.ehhh, wstydziłbyś się takich odpowiedzi udzielać :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Cytat zasiłka Modecom ATX300GT --- 300W ! albo sobie lepiej dokupie 2 zasiłke co i dam większe napięcia !? coś pomoże ? Faktycznie te 300 W to trochę mało jak dla Twojego configu. Ja stawiam na zasiłkę - skołuj jakąś porządną co najmniej 360 wat to pogadamy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GibONik Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Ludzie załatwiali by wszystko formatem kiedy są inne sposoby. Masz po prostu przetaktowany procek i zły zasilacz miałem też takie problemy ale na GIGABYTE, zresztą na Epoxie również. To nie jest wina płyty tylko procka. Jak chcesz tak kręcić procka to radze WC na Procka i na Chipset. Swoją drogą ładny wynik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 ale jak wszystko odkręce to to samo ! mam ! ops... czyzby proc uległ popsuciu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...