Skocz do zawartości
Ment0s

Czego to wina ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem ! Kop mi działa lekko niestabilnie ! A więc jest tak: w windzie działa super wszystko stabilnie, ale jesli włącze grę to po jakims czasie wywali mnie do windy a komp działa wtedy dalej moge znowu włączyć grę i po pwenym czasie się to powtórzy ! Co to jest !?

z góry dzięki !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Mam problem ! Kop mi działa lekko niestabilnie ! A więc jest tak: w windzie działa super wszystko stabilnie, ale jesli włącze grę to po jakims czasie wywali mnie do windy a komp działa wtedy dalej moge znowu włączyć grę i po pwenym czasie się to powtórzy ! Co to jest !?

z góry dzięki !

Jedno pewne rozwiazanie - FORMACIK :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze komp jest dopiero nowy więc syfu na dysku nie mam !

cfg:

cpu barton 2500+ ------ 2535mhz ---- 1.95V

grafa radeon 9500 non-pro ----- 300/600 cpu/gpu

Geil 400mhz@460 2x256mb 2,5-3-3-7 ---- 2.8V --- standart timingi na papięci to 2-3-3-6 przy 400mhz !

płyta NF7 rev2.0 bios 21 albo 22

zasiłka Modecom ATX300GT --- 300W !

hmm moze napięcia za małe dałem na pamięć co wy na to ? albo sobie lepiej dokupie 2 zasiłke co i dam większe napięcia !? coś pomoże ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

po pierwsze komp jest dopiero nowy więc syfu na dysku nie mam !

cfg:

cpu barton 2500+ ------ 2535mhz ---- 1.95V

grafa radeon 9500 non-pro ----- 300/600 cpu/gpu

Geil 400mhz@460 2x256mb 2,5-3-3-7 ---- 2.8V --- standart timingi na papięci to 2-3-3-6 przy 400mhz !

płyta NF7 rev2.0 bios 21 albo 22

hmm moze napięcia za małe dałem na pamięć co wy na to ? albo sobie lepiej dokupie 2 zasiłke co i dam większe napięcia !? coś pomoże ?

Wlasnie widocznie przekreciles troszke procka. Zmniejsz taktowanie i sprawdz czy to "wychodzenie do windy" sie powtarza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Wlasnie widocznie przekreciles troszke procka. Zmniejsz taktowanie i sprawdz czy to "wychodzenie do windy" sie powtarza

Dokładnie ... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

albo sobie lepiej dokupie 2 zasiłke co i dam większe napięcia !? coś pomoże ?

Faktycznie te 300 W to trochę mało jak dla Twojego configu. Ja stawiam na zasiłkę - skołuj jakąś porządną co najmniej 360 wat to pogadamy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie załatwiali by wszystko formatem kiedy są inne sposoby. Masz po prostu przetaktowany procek i zły zasilacz miałem też takie problemy ale na GIGABYTE, zresztą na Epoxie również. To nie jest wina płyty tylko procka. Jak chcesz tak kręcić procka to radze WC na Procka i na Chipset. Swoją drogą ładny wynik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi