Mariusz M. Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Nie wiem czy się nie powtarzam, ale ciągle dręczy mnie jedno pytanie. Mianowicie chciałbym wiedzieć czy overlocking wpływa w jakikolwiek sposób na żywotność sprzętu? Czy zmiana napięcia albo mnożnika może skończyć się zepsuciem? Czy może to skończyć się uszkodzeniami (oczywiście gdyby pilnować temperatury)? Jakieś doświadczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 heh było juz pare razy ...... ale... odpowiem ... jest bezpieczny jak wszysko tylko z głową jak nie przeginasz to nie zepsujesz najprosciej mówiac najlepiej krecic do momentu kiedy trzeba zmienic napeicie. puzniej juz trzeba troche uwazac na temp zasilacz i reszte smieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 ^^^ LOL, powiedzial Pan 2,25v ;-) a w temacie - jesli krecisz rozasadnie tj z glową, to jest bezpieczie :-) zywotnosc prockow szacuje sie na ~10lat, przy oc zywotnosc spada, o ile ?? przy max oc procek moze pasc po mniej jak roku, po sporym oc alle na mniej v szacuje sie na ~5lat, a gwarantowanego dzialania masz rok lub 3 w boxie hehe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 to ja dorzuce swoje kilka groszy troche scislej na temat. - oc na pewno wplywa negatywnie na zywotnosc sprzetu (w koncu pracuje "szybciej" niz nominalnie wiec tez i zuzywa sie szybciej) pytanie czy wplywa zauwazalnie - zmiana i napiecia i mnoznika moze skonczyc sie uszkodzeniami (jak i cale oc) - pilnowanie samej temperatury to jeszcze nie wszystko. pozostaja np napiecia - doswiadczen na forum jest mnostwo - nic tylko czytac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Overlocking - niebezpieczny? na.pewno.uzaleznia :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 overclocking a nie overlocking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 ^^^ LOL, powiedzial Pan 2,25v ;-) a w temacie - jesli krecisz rozasadnie tj z glową, to jest bezpieczie :-) zywotnosc prockow szacuje sie na ~10lat, przy oc zywotnosc spada, o ile ?? przy max oc procek moze pasc po mniej jak roku, po sporym oc alle na mniej v szacuje sie na ~5lat, a gwarantowanego dzialania masz rok lub 3 w boxie hehe :lol: Ja nie jestem przykładaem bezpiecznego krecenia ale jak ktoś nie zmienia v to na pewno sprzed nie padnie mu za pół roku a pokojnie pchodzi 6 lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 racja racja :-) interesujco to zabrzmialo, nie to zebym sie nabijał :-D poozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...