krzys75 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Witam mam problem a moze nie :) oto jak wlacze smart doktora to moja karta zaczyna cykac :) jak zegarek szczegolnie slychac to przy otwartej obudowie ( reszta kompa jest zasadniczo cicha i stad uslyszalem to cykanie) tykanie nasila sie podczas grania i generalnie wykorzystania mocy 3d karty czy to jest normalne ? ma ktos taka karte i moglby sprawdzic u siebie ? moze glupie pytanie ale moja poprzednia nie tykala moze ati tak maja ? moze tak ma byc ale generalnie szlag mnie trafia bo nie wiem co to tak cyka na poczatku myslalem ze to dysk albo cos w wentyl wlecialo :P Pozdrawiam i nie nabijajcie sie z tego za bardzo :) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 U mnie od 0,5 roku cos cyka,raz czasem dwa razy dziennie i do tej pory nie wiem co to jest :D Chyba obudowa ale nie jestem tego pewien :) Ale z tym radkiem to raczej nie jest normalne. Jak uzywasz 3D to karta sie rozgrzewa i może się w niej coś smarzy? :lol: Powąchaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys75 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 to nie to chyba bo ona cyka caly czas tylko jak sie wlaczy tego smart doktora to sie nasila a przy grach to juz w ogole popie... tak sie zastanawiam moze to ten system nie dopuszczajacy do przegrzania karty made by asus ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 moze to bomba jak bedziesz za duzo gral to wybuchnie ;DDDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Moze wentyl na karcie ma spieprzone lozysko i dlatego tyka. Sproboj w trakcie gdy slyszysz to tykanie zatrzymac wentylator palcem i sprawdzic czy przestaje byc slychac tykanie. System chlodzenia karty moze miec regulacje predkosci obrotowej wentylatora(wentylatorow) i to wplywa na nasilanie sie tykania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys75 Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 po zatrzymaniu wentyla dalej tyka to tykanie dobiega jakby z tylu karty blizej sledzia najwyzej sie spali i wymienie na gwarancji ma 3 lata na spalenie ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...