Skocz do zawartości
krzys75

ASUS 9600XT CYKA ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem a moze nie :) oto jak wlacze smart doktora to moja karta zaczyna cykac :) jak zegarek szczegolnie slychac to przy otwartej obudowie ( reszta kompa jest zasadniczo cicha i stad uslyszalem to cykanie)

tykanie nasila sie podczas grania i generalnie wykorzystania mocy 3d karty

czy to jest normalne ? ma ktos taka karte i moglby sprawdzic u siebie ?

moze glupie pytanie ale moja poprzednia nie tykala moze ati tak maja ?

moze tak ma byc ale generalnie szlag mnie trafia bo nie wiem co to tak cyka na poczatku myslalem ze to dysk albo cos w wentyl wlecialo :P

Pozdrawiam i nie nabijajcie sie z tego za bardzo :) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie od 0,5 roku cos cyka,raz czasem dwa razy dziennie i do tej pory nie wiem co to jest :D Chyba obudowa ale nie jestem tego pewien :)

Ale z tym radkiem to raczej nie jest normalne.

Jak uzywasz 3D to karta sie rozgrzewa i może się w niej coś smarzy? :lol: Powąchaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie to chyba bo ona cyka caly czas tylko jak sie wlaczy tego smart doktora to sie nasila a przy grach to juz w ogole popie...

tak sie zastanawiam moze to ten system nie dopuszczajacy do przegrzania karty made by asus ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze wentyl na karcie ma spieprzone lozysko i dlatego tyka. Sproboj w trakcie gdy slyszysz to tykanie zatrzymac wentylator palcem i sprawdzic czy przestaje byc slychac tykanie. System chlodzenia karty moze miec regulacje predkosci obrotowej wentylatora(wentylatorow) i to wplywa na nasilanie sie tykania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi