Skocz do zawartości
Duster

Zmiana slotu PCI i problem

Rekomendowane odpowiedzi

Przelozylem karte dzwiekowa (SB Audigy) pod inny slot i system mi jej nie wykrywa, wywala jakis blad w stylu twoja karta nie jest prawidlowo zainstalowana, przeinstaluj. Wrzucilem drivery jeszcze raz, ale nic nie pomoglo. Po powrocie na poprzedni slot wszystko jest OK.

Mysle ze to moze byc cos z przerwaniami.

Jakies sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 98% coś z przerwaniami (1% to karta i 1% to gniazdo). Jak nie musisz to nie przekładaj karty do innego portu, a jak musisz to pogrzeb w BIOS'ie z przerwaniami. Ostatnio miałem też z tym problem. Kartę wyczuwało, ale nie działała. W BIOS'ie też niewiele zdziałałem. Po prostu na jednym PCI'u nie chciało działać i tyle. Gryzło się z kontrolerem USB. Przełorzyłem do innego gniazda i wszystko jest OK (mimo iż wciąż karta i kontroler są na tym samym IRQ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przelozylem karte dzwiekowa (SB Audigy) pod inny slot i system mi jej nie wykrywa, wywala jakis blad w stylu twoja karta nie jest prawidlowo zainstalowana, przeinstaluj. Wrzucilem drivery jeszcze raz, ale nic nie pomoglo. Po powrocie na poprzedni slot wszystko jest OK.

Jakies sugestie?

Jezeli nie sprawi Ci to klopotu to zamien ja z jakas inna karta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakies sugestie?

To normalne podłóż stery raz jeszcze i po krzyku :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...