Skocz do zawartości
ParanoiK

HTML, css i wypełnienie w tabeli.

Rekomendowane odpowiedzi

Mianowicie mam taki problem: mam sobie tabelkę w html'u z polami o stałej długości. W każdym polu mam jakiś tekst. Teksty mają różną długość. Problem w tym aby pozostałą przestrzeń wypełnić jakimiś obiektami. Macie jakieś pomysły?

Przykład:

<table style="width: 500px;"><tr><td style="width: 500px;">tekst</td></tr><tr><td style="width: 500px;">tekst tekst</td></tr></table>

Wychodzi:

+---------------------------+| tekst                     |+---------------------------+| tekst tekst               |+---------------------------+

Co chcę uzyskać:

+---------------------------+| tekst.................... |+---------------------------+| tekst tekst.............. |+---------------------------+

Macie jakieś pomysły? Bo mi się skończyły ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<td style="width: 500px;">  <span style="background: url('./tlo.png'); width: 100%;";><span style="background: black;">tekst</span></span></td>
Plik z tlem to jakis obrazek o szerokosci tej tabelki z obiektami, ktore chcesz tam miec, a kolor tla span'a z tekstem trzeba ustawic na taki jak reszty, zeby przyslonil obrazek.

Styknie cos takiego? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Border wypelnieniem reszty komorki?? chyba nie jarze Twoich intencji ;)

rozjasnij moze, najlepiej konkretnym przykladem to moze sie cosik wymysli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi