ParanoiK Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Mianowicie mam taki problem: mam sobie tabelkę w html'u z polami o stałej długości. W każdym polu mam jakiś tekst. Teksty mają różną długość. Problem w tym aby pozostałą przestrzeń wypełnić jakimiś obiektami. Macie jakieś pomysły? Przykład: <table style="width: 500px;"><tr><td style="width: 500px;">tekst</td></tr><tr><td style="width: 500px;">tekst tekst</td></tr></table> Wychodzi: +---------------------------+| tekst |+---------------------------+| tekst tekst |+---------------------------+ Co chcę uzyskać: +---------------------------+| tekst.................... |+---------------------------+| tekst tekst.............. |+---------------------------+ Macie jakieś pomysły? Bo mi się skończyły ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 <td style="width: 500px;"> <span style="background: url('./tlo.png'); width: 100%;";><span style="background: black;">tekst</span></span></td>Plik z tlem to jakis obrazek o szerokosci tej tabelki z obiektami, ktore chcesz tam miec, a kolor tla span'a z tekstem trzeba ustawic na taki jak reszty, zeby przyslonil obrazek. Styknie cos takiego? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 To jest myśl, jak trzeba będzie to to zastosuje. Ale myślałem raczej nad obiektami typu border albo podobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Border wypelnieniem reszty komorki?? chyba nie jarze Twoich intencji ;) rozjasnij moze, najlepiej konkretnym przykladem to moze sie cosik wymysli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...