Robi25 Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Mam taką obudowę TRACER TRO-343 SHARK Graphite jest w niej zasilacz megabajt 350W P4 i posiadam płytę jak w opisie czyli EPoX 8RDA3G. Jak zrobić żeby mieć odczyt obrotów wiatraka z zasilacza?? Ja wpadłem na taki pomysł tylko nie wiem czy dobrze. Z zasilacza wychodzi jedna wtyka w do której są podłączone 4 przewody dwa żółte i dwa czarne a w płycie głównej jest tylko jedno wejście pasujące do tej wtyczki. Czy ta wtyczka jest odpowiedzialna za odczyt obrotów?? jeżeli nie to do czego jest i czy trzeba ją włożyć w płytę główną??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 hm.........dwa czarne dwa zółte :? no zółte są odpowiedzialne (bynajmniej tak jest przy WENTYLACH na CPU) za RPM wentyli , nie wiem spróbuj no przecież raczej się nic nie stanie jak wsadzisz do MOBO ją , ale raczej to jest to (tak mi sie wydaje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robi25 Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 chyba jednak nie, wlożyłem i nie miałem sygnału. Ta wtyczka jak mi kolega powiedział jest to zasilanie do P4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robi25 Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 mała zmiana mam inny zasilacz bo jak poczytałem opinie o tamtym to sie przestraszyłem i sprawdziłem dokładnie. Mam troche inny mode MGB-350S ATX co o nim myslicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Jak z zasilki nie wychodzi kabelek z 3pinową wtyczką (powinienen do niej isc zolty i czarny kabelek, a 3 pin, bodajze srodkowy, powinienen byc pusty), to dziekujemy i nie możesz odczytywać prędkości wentyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 albo i tak ............ ale spotkałem sie nie tylko z 3 pinowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...