BartAss Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Hejka! Czy ktoś próbował jak w temacie - czyli zostawić radeona 8500 full - dokładnie to jest model HERCULESA - na samym radiatorze ? Myślę o założeniu Zalmana NB34 albo NB47 i czy takie rozwiązanie się sprawdzi przy NIE kręconej karcie ? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Nie sadze zeby sam radiator dal sobie rady, no chyba ze by byl naprawde duzy. Lepiej dac dodatkowo jakis wentyl i poscic go na 5V. Bedzie cicho a maly przeplyw powietrza zawsze sie przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Nie daje rady duzy radiator od athlona a co dopiero te zalmanowe pipidowki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 na tych pstynkach to (raczej) nie da rady - raczej bo nie sprawdzalem ale np z bocznym nawiewem powinno dac - tyle ze przy bocznym nawiewie to wobecnym stanie mozesz zwolinic wentylator np na 7V i dac 80mm na5V zeby wial na karte z boku lub wykrecic sam wentylator, zostawic blaszke-radiator i zrobic to z 2 linka http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=573...ghlight=#573332 na jakims duzym radiatorze np od PIV spokojowo da rade oczywiscie bez OC i Vmodow - R8500 pobiera okolo 8W mniej niz GF3 Ti200 a skoro te dawaly rade na Pasywnym to i Twoj da rade poszukaj moich postow o moim Gainwardze - na samym radiatorze chodzi przy zegarach jak pelen GF3 a co do R8500 to chyba e!Gr00bY cos takiego kiedys dla testow robil na swoim nie za duzym radiatorze :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Hmm a ja mam Radeona HISa 8500LE bez wiatraczka. [chodzil jak SUSZARKA] Za to zamontowalem prostopadle do niego wiatrak 80mm na 1500rpm i chlodzi rdzen i ram i wszystko jest si... [wentyl na poczatku stal na opakowaniach po pascie itd.. a teraz go sprytnie przypiolem na takim moim ramieniu.. szkoda ze nie mam aparatu :D] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartAss Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 No z tymi maleństwami zalmana to troszkę rzeczywiście przegiąłem :):) Tunio - wiatraka dodatkowego chciałbym uniknąć, ale widziałem już takie rozwiązania - tu , na forum, były foty... ale ludziska mieli do tego zalmana ZM-80 . No właśnie - co z tym chłodzeniem ? tzn ZM-80C ? Benek - chyba widziałem nawet Twoje posty o tym radiatorze... w każdym razie czy to da radę mojemu 8500 - ale bez wentyla? A jak będzie bez wentyla z mocniejszymi kartami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Ja ze swojego radka wywalilem wentyl bo to małe gowienko strasznie hałasowało. Radiator został a pod nim ustawiłem najzwyklejszy coolerek za 15 zeta. I radzi sobie bez problemów, a do tegpo w całej budzie troche wiecej wiatrów wieje i temp na procu spadała o jakieś 2- 3 stopnie. No te 2500 obrotów troche słychać ale w porównaniu z wcześniejszym wyciem to błoga cisza i spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...