kostek11 Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Witam, co jest ważniejsze z punktu widzenia wydajności w grach, więcej Mhz dla rdzenia czy pamięci ? Powiedzmy że podnosząc jedno trzeba poświęcić drugie... Pozdr. Kostek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Krecenie pamieci jest wydajniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 pamiec, pamiec i jeszcze raz pamiec :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 ja tobym sie raczej nie zgodził ze to pamiec wiecej daje, to zalezy jeszce na jakiej karcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 pamiec, pamiec i jeszcze raz pamiec :!:pamięć :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek11 Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 ja tobym sie raczej nie zgodził ze to pamiec wiecej daje, to zalezy jeszce na jakiej karcie Karta to Radeon 9800 non-pro GeXcube :D . Pytanie moje wzięło się stąd, że miałem podkręconego z rdzeń:325 pamięć 580, na rdzeń 380, pamięć 640. Następnie dodałem Zalmana ZM80C-HP i cztery radiatorki na pamięci, przyklejone klejem thermopox, czy cóś takiego. I po tym zabiegu rdzeń mogę podkręcić do 420 i owszem, ale pamięci nie ruszę z defaultowych 580 ani troche bo wyskakują artefakty. I teraz nie wiem czy źle że założyłem te radiatorki, bo Zalman sie spisuje, ale ta pamięć mnie martwi, jest gorzej niż było bez radiatorów. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Jejku, ile już o tym było. Nie pomogą wam, żadne radiatory. One są zbędne, poprostu pamięci są niedoVoltowane i tyle. Zrób v-moda a polecą na 700MHz. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 to zalezy na jakiej karcie krecenie pamieci daje wieksze wyniki na kartach 128bit ze wzgledu na wzrost przepustowosci ktore maja dosyc mala w porownaniu do 256bit. A w takim FX 5950 np lepsze wyniki daje rden bo 30GB/s jest az zanadto. A najlepiej to krecic i to i to :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 no tak ale wiem z doswiadczenia ze w gf4ti zwiekszenie taktowania pamieci o np 30mhz dawalo wieksze korzysci niz zwiekszenie taktowania gpu o 30mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 no tak ale wiem z doswiadczenia ze w gf4ti zwiekszenie taktowania pamieci o np 30mhz dawalo wieksze korzysci niz zwiekszenie taktowania gpu o 30mhz to potwierdza moja teorie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 no tak ale wiem z doswiadczenia ze w gf4ti zwiekszenie taktowania pamieci o np 30mhz dawalo wieksze korzysci niz zwiekszenie taktowania gpu o 30mhza przeczytales w ogole to co napisal poprzednik ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 no rzeczywiscie cos mi sie pomerdalo :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Robil juz ktos vmoda pamieci na radku 9600xt, czy taki zabieg jest uniwersalny? I co daje podniesienie napiecia agp? : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Vmod na tym radku byłby chyba paranoją według mnie. Ten model jest wyżyłowany na maksa i raczej nic z niego nie wyciśniesz. Podniesienie napięcia AGP zazwyczaj nie daje nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 nosze sie z zamiarem zrobienia Vmoda pamieci dla R9500 - ale tego niemodowalnego na pcb 9500/pro zna ktos jakis adres a moze robil ktos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Vmod na tym radku byłby chyba paranoją według mnie. Ten model jest wyżyłowany na maksa i raczej nic z niego nie wyciśniesz. Podniesienie napięcia AGP zazwyczaj nie daje nic. ..oooo bujda :!: wszystko zalezy od rodzaju pamieci i chlodzenia. u mnie bez vmoda (ale jest troche zabawy przy kreceniu) z 449.5/325 :arrow: 624/402 co efektywnie daje 624/804 :!: nie musze mowic jak sie to odbija na wydajnosci :twisted: chodza tesh sluchy o wersjach Extreme na DDR2 ktore ponoc rowno kopia tylki 5700U.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 aa da sie cos zrobic z 9800nonpro od herca? z core?:) bo moj max idzie dac na 390:( przy vgasilencerze i pascie arcticu 5:( a temp 38*:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...