Skocz do zawartości
kostek11

Co ważniejsze dla wydajności: Core czy pamięć

Rekomendowane odpowiedzi

ja tobym sie raczej nie zgodził ze to pamiec wiecej daje, to zalezy jeszce na jakiej karcie

Karta to Radeon 9800 non-pro GeXcube :D . Pytanie moje wzięło się stąd, że miałem podkręconego z rdzeń:325 pamięć 580, na rdzeń 380, pamięć 640. Następnie dodałem Zalmana ZM80C-HP i cztery radiatorki na pamięci, przyklejone klejem thermopox, czy cóś takiego. I po tym zabiegu rdzeń mogę podkręcić do 420 i owszem, ale pamięci nie ruszę z defaultowych 580 ani troche bo wyskakują artefakty. I teraz nie wiem czy źle że założyłem te radiatorki, bo Zalman sie spisuje, ale ta pamięć mnie martwi, jest gorzej niż było bez radiatorów. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zalezy na jakiej karcie krecenie pamieci daje wieksze wyniki na kartach 128bit ze wzgledu na wzrost przepustowosci ktore maja dosyc mala w porownaniu do 256bit. A w takim FX 5950 np lepsze wyniki daje rden bo 30GB/s jest az zanadto. A najlepiej to krecic i to i to :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vmod na tym radku byłby chyba paranoją według mnie. Ten model jest wyżyłowany na maksa i raczej nic z niego nie wyciśniesz.

Podniesienie napięcia AGP zazwyczaj nie daje nic.

..oooo bujda :!: wszystko zalezy od rodzaju pamieci i chlodzenia. u mnie bez vmoda (ale jest troche zabawy przy kreceniu) z 449.5/325 :arrow: 624/402 co efektywnie daje 624/804 :!: nie musze mowic jak sie to odbija na wydajnosci :twisted: chodza tesh sluchy o wersjach Extreme na DDR2 ktore ponoc rowno kopia tylki 5700U..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...