Nicky Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Po przeczytaniu z niemałym trudem postów Enerricco doszedłem to wniosku że powinieneś sobie kupić słownik języka polskiego albo pisać w Wordzie i wklejać bo to co napisałeś tylko w nieznacznym stopniu przypomina polszczyznę. :D. W tym co napisałeś jest masa ortografów, nie używasz znaków diakrytycznych a składni zdań nawet nie skomentuje. oczywiscie twoj rozmowca (ja) jest bardzo ciemny i nie wie jaka jest roznica miedzy ateista i deista ( a jest w sumie tylko jedna) i wesz co moze daj spokuj z egocentryzmem co Widze że twoja wiedza na temat deizmu ogranicza sie do definicji która była na onet.wiem :D Eeee? Widze, ze chyba jeszcze podrecznika do tego czasu nie doczytalismy :> :> :> to byl jeden z elementow POLSKIEJ akcji "BURZA", tak wiec to my zaczelismy "bijatyke" z Niemcami w Wawie. Czy Ruscy obiecywali nam, ze wtedy sforsuja Wisle? Nigdy tego nie obiecywali. Aczkolwiek uwazam, ze to wielkie ... sk....syństwo bylo ze strony Ruskich. w tej biajtyce zginelo bardzo bardzo duzo Polakow gluwnie mlodych nawet dzieci obiecali pomoc poczytaj i nawet byla bardzo "sprytna" zrzucali np bron i amunicje owszem ale amunicja miala inny kaliber niz bron... robili zrzuty na tereny zajete przez niemcow oszcedzali na sapdochronach nawet... Jako tegorczny maturzysta z historii dopowiem swoje. Rosjanie niewiedzieli o planach powstania, wiec niemieli obowiązku nam pomóc bo niebyło to ustalane (przywódcy AK coprawda liczyli na pomoc rosjan ale byli nadmiernymi optymistami :() No wlasnie jeszcze kwesita pedofilstwa i homoseksualizmu wsrod ksiezy. Dlaczego tak sie dzieje ? poniewaz pewien Papiez nalozyl celibat tylko dlatego ze byl zastary aby chodzic z kobieta do lozka' date=' wiec skoro on nie mogl to czemu inni mogli by moc? Hmmm jak pamietam z lekcji historii to kiedys (wyprawy krzyzowe itp) wszelkie klasztory itp obietky pelnily role domow Uciech cioci Helgii....zakonnice "obslugiwaly" "dzielnych" rycerzy ktorzy maszerowali do Zmiemi Swietej po drodze niszczac wszytko... [/quote'] Znowu mała korekta, celibat został wprowadzony w XI w., ale nie pamiętam przez jakiego papieża, przyczyna była bardzo prosta jak zwykle chodziło o $. Kościelni dygnitarze zapisywali swój majątek po śmierci swoim dzieciom, aby to ukrócić wprowadzono celibat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 W to seminarium nie chce mi się wierzyć. Spytaj jej skąd ma takie info. Prosze, czytaj dokladnie moje posty :( pisalem, ze sam kleryk (tak sie nazywaja Ci z seminarium? ) jej to powiedzial. Sa kolegami i zdradzil jej taki sekret. Nie chodzi tu o wyciaganie konsekwencji, gdyz jest to nagminne. Niby powinno byc ukrywane w tajemnicy, ale wiesz jak jest. Chlopak powiedzial prawde. Jak dla mnie szok. Nie wierze, zeby mial samego siebie i seminarium do ktorego nalezy obrzucac blotem bezpodstawnie. pozatym mamy wolna wole i mozemy dokonywac wyborow prawda i nie musimy sluchac ksiedza i innych Amen. Tak tez czynie. Nie slucham ich i uwielbiam zcinac na lekcjach :>. Jak ostatnio uslyszalem tekst, ze tabletki RU486 sa robione przez byle koncerny farmaceutyczne pracujace dla III Rzeszy przy wyrobie Cyklonu B, to sie zasmialem. Ksiadz sie pyta o co chodzi, to ja mu mowie, ze Siemens robil kable, dostarczal je i montowal w Oswiecimiu. BMW robilo silniki lotnicze :> (od tego zostal znaczek BMW). :> :> :> Skompromitowal sie krotko mowiac :> Czasami tylko mnie boli, ze ludzie tak naiwnie sluchaja wszystkich glupot, ktore oni gadaja. Gdyby mowili prawde, a nie naciagali fakty pod swoja teorie, to by bylo ok. :} apropos to jak jestes deista ok a iwdziales kiedys BOGA prwadopodobnie nie ale przecierz wierzysz w niego bo jestes deista prawda chdzilo mi o to ze sa takie zeczy ktorych sie nie da zdefiniowac wierzysz w milosc nienawisc czy przyjjazn a przecierz tych zeczy nie widac prawda jeszcez jedno w tym temacie matematyka posfuguje sie pojeciem pierwotnym dle opisania tych zagadnien ktore nie moga byc w zaden sposob definiowanre ale przecierz istnieja prawda jedna z takich pojec jest o ile dobrze pamietam plaszczyzna Plaszczyzna jest pojeciem abstrakcyjnym. Jesli za takie pojecie uwazasz Boga, to hohohoho :} ladnie zapodales teraz. Natomiast zlosc, milosc, przyjazn, odczuwam. A to co odczuwam jest prawdziwe (ekhm... prosze nie wstawiac twierdzen z Matrixa :> ). Niestety Boga nie mozna w zaden sposob opisac. Co do deizmu to uzupelnie twoja wiedze. Wierze, ze Bog istnieje (to jest wygodne wytlumaczenie), jednakze nie interesuje sie swiatem. Hmmm... czasami sie zastanawiam dlaczego potrzebna jest religia. Mysle, ze dlatego, zeby uniknac wnioskow w stylu: " umieram, zamykam oczy i juz nic, nic nie czuje, nigdy sie nie obudze, koniec". Brrr straszne. Chcialbym, zeby Bog byl. I wiesz co jeszcze powiem. Nie sadze, ze wg Boga liczy sie to, czy chodzisz w kazda niedziele do kosciola i fundujesz ksiezom kolejnego "mercedesa", mysle, ze liczy sie to jakim jestes czlowiekiem. tej biajtyce zginelo bardzo bardzo duzo Polakow gluwnie mlodych nawet dzieci obiecali pomoc poczytaj i nawet byla bardzo "sprytna" zrzucali np bron i amunicje owszem ale amunicja miala inny kaliber niz bron... robili zrzuty na tereny zajete przez niemcow oszcedzali na sapdochronach nawet... :] Poczytalem juz o tym wczesniej. Rosjanie nie zrzucili ani grama metalu nad Warszawe. W niczym nie pomogli. Cala bron byla zrzucana przez aliantow zachodnich. Na poczatku uzywali jakis lotnisk na poludnie od Polski, ostatecznie wymogli na ZSRR mozliwosc startu, zaladunku, rozladunku, tankowania na terenach zajetych przez Armie Czerwona. ale skad wie o tym siostar twojego kolegi czasami jest tak ze ktos z pewnych ruznych powodow poszcza w obieg dziwne informacje ktore sa krzywdzace dla innych np moja sasiadka naopowiadala ze mojej babci ze zadaje sie z mafia kradne samochody bire narkotyki i sprzedaje je jak sie pozniej okazalo to powiedziala tak dlatego ze zazdroscila czegos mojej babci i za wszelka cene starala sie popsuc jej zycie a pretekstem okazal sie fakt ze przyjechalo do mnie kilku kumpli w 3 zagranicznych autach bo mielismy ognisko zrobic u kumpla na dzialce paranoja nie niestety te plotki rozchodza sie bardzo szybko i batdzo trudno je odkrecic naewt jesli sa wyssane z palca Napisane na samej gorze tego postu :> zebym ja sie musial powtarzac :> :> :> po pierwsze wielka prosba moj nick jest inny i jezeli laska to bardzo bym prosil o podawanie go w formie poprawnej czsy jurka ogurka itd mam dawno za soba i sadze ze to forum to nie przeczkole zebys sie wyzywac bo podyskutowac mozna za pomoca arumentow a nie w ten sposob Dzizys :> masz trudny nick, jak pisze to quoty wale z klawiatury. Co do tego co napisalem :> to zauwaz, ze literka O jest obok literki P :> wiec doszlo do przeklamania i wyszlo EnerriccP. Znowu mała korekta, celibat został wprowadzony w XI w., ale nie pamiętam przez jakiego papieża, przyczyna była bardzo prosta jak zwykle chodziło o $. Kościelni dygnitarze zapisywali swój majątek po śmierci swoim dzieciom, aby to ukrócić wprowadzono celibat. Racja, tez sie o tym uczylem :] :] :] . W sumie sprytny plan byl :> . Ok ide juz spac :> Wszystkie literowki sa niezamierzone, a zgodnosc xyv z innymi osobami przypadkowa :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 oczywiscie twoj rozmowca (ja) jest bardzo ciemny i nie wie jaka jest roznica miedzy ateista i deista ( a jest w sumie tylko jedna) i wesz co moze daj spokuj z egocentryzmem co Widze że twoja wiedza na temat deizmu ogranicza sie do definicji która była na onet.wiem :D w podreczniku do polskiego z klasy drugiej albo pierwszej sredniej szkoly zreszta dawno to bylo wiec nie pamietam w ktorym dokladnie Po przeczytaniu z niemałym trudem postów Enerricco doszedłem to wniosku że powinieneś sobie kupić słownik języka polskiego albo pisać w Wordzie i wklejać bo to co napisałeś tylko w nieznacznym stopniu przypomina polszczyznę. . W tym co napisałeś jest masa ortografów, nie używasz znaków diakrytycznych a składni zdań nawet nie skomentuje. przepraszam za bledy w skladni literowki i tak dalej ale jak sie nie spi kilka nocy z rzedu to tak czasami bywa ale dziekuje na pewno kupie ten slownik bo worda polskiego nie mam niestety Jako tegorczny maturzysta z historii dopowiem swoje. Rosjanie niewiedzieli o planach powstania, wiec niemieli obowiązku nam pomóc bo niebyło to ustalane (przywódcy AK coprawda liczyli na pomoc rosjan ale byli nadmiernymi optymistami ) a jak juz sie rozpoczelo to tez biedni nic nie wiedzieli akurat w rocznice wybuchu powstania uczestniczylem z w spotkaniu z jego uczestnikami i oni maja na ten temat inne zdanie Plaszczyzna jest pojeciem abstrakcyjnym. Jesli za takie pojecie uwazasz Boga, to hohohoho :} ladnie zapodales teraz. Natomiast zlosc, milosc, przyjazn, odczuwam. A to co odczuwam jest prawdziwe (ekhm... prosze nie wstawiac twierdzen z Matrixa :> ). Niestety Boga nie mozna w zaden sposob opisac. chodzilo mi o to ze nalka nie jest w stanie opisac wszystkiego (np plaszczyzne i boga) co jednal nie znaczy ze uwarzanie boga za "pojecie abstrakcyjne" Natomiast zlosc, milosc, przyjazn, odczuwam. A to co odczuwam jest prawdziwe (ekhm... prosze nie wstawiac twierdzen z Matrixa :> ). ale nie ma zadnej naukowej definicji na milosc przyjazn itd i o to mi chodzilo do MeHow'a sorry myslalem ze zrobiles ta literowke specjalnie i widzisz jak lotwo o pomowienie sorry jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Jako tegorczny maturzysta z historii dopowiem swoje. Rosjanie niewiedzieli o planach powstania, wiec niemieli obowiązku nam pomóc bo niebyło to ustalane (przywódcy AK coprawda liczyli na pomoc rosjan ale byli nadmiernymi optymistami :()Hm, troche to inaczej wyglądało. Ruskie nie wiedzieli?? :) Ruskie udawali że nie wiedzą. Przed powstaniem zarzucili Warszawe ulotkami wzywającymi do powstania( no zrobiła to AL ale z rozkazu Stalina). Chcieli powstania komunistów, jakby takowe wybuchło to weszli by do Warszawy bardzo szybko. Ale AK nie chcieli uznać, powinieneś wiedzieć jak skończyła się akcja Burza we wschodniej Polsce i jak zachowywali się ruscy. I zachód też udawał na początku że nie wie a polaków rozstrzeliwoano bo nie nadano im statusu armii sojuszniczej i nie mieli praw jeńców wojennych. To poowstanie to była gra polityczna i wielka tragedia Warszawy. A czy nie mieli obowiązku pomóc? "wróg naszego wroga est naszym przyjacielem" więc pewnie mieli. MeHow: To ciekaawe że ten kleryk takie rzeczy mówił tej klientce. CHciałbym z nim pogadać. No ale pewności 100% nie masz, może ściemnia ona może ściemnia on. Mówisz że jesteś deistą. Darujmy sobie definicje bo każdy ma chyba względne pojęcie o co w tym chodzi. Czyli uważasz że Bóg stworzył świat i już się nim nie interesuje, a nawet nie może interesować, nie ingeruje w jego sprawy?? I nie interpretuj błędnie słowa Kościół: napisałęm wyżej co onao oznacza. Najeżdżanie na Kościół z powodu księży jst troche nie fair. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 MeHow: To ciekaawe że ten kleryk takie rzeczy mówił tej klientce. CHciałbym z nim pogadać. No ale pewności 100% nie masz, może ściemnia ona może ściemnia on. Pewnosci nigdy nie masz na nic :> nawet nie wiesz, czy dalej zyjesz. Pominmy jednakze te dywagacje. Dziewczyna jest prawdomowna. Nie wierze, zeby mogla klamac. A tego, ze chlopak mialby klamac i sam nazywac sie takim, ktory chodzi na d00py to juz w ogole irracjonalne. Szczerze wierze w to, przeciez chlopaczki po 20 lat tez chca sobie na kobitki pochodzic. Tylko jak juz sie idzie do seminarium to jakies obowiazki chyba sa nie? :> pozdr MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...