Gość Pioorek Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Albo Painkiller, ten wiatrak. Tym to rzeznie sie robi. Jaki jest wasz ulubiony etap? Moj - te miasteczko gdzie pelno zombiakow bylo, kolkownica ciagle chodzila ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) Trzeba się będzie szarpnąć na tą wersję BE...(podstawkę miałem zaraz po premierze, a dodatek...e...:| )... trzeba wspierać polskich programistów... a właśnie - wydali już Painkillera na Xboxa ??... 1699526[/snapback] Chyba jeszcze nie wydali na iXa ale podobno w listopadzie ma wyjśc. W "obecnym" PSX Extreme (czyli tym który na dzień dzisiejszy można kupić w kiosku, najnowszy) jest artykuł o tej właśnie wersji. Recenzent ma bardzo dobre odczucia (klimat niektórych miejscówek miażdży) ale podobno są lekkie problemy z frameratem/tempem akcji jak na ekranie za wielu gostków wpadnie :(. A podobno plansza z bossem na której ów recenzent też grał to już w ogóle przycinka. Ale może to poprawią... Wersja na Xboxa będzie zlepkiem najlepszych poziomów z podstawki jak i z dodatku. Nazywać się to będzie Painkiller: Hell Wars. A teraz ja napiszę swoje odczucia :). Też kupiłem wersję Black Edition i to już jakiś czas temu (miech). Będąc w punkcie z prasa zobaczyłem grę na półce i przypomniałem sobie jak kiedyś grałem w Demko i jak mi się podobało. Nie kupiłem gry kiedyś gdy wyszła bo akurat krucho z kaską stałem (wiem że 20 zeta to pikuś ale wtedy naprawdę byłem spłukany ;) ). Kiedy wyszedł dodatek chciałem go kupić ale nie lubię grać "dalej" nie znając tego co jest "wcześniej" więc i to olałem. Ale teraz na 1 DVD mam i podstawkę i dodatek i jest GIT :D. Naprawdę świetna gra choć tak odmóżdżająca że chej ;). Ale gra się MEGA przyjemnie i to jest najważniejsze. Chodzi okej w 1024x764 przy wszystkim na max ale bez cieni i dynamicznego oświetlenia oraz "poświaty" (ten ostatni efekt mocno obciaża mi kartę a szkoda bo mi się podoba, szczególnie widać to w dodatku). Czasem/często lubi spaść poniżej 30 fpsów ale nigdy poniżej 20 więc da się grać spoko. Co ciekawe jak mam 30pare FPSów i zmienię broń na np. miniguna to spada o kilka klatek :blink: ale żeby był on aż tak dużo lepiej wymodelowany od innych broni to nie powiem ;). Jeszcze męczę tego Kilereka ale jestem już "w dodatku". To co mi się podoba to bardzo szybka akcja i naprawdę świetnie wykonane lokacje (większość) a dodatek ma jeszcze lepsze plansze (wg. mnie ;) ). Żeby więcej takich gier wychodziło od naszych rodzimych developerów. Kill'em all!! Nara. EDIT: Mi bardzo podobał się level gdzie walczyło się z Lucyferem. Naprawdę świetny pomysł z tym szybkim ukazaniem różnych epok, no i dźwięk też dodawał niezłego klimatu ;). Edytowane 14 Października 2005 przez TrueVanDal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Dzisiaj w Empiku zakupiłem wersję Black Edition na DVD. Jeśli ktoś jeszcze nie grał to warto wydać te 19.90 W podstawkę grałem jakiś czas temu, natomiast dodatek widzę dzisiaj pierwszy raz. Gra wyglądała nieźle na Ti4200, a na 6800 wygląda cudnie. Grafika i efekty na najwyższym poziomie. No i można nieźle pozabijać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) własnie - co z tą grafiką przecież już w Battle out of Hell ulepszyli czy w Black Edition są dodane jakies nowe efekty ? czy poza boxem, filmem i teledyskiem to tam nic nowego nie ma ? ja tam nie kupie bo juz mam Pk+ BooH aha zapomniałem :D chciałbym pare screenow ujrzec z BE Edytowane 15 Października 2005 przez pain.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 a w IRL Black Edition kosztuje bagatelka 49.99 Euro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 :)...prawidłowo :P... patrzyłem dziś po kilku Ruch'ach ale nie widziałem BE...trzeba się będzie do Empiku wybrać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) własnie - co z tą grafiką przecież już w Battle out of Hell ulepszyli czy w Black Edition są dodane jakies nowe efekty ? czy poza boxem, filmem i teledyskiem to tam nic nowego nie ma ? ja tam nie kupie bo juz mam Pk+ BooH aha zapomniałem :D chciałbym pare screenow ujrzec z BE 1701383[/snapback] no ja zrobilem z cmentarza (pierwszy level) i z dodatku(1level). screen1 screen2 screen3 screen4 screen5 screen6 screen7 screen8 screen9 screen10 screen11 screen12 screen13 screen16 screen19 screen21 Nie wybieralem screenow.. po prostu robilem:) Edytowane 18 Października 2005 przez peseq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 dzieki, są extra :) aczkolwiek grafika nie bardzo różni sie od tej ze zwykłej edycji pewnie w nastepnym patchu dodadzą te bajerki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 peseq - screeny # 16 i 19 coś niezbyt się wczytują... kurcze przypomniało mi się pierwsze spotkanie z tą grą... ale nadal syci :)... btw...na tych pierwszych screenach...(#1i2) - czyżbym delikatny hdr widział ??...wcześniej chyba tego nie było... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 btw...na tych pierwszych screenach...(#1i2) - czyżbym delikatny hdr widział ??...wcześniej chyba tego nie było... 1706623[/snapback] a tam hdr odrazu, poprostu BLOOM EFECT :) , to juz w patchu 1.35 bylo. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 niedzialajace screeny juz poprawilem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Witam. Kupilem Blac Edition i mam problem. Gra sie zainstalowala, odpalilem ja, wlaczam misje z Podstawki. Wczytal sie cmentarz i nie moge sie ruszac, nie mam broni ani ino ile ammo, hp itp, to samo jest w dodatku. O co chodzi?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Mam problem z Painkillerem. Mianowicie po zainstalowaniu dodatku BOOH (1.64) mam w ustawieniach tylko rozdzielczości do 800x600, ale wydaje mi się, że to pic na wodę i one odpowiadają wyższym. Bo jak wiadomo monitory LCD wyświetlają ostry obraz tylko w jednej rozdzielczości, a u mnie obraz jest jak żyleta przy 800x600, więc podejrzewam, że w realu jest 1280x1024 (nominalna rozdziałka mojego monitora). Co wy na to powiecie? Bo trochę drażliwe to dla mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fakir Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Nie mogę sobie poradzić z tymi trzema rowami :mur: . Ma ktoś działające kody na latanie lub zakończenie poziomu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Nie mogę sobie poradzić z tymi trzema rowami :mur: . Ma ktoś działające kody na latanie lub zakończenie poziomu?zauwaz, ze te 'rowy' nie maja takies samej szerokosci, z jednej strony sa wezsze i ze musisz sie rozpedzic. PS. zostaw kody w spokoju, zespujesz sobie cala gre nimi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Witam, mam pytanmko apropo dodatku do painkiller, nie moge przejsc lewelu w takim jakby tetarze, nie moge na górę wskoczyć, czy ejst na to jakas rada?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 lol juz po screenie widac ze musisz od lewej strony biec i skoczyc... co do problemu fakira. A zna ktos rozwiazanie na moj? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 A czy ktoś na mój :D U kogoś też wariują rozdzielczości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Jak rozwalic potwora na bagnach? wale w ogniste kule koło niego, ale to prawie nic mu zycia nie zabiera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Musisz walic w te bombelki co sie pojawiaja. Jak on sie porusza to bnomble na wodize sie robia i tylko w nie walisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 a ja mam problem z przeciwnikiem w levelu Katakumby (jeden z pierwszych). w jaskini jest przepaść pełna ognia a nad nią nawis z półką skalną. moje bronie nie robią żadnego wrażenia na głupio i wolno poruszającym sie ogromnym zombie. jaskinia jest zamknieta a ja biegam w koło i coś mi świta by zrzucić go z urwiska ale nie mam pojęcia jak a moje próby spełzają na niczym :mur: plz help jak go pokonać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Musisz strzelic w deski w suficie, a potem stac na tej polce tak dlugo, dopoki ten stworek nie bedzie stal za Tobą, po czym skoczyc na drabinke po lewej stronie. On sobie umrze od sloneczka.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Musisz strzelic w deski w suficie, a potem stac na tej polce tak dlugo, dopoki ten stworek nie bedzie stal za Tobą, po czym skoczyc na drabinke po lewej stronie. On sobie umrze od sloneczka.... dzięki :) podchmielę się i sprawdzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Ktoś się może orientuje gdzie mogę kupić oryginał DVD Black Edition w sklepie internetowym ?? Allegro raczej mnie nie interesuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Sprawdź na stronie "Dobra Gra" Może mają jeszcze w archiwaliach ,a jak nie to raczej na pewno pozostaje tylko Allegro ,albo jakaś dusza z forum, Ja na szczęście zdążyłem kupić za śmieszne 20 zł BE. Chyba nawet sobie zainstaluje i pogram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Sprawdź na stronie "Dobra Gra" Może mają jeszcze w archiwaliach ,a jak nie to raczej na pewno pozostaje tylko Allegro ,albo jakaś dusza z forum, Ja na szczęście zdążyłem kupić za śmieszne 20 zł BE. Chyba nawet sobie zainstaluje i pogram. Dobra Gra ma nakład wyczerpany. Szkoda. W takim razie zostaje allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Hehe, ja własnie wczoraj instalnąłem i gram. Kiedys jak wyszła ta gra to nie mogłem uwierzyc ze jest made in Poland. Grafika wtedy zabijała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 "Painkiller" - polska strzelanka trafi do kin Znana gra komputerowa FPP "Painkiller" doczeka się wersji kinowej. Film wyprodukuje Guy Walks Into a Bar. Scenarzystą wybrano debiutanta Bena McCawa. Gra "Painkiller" wpisuje się w ten sam nurt gier FPP co już zekranizowany "Doom". Główny bohater Daniel Garner zostaje wplątany w wojnę pomiędzy siłami Nieba i Piekła. Zmuszony jest do walki z hordami piekielnymi, by dostąpić możliwości spędzenia reszty wieczności w niebie wraz ze swoją ukochaną. Autorami gry są Polacy z firmy People Can Fly powstałej 2002 roku. "Painkiller" to ich pierwszy produkt. No proszę - czy dobra gra doczeka się dobrego filmu ? Aż mnie wzięła chętka na instalacje... chyba to zaraz zrobię ;) Pozdrawiam, wyyzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Czytałem że zostały wykupione prawa do Painkillera a nie że będzie ekranizowany. Prawa do ekranizacji nie są jeszcze gwarantem nakręcenia takowego filmu. Niestety. To samo zadziało się np z filmem Sex misja. Prawa wykupione ale do dnia dzisiejszego wersja z Holwood nie ujżała światłą dziennego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazorBMW Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ciekawe, jaka będzie fabuła tego filmu... :smile: oooo a mogą też zrobić film na podstawie Quake III Arena :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...