nomad Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Mam problem z ta giera. Pod WinXP i Radkiem 9700 chodzi bardzo niestabilnie najczesciej po odegraniu filmiku z Control Room'u wywala mnie sie na pulpit. Wiem, ze gra jest stara i napisana dla Win9x, ale moze ktos zna jakis sposob na odpalenie tego pod nowymi oknami. Pozdrawiam Nomad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 dajesz prawym na ikonke skrótu od gry , potem dajesz WŁAŚCIWOŚCI , wybierasz zakładke ZGODNOŚC i zaznaczasz zgodnośc > Win 9x / ME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Hmm. Dzieki, ale ten sposob wyprobowalem juz na samym poczatku. Nadal jest to samo, bo inaczej bym tutaj nie szukal pomocy. Nomad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 aha trudno ........ no to nie wiem , moze sie nie da :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 ehhhh Sanitarium to byla gierka :) dobra koniec tych wspomien co do pytania :wink: zainstaluj programik o nzawie Virtula PC nastepnie uruchom go wybierz np procek 500 ramu z 32 i win 98 odpal gre powinno chodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Może jakiś patch pomorze poszukaj na oficjalnej stronie. P.S. Gierka full wypas grałem w nią poraz 1 ok 1 mies temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Wielkie dzieki dla 'DEFENCE'. Taaak pod Virtual PC gra chodzi ze az milo, wiec do wszystkich co maja problemy z Sanitarium pod XP'kiem odsylam pod te rade. Wielkie dzieki Pozdrawiam Nomad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynek Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Ten program nazywa się Virtula PC, czy virtual PC? Bo tego drugiego znalazłem ale tylko jako emulator maca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 ehhhh Sanitarium to byla gierka :) dobra koniec tych wspomien co do pytania :wink: zainstaluj programik o nzawie Virtula PC nastepnie uruchom go wybierz np procek 500 ramu z 32 i win 98 odpal gre powinno chodzic. hmmm a z jakiej wersji Cirtual PC mam skorzystac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 hmmm a z jakiej wersji Cirtual PC mam skorzystac ?Z zadnej.Daj zgodnosc z Win95 i bedziem hulala na XPeku.Tam ktos napisal,ze nie dziala zgodnosc.Nie dziala - ale z win9x.Z 95 smiga az milo.Wiem bo gralem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Kto ma tą gre do sprzedania ?? dawno temu czytałem w Secret Service recenzje o niej albo chociaż demo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Hydro: niestety rowniez nie dziala, mam demo i gra gra dopuki niepodejde do postaci i jak klikam zeby z nia porozmawiac to wyskakuje bład z cyklu 'nie wysyłaj' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Hydro: niestety rowniez nie dziala, mam demo i gra gra dopuki niepodejde do postaci i jak klikam zeby z nia porozmawiac to wyskakuje bład z cyklu 'nie wysyłaj'To to juz nie jest blad gry tylko cos z systemem.Ja wiem,ze na radkach nie ma problemu.Gralem w to na amd1700@2800,768ram i radku 9700@pro i smigalo az milo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) ja mam tez radeona edit: w tym Virtual PC, to trzeba miec CD z win95 aby zainstalowac ten system na Virtual PC ? Edytowane 16 Stycznia 2006 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 ja mam tez radeonaTo blad systemu,sterownikow czy czego kolwiek - nie wiem,ale napewno nie gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Właśnie też niedawno chciałem sobie pograć w Sanitarium. Na Xp nie było o tym mowy , co chwile wywalało mnie na pulpit. Wszystkim mającym te same problemy polecam program emulujący PC Vmvare Workstation . Zainastalowałem na nim windows 98 i sanitarium biega aż miło.Konfiguracja i początki z tym programem mogą być trudne ale wystarczy troche pomoc poczytać i wsystko stanie się jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Ściągnąłem demko, przeszedłem w 10 min ale gra ma klimat :) Szukam pełnej wersji, ale na allegro jest jedna oferta i koleś chce 140zł :/ gra juz jest stara i bardzo ciezko ją dostac więc jakby ktos miał jakis namiar na nią to prosiłbym aby dał znac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 (edytowane) Mężczyzna powoli otworzył oczy. Raziło go światło. Zamknął je. Znów otworzył. I powtórzył wszystko raz jeszcze. Kiedy w pełni odzyskał przytomność, zapragnął złapać się za głowę i ścisnąć ją, i ściskać, aż zniknie i przestanie boleć. Bolała. Tak bardzo bolała. Kiedy jego dłonie zetknęły się z twarzą, poczuł, że coś jest nie tak. Palce - w miejscu, gdzie powinny spotkać się z miękką powierzchnią skóry - wyczuły coś chropowatego. "Cóż to?" - Pomyślał. - "To... Zaraz. Tak! To przecież... To bandaż!". "Rany! Dlaczego mam zabandażowaną twarz?!" - Chciał wykrzyknąć, lecz z jego ust wydobyło się tylko nędzne jęknięcie. Zamknął oczy. W głowie miał świdrującą pustkę. Mężczyzna w startych niebieskich łachmanach leżał, nadaremno próbując przypomnieć sobie cokolwiek, i choć go nie zauważał, czas nieugięcie przepływał przez kwaterę, strojąc do niego miny. Kiedy kolejny raz zaciskał pięści i powieki w płonnej próbie przywołania wspomnień, które podpowiedziałyby mu, kim jest i gdzie jest, dotarł do niego przeciągły upiorny krzyk, który podsycił skrzący się w jego sercu płomień przerażenia. Głęboko dysząc, podniósł się na łokciu i rozejrzał. To, co ujrzał, zmroziło mu krew w żyłach. Leżał na pryczy umieszczonej w rogu kwadratowej celi. Poza pieskim posłaniem w pomieszczeniu była tylko zawieszona pod sufitem lampa rzucająca słodkie żółte światło. Krążyły wokół niej i obsiadały ją tłuste bzyczące insekty. Mężczyzna wpatrywał się w nią w bezruchu. "Ale dranie zapalczywe" - Pomyślał po chwili i zaraz dorzucił: "Latają jak szalone. Szalone... Szalone?...". W jego głowie zaczęła rodzić się myśl, lecz bez uprzedzenia wpadłszy do celi, zerwał ją kolejny rozpaczliwy wrzask, który gdyby mógł, z pewnością pogruchotałby mężczyźnie wszystkie kości. Niedokończona myśl błyskawicznie umknęła przez otwarte drzwi. Drzwi! Człowiek z obandażowaną twarzą zebrał siły i podniósł się z pryczy. "Gdzie ja jestem?" - Wyszeptał, westchnąwszy. Choć czuł się już lepiej aniżeli po przebudzeniu, z trudem stawiał kroki i musiał opierać się o ścianę, żeby nie runąć na kamienną posadzkę. Po kilku krokach złapał futrynę i wyszedł na zewnątrz. Jego oczom ukazało się wnętrze walcowatej wieży, której okna zdobiły witraże, a ściany pokrywały kabalistyczne płaskorzeźby. Słychać było powtarzający się jęk alarmu. Stał w zdumieniu i spozierał na to osobliwe otoczenie. Zdołał wydusić z siebie tylko: "Co to za koszmarne miejsce?!". Po lewej stronie stała majestatyczna statua anioła... pokryta krwią. Pośrodku wieży, odcięta od reszty, w osamotnieniu stała kolejna, mniejsza. Taka budowla budziła pewne przypuszczenia, lecz mężczyzna nie chciał ich do siebie dopuszczać. Wokoło rozciągały się zaokrąglone chodniki, schody i - niech to szlag! - dziesiątki, a może nawet setki drzwi prowadzących do takich samych cel, z jakiej on właśnie się wydostał. Gdy po raz trzeci stęchłe powietrze rozdarł skowyt, zdołał zlokalizować jego źródło. Nie było nim piekło - jak początkowo przypuszczał - lecz rzucający się w konwulsjach, leżący na chodniku parę poziomów poniżej młodzieniec. Po nim dostrzegł także innych ludzi. Łysego wielkoluda, któremu najwyraźniej zrobiło się żal trzymanego w kościanej klatce mózgu, bo chyba starał się wypuścić go na wolność, raz po raz tłukąc głową o ścianę; i chłopaka wykrzykującego coś o "złych duchach"; i korpulentnego mężczyznę w podeszłym wieku, który stał z opuszczonymi spodniami na skraju chodnika. Teraz miał pewność. I choć oślizgła i zanosząca się diabelskim chichotem, to musiała być prawda. "Tak. Dom wariatów" - Przytaknął sam sobie, kiwając głową. Wnet dotarła do niego powaga sytuacji. "Co ja tu robię?!" - Wydarł się. - "Przecież jestem normalny! Jestem normalny! Jestem... Jestem normalny, prawda?". Ach, Sanitarium... Odkąd wiele lat temu zainstalowałem demo, czułem nieodpartą potrzebę poznania całej tej paranoicznej historii. Niedawno nadarzyła się po temu okazja. Wrażenia niesamowite. Przede wszystkim - atmosfera: maniakalna, obłąkańcza, irrealna! Muzyka jest wyśmienita, a grafika niewiele się zestarzała. Przedstawione lokacje są żywe i w połączeniu z wyrazistymi postaciami można się poczuć jak w samym środku akcji. W dodatku Sanitarium aż kipi od podtekstów, zatajonych powiązań, ukrytych znaczeń i różnorakich smaczków - jak na przykład napisy na nagrobkach. Fabuła jest ciężka i mętna. Cały czas trzyma w napięciu. Mimo że zagadki bywają trudne, najważniejsze jest poznanie i zrozumienie świata. A aktor podkładający głos głównemu bohaterowi spisał się na medal. Sanitarium to, mimo upływu lat i niskiej popularności, gra przygodowa, obok której nie powinno się przechodzić obojętnie, a dla mnie - jedna z najlepszych gier, w jakie grałem. Edytowane 7 Czerwca 2010 przez Vennor 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Potwierdzam gra wybitna - już takich nie robią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 świetna , chwilami strasząca chwilami wzruszająca , fantastyczna muzyka i głosy . polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Najfajniejsze jest to, że można ją kupić za $9.99 w serwisie gog.com :lol2: Sanitarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Lub mieć za 300 CDPunktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Cy ktoś może polecić tytuł o podobnej tematyce/konwencji?Co popularniejsze tytuły typu silent hille i starsze residenty już przerobiłem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Polecam tetralogię Chzo Mythos. Może ci się również spodobać trylogia Penumbra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 A grałeś w Blair Witch Rustin Parr? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 W Blair Witch 2 części grałem, w penumbrę też. tego Chzo wypróbuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Cy ktoś może polecić tytuł o podobnej tematyce/konwencji?Co popularniejsze tytuły typu silent hille i starsze residenty już przerobiłem.. A dark corners of the earth grałeś ? klimat do czasu otrzymania broni jest gęsty... pozatym prisoner of ice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Seria call of cthulu jest mi obca - zaznajomię się przy najbliższej okazji (kasce jeśli to nie freeware) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Seria call of cthulu jest mi obca - zaznajomię się przy najbliższej okazji (kasce jeśli to nie freeware) Tutaj kosztuje majątek 7,99. Gierka fajna. Klimaty Lovecrafta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Na gog.com promocja na Sanitarium. Cena 5.99$ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...