Skocz do zawartości
MM$[mm]

ABIT LECI W

Rekomendowane odpowiedzi

yoyoy ;d niechce mi sie zmieniac topica (LOL) ale ten an7 zupelnie mnie rozczarowal nie dosc ze te napiecia to jeszce te oc spod wina wogule nie dziala prawie zasze sie zwiesza:( nawet w biosie jak wciskam f8 to jest zwiech.Wczescniej mialem tego nf7-s to mi chodzil bez problemu jak nalezy.Opchnelem go zeby se zakupic to niby cudo a tyu zonk:( Jak plyta abita trafi sie dobra to lepszych nie ma ale zanim trafisz...(Mam ta ryse z tylu"()

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 1. zmien topic bo moderator sie zezlosci ;)

po 2. masz najnowszy bios i inne takie

po 3. sprawdz czy dobrze wszystko poinstalowales (jakies stery i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, ja też go wczoraj kupiłem ... pojechałem na giełdę z myślą, że kupię sobie NF7-SL, ale połaziłem trochę popytałem i przekonałem się że może warto 50 PLN dołożyć, żeby mieć ten cud - uGURU.

Okazało się jednak, że to jedna wielka pomyłka. Sprzęt chodzi gorzej niż na moim byłym Epoxie 8RDA+ (rev 1.1), który zszedł z tego świata.

Kupiłem siobie jeszcze Hynixy (te 4,3 ns), te same numery co niby latają na 500MHz. U mnie max 210 i to wszystko, nawet niestabilnie. Ogólnie PORAŻKA, już dawno nie żałowałem tak bardzo, że coś kupiłem.

Mi też na 100 przypadków zmiany czegokolwiek pod windowsem 99 razy totalny zwis ... w biosie F8 - to samo. Bios i całe oprogramowanie w najnowszych wersjach, sciągniętych ze strony Abita.

Nie wiem co robić ... trzeba będzie kombinować jak tu się pozbyć tego gó***.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie wiem.. U mnie zero problemów.

Nie mam zadnych rys.

Wyciskam 222FSB ale tak mało przez tego Durona i zasilacz do [gluteus maximus].

Ale płyta nie sprawia żadnych problemów narazie.. więc nie wiem dlaczego tak na nią <span style="color:red;">[ciach!]</span>icie.

Możliwe ze macie zle ustawienia albo zle BIosy albo coś tam namieszaliście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dokładnie to samo. ZERO PROBLEMÓW ! WSZYSTKO CUDNIE DZIAŁA ! RZADNEJ RYSKI Z TYŁU !

Ludzie jeśli kupujecie po jakiś giełdach to raczej wypada oblookać konkretny towar. Ja przed kupieniem przeczytałem od hooya artów recek na temat tej płytki. I kupiłem tą płytke w Warszawie na GK . Naprawde nie wiem ludzie dlaczego tak na nią bluzgadzie 8) bez kitu mnie to dziwi.

Aha i powiem wam jeszcze ze jak patrzyłem na inne takie same płytki (recki,arty,idt) wiem że to nie ma większego znaczenia ale ja mam troszki inne podełko od innych, obsadzone w jakieś dodatkowe naklejki idt hmmmmm nie nie nie nie myslcie że jestem idiotą bo patrze na takie detale hmm ale może jakaś inna seria wyszła z fabryki ? :?

wszystko możliwe.

Jak wcześniej wspominałem to na tych swoich złomiastych Elixirach najwięcej pojade FSB 195 8) hmmm

Pozdrawiam wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki moderator heehhe;D ale sie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ilem na tego abita 1 z was mial racje wymieniac lepsze na gorsze:( ale na szczescie pozbylem sie trego szajsa i hyba kupilem gorsze(:(:(:(: asusa a7n8x-delux :idea: plyta chodzi bez problemu ale do tego o/c co ma abicik to mu daleko.Jedyny plus ze nei mialem z nia zadnych klopotwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopisze bo też jestem zdegustowany. Tydzień temu kupiłem w hurtowni AN-7, działała w miare przyzwoicie ( nie licząc kilka restartow dziennie za Chieftecu 420W ) aż do momentu kiedy poleciał na amen system. Wyczaiłem że walnięty jest kontroler IDE1, na IDE2 chodził bez problemów. Klient oczywiście takiej mobo nie chce więc w poniedziałek wymieniłem na nową. Nie lubię kupować w "Action" ale co zrobić.....

Myśle sobie, spokój będzie.

Niestety przed wczoraj znowu telefon - więc jadę i co się dzieje ? Tym razem plyta po każdorazowym uruchomieniu zmienia magistralę na 133MHz. Procek Barton 2500, dobry zasilacz, wszystkie elementy wcześniej działały na Epoxie 8RDA i śmigały jak ta lala. Nie chciało mi się kombinować tylko wczoraj wykręciłem mobo i zawiozłem do serwisu. Niestety klient nie chce już tej płyty ( nie dziwię się ). Postaram się o kerektę i innego producenta, człowiek chce Epoxa. Naczytał się o AN-7 gdzieś że to wspanialy model płyty i cóż - klient nasz pan.

Wydaje mi się że niektóre partie nie powinny trafiać do sprzedaży. Zwłaszcza że w serwisie powiedziano mi że mają sporo zwrotów tego modelu.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codex.. ja jestem jednym z nielicznych posiadaczy AN7 i to również jest moja druga AN7 po pierwsza (jeszcze z listopada czyli pierwszego rzutu) wogóle się nie właczała.

Więc swiadczy to o tym że jest jakaś partią wogóle nie zdolnych do pracy.I też słyszałem ze jest dużooo zwrotów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codex.. ja jestem jednym z nielicznych posiadaczy AN7 i to również jest moja druga AN7 po pierwsza (jeszcze z listopada czyli pierwszego rzutu) wogóle się nie właczała. 

Więc swiadczy to o tym że jest jakaś partią wogóle nie zdolnych do pracy.I też słyszałem ze jest dużooo zwrotów.

albo abit nie przyklada sie jak powinnien do wykonania tych plyty < 400 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Sorki moderator heehhe;D ale sie wmordejeża na tego abita 1 z was mial racje wymieniac lepsze na gorsze:( ale na szczescie pozbylem sie trego szajsa i hyba kupilem gorsze(:(:(:(: asusa a7n8x-delux  :idea: plyta chodzi bez problemu ale  do tego o/c co ma abicik to mu daleko.Jedyny plus ze nei mialem z nia zadnych klopotwo

Jak się wie jak kręcić na A7N8X to do Abita wcale nie tak daleko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi