elgo Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Witam, jak połączyć dwa pecety z winxp home (każdy ma neostradę). Chce móc łączyć się z drugim pecetem żeby zobaczyć pewne dane w katalogach i np otworzyć jakąś bazę danych. zakładam ze drugi komp będzie cały czas włączony i w sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Witam Wejdź tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 elgo Naprawdę było o tym dużo. Jeżeli sobie nie poradzisz, to napisz do mnie PW, otworzę temat. Ale dopiero, jak będziesz miał konkretny problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Otwieram, ponieważ okazało się, że kolega ma zgoła co innego na myśli, niż mogłoby się wydawać. Chyba wiem co, ale pewien nie jestem. Cytuje tutaj jego PW, żeby nie musiał się powtarzać. Widocznie niezbyt dokładnie sie "wysłowiłem", chodzi mi o połączenie dwóch pecetów poprzez sieć www - sieć lan mam u siebie z 9 kompami (poprzez switche) Chciałbym będąc w domu połączyć się z pecetem w pracy - aby obejrzeć np bazę danych. Próbowałem już programu vnc, ale ja mogę oglądać mój pecet, a na odwrót nie :cry: . Najdziwniejsze jest to że z domu mogę się pingować na pceta w firmie. Szukam jakiś sprawdzonych metod, programów. Dziękuje i pozdrawiam Jeżeli oba kompy mają publiczne IP, to programy typu virtual desktop (np. 'NetOp') mogłyby Ci pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...