Timm Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Witam! Dziewczyna chce monitor lcd. Poniewaz ja jestem wielkim przeciwnikiem lcd dlatego nie moge obiektywnie nic polecic :(. Napiszcie co polecacie. Komputera jest uzywany do: www, filmy, teledyski, office czasem jakies gierki... Wymagania cena ponize 2500zl netto. Najlepiej 17 cali. Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Briareos Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Tu masz monitorki Belinea, ciesza sie dobra opinia: http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=692 A tutaj monitorki Iyama tez niezle: http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=1739 Monitki 17' Iyama maja czs odpowiedzi matrycy 16 ms w porownaniu z Balineą ktora ma 25 ms wydaja sie lepsze.Sa wprost idealne do ogladania filmow i pykania w gierki. Ja sam musze qpic monitka bo stary juz wyleniał ;) ale przymierzam sie 'tylko' na 15' i to chyba bedzie Iyama E380S... moze ktos taki ma, jesli tak to prosze opinie na jego temat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 A moim zdaniem to zostal polecony mercedes i powiedzmy jakis opel :E ( oba niemieckie tylko z delikatna roznica w klasie :] ) Tym mercem jasna sprawa jest IIYAMA. Krotki czas reakcji matrycy sprawia ze nie ma tak zwanego smurzenia Jezeli to ma byc monitorek do zwyklych gierek a nie dla PRO FPP to 17 mozna kupic juz gdzies za 1500 zl netto calkiem fajna jezeli to ma byc jednak cos wyrafinowanego to cena wzrosnie :E PS. Czas reakcji matrycy w filmach pracy world exel czy www nie ma tak na prawde znaczenia, uwage natomiast zwrucilbym na kont pod jakim da sie ogladac obraz bo swojego czasu mialem phiipsa LCD i szlak mnie trafial bo nawet filmu we 2 nie mozna bylo obejrzec a jak stałem nad narzeczona a ona kazala mi cos przeczytac na monitorze to mialem zawsze niezly dylemat :| zobacz jeszcze www.benchmark.pl <-- tam masz sporo 17" lcd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 letrev @ nie jest tak prosto jak piszesz - bylo porownanie na czasu reakcji i efektu w grach chyba na THG :P i strasznie obiegowe opinnie podajesz - jak kazdy producent Belinea (MaxData) robi konstrukcje budzetowe jak i klasy sredniej tak jak Iiyama i inni producenci Timm @ zwroc uwage na Belinea 101750/101751 (roznia sie tylko kolorem obudowy) - niezla matryca Samsunga - PVA (odmiana MVA) - duze katy widzenia (170/170 wiec kilka osob moze smialo ogladac film), niezly czas reakcji i przydatna w pracy z Officem funcja PIVOT (obrot o 90*) co do smuzenia w grach - kazdy musi sam indywidualnie to stwierdzic - bo to co jednym przeszkadza inni tego nawet nie widza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 polecam NEca 1701 -mam go i jest super http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5629 do tego tez bardzo dobrym lcd'ekie jest noevo F-417 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8399 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Znajomy ma iiyame E431 widzialem oczywiscie jak pracuje i mnie obraz nie pasuje ;P. Powiedzial jak by mial troszke wiecej kupilby H430. Co o tych modelach myslicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
breja Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 TYLKO IIYAMA !!! :twisted: :twisted: tylko oni daja 3 lata gwarancji na matryce tylko oni wymieniaja panel na nowy przy przepaleniu wiecej jak 1 pixela (reszta dopuszcza 4 wypalone) Wlasnie sie czaje na ten panel i przeczytalem wsio co sie dalo dodatkowo kolega taki ma :twisted: Aha co do ceny to jak ktos mieszka blisko DE to polecam wycieczke ;) W vobisie w DE stoi za 429€ i minus 16% zwracanego podatku to jest jakies 1750 na nasze a w pl ok 2200 za ten model wiec za 550 ma sie przyjemnosc zostac przmytnikiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Ja również posiadam NEC'a 1701 i mogę ci go z czystym sumieniem polecić - czas reakcji 16 ms , zero smużenia (gry NFS-U i filmy - super jasność, ostrość i kolory. Cena też niezła ok. 2050 zł. (age.pl) A co do gwarancji to także 3 lata door-to-door i do tego gwara na lampe. Na pewno się nie zawiedziesz ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 TYLKO IIYAMA !!! :twisted: :twisted: tylko oni daja 3 lata gwarancji na matryce tylko oni wymieniaja panel na nowy przy przepaleniu wiecej jak 1 pixela (reszta dopuszcza 4 wypalone) O ile mi wiadomo iiyama teraz to nie iiyama z przed lat czyli 1 pixel padniety = wymiana penelu :(... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...