Skocz do zawartości
phranzee

kolejny telefon w erze - jak to jest ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam :)

sprawa wyglada tak:

- telefon mialem 2 lata

- wymiana na nowy, bezproblemowo

- kolejne 2 lata wlasnie mijaja i....

...i jest problem. przy pierwszej wymianie poszedlem z oferta z gazety i tak kupilem, numer zostal ten sam. dzis sie pytam u przedstawiciela jakie mam mozliwosci wymiany. odpowiedzial ze za malo dzwonilem i nic narazie nie moge kupic (oprocz po calkiem pelnej cenie, czyli >1kpln).

czy cos sie zmienilo, cos przegapilem ? moze ktos to wyjasnic ?

oczywiscie wszystko na abonament.

jak sie nic nie da, to zawsze mozna umowe od nowa podpisac (moge na kogos innego), ale wg mnie to bezsens.

ma ktos jakis pomysl ? w miare pilna sprawa.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w IDEI jest chyba coś takiego, że kwota ostatnich 3 rachunków musi przekroczyć ileś tam zł. Wtedy można skorzystać z promocji, która kiedyś nazywała się "Zostańmy razem" a teraz "Propozycja". Może miałeś poprostu zbyt małe rachunki... Ale niech ktoś mnie poprawi jak źle mówię 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w IDEI jest chyba coś takiego, że kwota ostatnich 3 rachunków musi przekroczyć ileś tam zł. Wtedy można skorzystać z promocji, która kiedyś nazywała się "Zostańmy razem" a teraz "Propozycja". Może miałeś poprostu zbyt małe rachunki... Ale niech ktoś mnie poprawi jak źle mówię 8)

to zrby miiec dostep do jakis wypasnych promocji :>

a tak po prostu moze sobie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> telefon w cenach z cennika dla jego planu taryfowego :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

phranzee a powiedział ci koleś ile powinieneś mieć na rachunku ??? bo może nie wiele ci brakuje do tego ile oni wymagają i mółgbyś sie postarać o ten kawałek... ale na niskie rachunki to oni chyba nie patrzą , no ale nie wiem ile ty wydajesz na rachunek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm.......no to liczac średnio ze rachunek wynosi 50 zł , to abonament pewnie ze 30 zł a rozmowy 20 zł , czyli dla nich to na sete za mało , licza pewnie na coś koło 100zł za same rozmowy 30 zł abonament , lub coś takiego.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja niewiem jak to jest dokladnie ale jak moj ojciec wymienial (joz dluzszy czas temu) to mu powiedzieli ze moze sobie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> za 1zl ale z doplata 100zl to sie wkuzyl wypowiedzial umowe i wziol nowa promocje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo mi mniej wiecej o cos takiego. Konczy Ci sie umowa z era - dziekuje nie chce jej przedluzac. Za dwa dni przychodzisz - dzien dobry, jestem nowy, swiezy i zielony - chcialem telefon, ten o (i pokazujesz paluchem na motorolke :wink:). Teoretycznie powinno przejsc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Era jak dla mnie to shit. Mam telefon ponad 2 lata - poszedlem do nich, zeby zmienic na nowy. Gostek powiedzial, że mogą mi jedynie dać 10 minut darmowych :evil: 8O . Można się wkurzyć. I pomyśleć, że gdybym przyszedł z ulicy to miałbym wiele telefonów od złotówki. Widać, że nie potrafią zadbać o stałego klienta, i w mojej osobie już go stracili - rozwiązałem umowę i idę do Plusa - przynajmniej lepsze telefony mają.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziobak: no u mnie _dokladnie_ to samo. umowa bedzie na kogo innego, a te koncze. 

hmmm a moze kupic drugi i miec przez chwile 2 ? :D

hmm a jak jest z numerem telefonu ?, mi niedlugo sie umowa w erze konczy i nie widzi mi sie zabardzo zmieniac numeru tel na nowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak

telefon w erze mam na stryja na firme wiec nie powinienem narzekac, umowa byla juz raz przedluzana o ile przy I przedluzaniu wszystko odbylo sie bez problemow tzn juz po okresie 1,5 roku moze nawet miesiac mniej mialem mozliwosc wybrania sobie nowego telefonu (cala oferta dla klientow indywidualnych + telefony tylko dla taryfy biznes) albo darmowe minuty wszystko zalezy jednak od rachunkow w tamtych czasach nierzadko przychodzily mi rachunki grubo ponad 100 zlotych dobijalem czasami 200 z tego co wiem to Era ma jakis system ktory oblicza czy juz sie klientowi nalezy i co. Minely 1,5 roku oczywiscie w glowie zamazryla mi sie wymiana telefonu dzwonie na infolinie Pani mowi ze za 2 miesiace prosze zadzwonic okej rozumiem male rachunki (nie przekraczam teraz 100 zl) trzeba dluzej poczekac (z tego co wiem to era oficjalnie moze zaproponowac cos dopiero po 2 latach) dzwonie po tych 2 miesiacach pani mowi ma pan juz oferte na swoim koncie podaje mi ceny telefonow zaprasza do salonu, wiec sie wybralem do salonu firmowego Ery w Lublinie tarfilem na wyjatkowo niemila pania albo mialy zly dzien w kazdym razie mowi mi ze oferty zadnej nie mam, przedluzyc umowe moge i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> nowy telefon tez tylko do kazdego doplacam 100 zl do ceny ktora jest oficjalna tak wiec teraz cierpliwie czekam na koniec 2 letniej umowy (najwiekszy bajer ktory mi zaproponowali to roczny numer z 99% znizka czyli znowu dzownienienie za grosz). Numeru za nic w swiecie nie zmieniam nie chcialoby mi sie podawac znojomym nowego zreszta jestem przyzwyczajony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowa umowa = nowy nr, chyba ze duzo doplacisz. 

mi prawde mowiac nie zalezy na numerze. powiem komu trzeba ze zmienilem i tyle.

mi zalezy na numerze, bo hmm, szczesliwie trafilem :), mam numer w stylu 601 42-82-42 :), chcialbym przy nim zostac, musze sie dowiedziec jaki jest ten limit wysokosci 3 ostatnich rachunkow, i najwyzej nabije ile trzeba hmm, musze to ejszcze przekalkulowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedno jest pewne, nic ci nie da wizyta u innego dealera - to samo ci zaproponuje. Oni sprawdzają twoją klasę wartości w bazie Ery, a tam widniejesz z najniższą kategorią, możesz wymienić telefon ale na aparat z baaardzo ograniczonej puli (czasami strasznie stare złomy a czasami wogóle brak aparatu). Najprościej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> drugą aktywacje i dopiero np następnego dnia czy dwa dni później zrezygnować ze starej aktywacji. Jako bieżący klient ery nie będziesz musiał przynosić im tej całej tony papierów, wystarcza zdaje się dowód + zapłacony ostatni rachunek z Ery, nie wiem również czy jako abonent Ery nie będziesz zwoniony z opł. aktywacyjnej na tym nowym numerze (ale tego nie jestem pewien)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bedziesz. Nowy numer nowa aktywacja.

Wkurza mnie to wszystko.

Ja generuje raczej wysokie rachunki wiec sie nie martwie, ale siedze w Plusie z Ery zrezygnowalem po kilku miesiacach. Ich promocje i obietnice sa piekne tylko na papierze :? Zreszta jak wszedzie ale ci to juz przesadzaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli jak wszystko dobrze pojdzie to kupie teraz drugi telefon na te sama osobe a ze starego zrezygnuje albo komus przekaze ;)

ja chyba poprostu sprzedam stary aparat, btw ile moge dostac za nokie 3310 ? :P i kase przeznacze na doplate...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi