qliman Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Witam dzis zainstalowalem sobie ATITool 0.0.17 i testuje. Find MAX CORE od 4 godzin mam Core 372 Mhz RADEON 9700 No-pro chlodzenie standart. Omega Drivers 22.55 najnowasze. Krecil ktos u siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 ja dojechalem do 373 Mhz na core w atitool godzine testowania przy zamknietej obudowie i stand chlodzeniu( 1 x 80 mm wywiew z obudowy) karta 9700 Pro Powercolor na PCB od 9800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Nierozumiem sensu bytu tego topicu... Co w tym nadzwyczajnego? A tak P.S. to w podpisie możesz zmazać te 256bit przy radku, bo jak jest to model 9700 to innej możliwości nie ma :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qliman Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Ja dojechalem na core po 4 godzinach na 369 Mzh i wylaczyl mi sie obraz w monitorze....niewiem czemu. Ps Mi sie nie podoba kolor twojego opisu buahahah :D ciach!owej baletnicy nawet rowek przeszkadza hehehhehe bedzie cenzora na bank :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 sens topiku jest taki ze mozna zobaczyc czy daje powtarzalne wyniki progs, i jak sie kreca karty z danej rodziny testowane takim samym narzedziem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Na moim radku atitool jechal z core do ponad 280 MHz, a grafa w 3dmark 2001 sypala juz artefaktami przy czestotliwosci rdzenia ponad 265 MHz. Z pamieciami bylo podobnie. Heh ciekawe,nie? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 hehe - ATI TOOl to jakies nieporozumienie - ja WG niego mam 420 // 340 a DOJEZDZAM [bez artow] na 500 // 370 wiec cosik tu nie gra :/ Ja to od razu wywalilem, wole OC "na czuja" - iwecej frajdy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixtrol Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 W moinmprzypadku ATI Radeon 9700PRO produkcji FIC - core 398, mem 345. Chłodzone pasywnie Zalmanem HP80A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos99 Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 według mnie programik jest naprawde dobry, kolega ZAVADER twardo twierdzi że przy 500 nie ma artefaktów co jest kompletną bzdurą , zadaje ci się że nie ma, ATI TOOL reaguje na najmniejszy błąd i zjeżdża do poziomu gdzie grafika jest 100% czysta, u mnie na R97P dojeżdża do 430/730 i na takich ustawieniach robiłem testy 3D01-2007/3D03-6505.Programik jest naprawde dobry, dlaczego wielu osobom zdaje się że nie ma błędów-bo nie wyskakują pasy wielkości MOSTU w GTA? heheheheh Błędy w grafice nie muszą objawiać się odrazu takimi przekłamaniami a ATI TOOL daje 100% pewność pozostawienia karty na ustawieniach bezbłędnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 ZAVADER twardo twierdzi że przy 500 nie ma artefaktów co jest kompletną bzdurą Taaa - ty NAJLEPIEJ wiesz kiedy ja mam arty a kiedy ich nie mam... Wiesz - na 500 mam ZERO arefaktow i to nawet po KILKU godzinach grania w BARDZO ZAAWANSOWANE gry 3d [DX 8 oraz DX 9] wiec - hmmm pozolisz ze sam ocenie KIEDY mam, a KIEDY NIE MAM artefaktow, ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 a u mnie z 400Mhz zjechal mi do 370 dziwny jest ten program Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 500 mhz na gpu to chyba rekord bo 1sze slyze zeby ktos tyle mial , chocby po vmodzie.mozesz zarzucic comparem do 2k3? mi ati tool pokazal max 418.5 na gpu. mem nei sprawdzalem ale przy 310 nie bylo artow. moj radek mial silencera. w sumie progs calkiem fajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Prosze was bardzo - nie rzucam nigdy slow na wiatr:) To sa stabilne, bez artowe ustawienia, na ktorych normalnie sobie pogrywam: » http://service.futuremark.com/compare?2k3=1904211 HAHAHA!! 500 MHz // 764 MHz - RULZ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 heh , wybacz. sadzilem ze masz r9700 i dlatego nie moglem uwiezyc ;) ale i tak re5pect ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 hehe - no bez przesady r 9700 to ja DLUUUGO jeszcze nie bede miec, zreszta jest mi niepotrzbny na razie... RESPECT tak? Yeee... wreszcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 hehe - no bez przesady r 9700 to ja DLUUUGO jeszcze nie bede miec, zreszta jest mi niepotrzbny na razie... RESPECT tak? Yeee... wreszcie :) Mówisz tak jak by różnica cenowa między tymi kartami była ogromna :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 czesc . mam pytanka co do tego programu - obojetnie czy najpierw bede podkrecal memory czy core?? np podkrece najpierw core to pozniej dac to na save w utworzonym profilui a pozniej identycznie z podkrecona pamiecia tez na save?? po starcie systemu powinien mi uruchomic program(tzn ten utworzony profil z zapisanymi parametrami core i memory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SikohR Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 czesc . mam pytanka co do tego programu - obojetnie czy najpierw bede podkrecal memory czy core?? np podkrece najpierw core to pozniej dac to na save w utworzonym profilui a pozniej identycznie z podkrecona pamiecia tez na save?? po starcie systemu powinien mi uruchomic program(tzn ten utworzony profil z zapisanymi parametrami core i memory? Ja np. tylko sprawdziłem tym progsem do ilu mi sie kreci i po prostu porobilem sobie profile przy pomocy RivaTunera i Powerstripa - Riva Tunerem podkręciłem tyle ile mi ATI tool pokazal, a w Powerstripie porobilem wgodne profile (bo w Powerstripie skala sie konczy na 363 a na szczęście RT nie ma takich ograniczen). A poza tym mi ATI Tool doszedl do 417/328 (VGA Silencer i OCZ BGA Alu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Mówisz tak jak by różnica cenowa między tymi kartami była ogromna nie jest duza, tylko ze teraz NIGDZIE nie sprzedam Mojego radka, poza tym nie chce sie w to bawic - gra nie warta swieczki - gierki chodza znakomicie a ja nie z tych co 3d marki nabija "tylko 4 fun" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 wedlug mnie ten program to straszne dziadostwo mo j radeon kreci sie do 310 rdzen /310 pamiec a on mi wyrecil rdzen do 450 i go poem juz wylaczylem bo dalej jechal a pamieci do 390 i tez go wylaczylem przeciez to jakas paranoja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 rqadeon 9100 zaznaczam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...