Mr.Martin Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Witam Mam procka 2.8Ghz HT jak podkrece go do 3.6Ghz to wszytsko ladnie startuje tylko pod koniec wadowania windowsa komputer nagle sie wylacza - tak jakby ktos go wylaczyc z pradu Czy za taki stan rzeczy moze ponosic za slabej mocy zasilacz ? ( mam ciezkiego feela 300Watt) Dodam tylko ze podczas startu systemu nie ma zadnych niebieskiech ekaranow itp - poprostu komputer nagle sie wylacza jakby mu ktos wtyczke wyjal z kontaktu Moja konfiguracja komputera jest w opisie Jezeli to zasilacz to czy Chieftec 360 ( 2wentyle) wystarczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uSh! Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Eh ja ci powiem jak bylo u mnie... stabilnie procek moglem podciagnac tak jak w opisie, dalej wszystko mi sie ladowalo tylko sie wieszal w grach itp. Pomyslalem "To pewnie zasilacz"... teraz mam nowy i niestety dalej to samo :) Po prostu w Polsce nie mamy takich "miodnych" serii procesorow jak zagranica. No coz ja sie zadawalam @600MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 mamy tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać :| - mnie np ogranicza płyta - musze zrobić vdimm i vnorth moda to powinna śmigać na FSB300 a wtedy proc bez problemu zrobi 3.6 na standartowym vcore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uSh! Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 eh no dobra... a M0 :P ? Powiedz mi gdzie znajde to ci wyplace prowizje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 z M0 to racja - ale problem jest w ilości sprzedawanych procków - bo gdyby schodziło wiecej P4 (2.6,2.8) a nie tak jak teraz celków to nowsze steppingi docierałyby do polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uSh! Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 No i lepiej na tym skonczyc :) bo to juz oklepany temat :P Trzeba sobie zalatwic rodzine w USA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 wiecie co ja jednak przystane na to ze to zasilacz - przecierz to zasilacze maja zabezpieczenie przeciwprzeciazowe ktore wylaczaja go natychmiast jak sie przeciarz aby sie nie spalil - moze wlasnie ten egzemplarz zasilacza ma ten czujnik za szybkio reagujacy Walsnie dostalem emala od glownego specjalisty serisu Modecom ( tak mial w podpisie) i twierdzi ze to jednak wina zasilacza a te wylaczanie sie to poprostu dzialanie zabezpieczenie przeciwprzeciarzeniowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmm777 Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Idąc w ślady Tomshardware kupiłem sobie "energy check 3000" i zmierzyłem moc pobieraną przez mój PC: Celeron 2.6G, 512MB 333MHz, 2x HD 40GB 7200, GF4200, DVD-RW, CD-RW. No i... 93W - gdy to piszę. Podczas bootowania dochodziło do 120W. Przy ogladaniu DVD przez MPC do 125W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 u mnie jast taki fajny myk z psu ustawiam fsb 250mhz i teraz jst problem na 1.575V komp jest wmiare stabilny a jak da v core 1.9 to nawet niewstaje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...