Jacoo Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Kupiłem taki oto sprzecik: Epox 8RDA3i na nForce Kingmax 256 MB 400MHz Duron 1600 MHz WD 80GB 8MB 7200 Radeon 9200 (Hercules). Problem w tym ze jak odpalam gierke to sie po kilku minutach robi czarny ekran i restart. A czasem wyskakuje niebieski ekran z błędem STOP 0x00000024 albo STOP 0x0000007F i tez trzeba resetowac. PO uruchomienoi ponownie pisze ze WinXP odzyskał sprawnosc po powaznym bledzie. Co robic ?? Ja juz wymiekam. Jak robie test pamieci to nigdy nic sie nie wywala. Aha mam Win XP z SP1. Jak pracuje pod WinXP to rzadko sie zdarza mi wyżej opisana sytuacja. Czy moze byc winne np to że chipset na Epoxie jest z Nvidii a grafa z Ati ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 przeloz ram w inny slot.... zaloz paste na procka, sprawdz radiator i wentylator..... mialem ostatnia podobna sytuacje i wyszlo ze procek sie za bardzo grzal :) pzodrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edyta_mia Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 zajrzyj tu: http://www.it-faq.pl/topfaq.asp?id=386 i tu: http://www.microsoft.com/poland/windowsxp/...ficzneBledy.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoo Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 hmmm no nic nie pomoglo jak narazie :( system na nowo postawiony tyle ze juz na fat32 na czestotliwosci pamieci 400MHz sie zwiesza przy gierkach, po przestawieniu na 266 MHz dziala jak narazie bez zwieszki. paste założyłem chyba raczej poprawnie. A co do pamięci to mam jedną kostke 256 MB i jest ona włożona (wg opisu Epox'a) do gniazdka które jest rekomendowane. POtestuje jeszcze przez noc i zobacze jak to sie bedzie dziac dalej. Ściągam nowe drivery do ATI Radeon. A skąd by dorwać nowe drivery do Epox'a bo mam te nowe ze stronki Epox'a, jest jeszcze jakieś inne źródło ?? Dzięki z góry za odpowiedzi i jakiekolwiek sugestie. Aha temperatura Duronka po zwieszce w grach nie przekraczała 44 stopni Celsjusza a coolerek to Arctic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@F@L Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 przeloz ram w inny slot.... zaloz paste na procka, sprawdz radiator i wentylator..... mialem ostatnia podobna sytuacje i wyszlo ze procek sie za bardzo grzal :) pzodrawiam :) miałem ten sam problem co Jacoo i dzieki twojej sugestii odnosnie sprawdzeniu chłodzenia procka zaoszczedziłem sobie sporo kłopotu :) Wymontowałem cały radiator i po zobaczeniu tego o mało nie zemdlałem. Otóz okazało się, że na jądrze nie ma ani mm kwadratowego pasty. Cała pasta wyparowała :o a resztki pozostały po bokach :o Nawet na radiatorze wypaliły się numery seryjne procka :o Po nalozeniu pasty narazie nie ma zadnych błędów STOP po 240 testach w 3D Mark 2001 :) (odpukać) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 STOP 0x00000024 - uszkodzona taśma IDE, lub twardziel STOP 0x0000007F - pamięć (wkładałeś inną?), płyta główna lub podkręcony procek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...