redguy Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 czesc bardzo czesto (po kilku, kilkunasto godzinnym przestoju w pracy komputera) przy uruchomieniu zaczyna rzezic ogolnie mowiac zasilacz. potrzeba kilku, kilkunastu operacji "wlacz-wylacz" zeby komputer zaczal normalnie pracowac. wole nie sprawdzac czy cos sie spali jesli pozwole mu pracowac :wink: .obudowa to mode com i-zone (z XI.2003) z zasilaczem 300 W (ATX250gtf) podtrzymujacym batrona 2500, 1hdd barracude 7, radeona 8500, cdrw, dvd i plyte abit nf7-s + pare malych dodatkow. co radzicie w takiej sytuacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 radzimy ci kupic nowy zasilacz zanim nastapi awaria zasilacza i spali ci w kompie wsio co masz :!: twoj sprzet potrzebuje lepszej zasilki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 zapomnialem dopisac, ze wymiana zasilacza w trybie natychmastiowym :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redguy Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 lepszej zasilki tzn? o wiekszej moc? stabilniejszej czy cokolwiek innego? a moze cos z wiatraczkiem? komputer jak juz chodzi to bez problemow. zadnych zwisow, restartow. update: wlasnie przeczytalem http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8223 na moim , jak to ujal autor, jest porazka. na +12V tylko 7A 8O. sam procesor tyle zzera... jestem niepocieszony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 radzimy ci kupic nowy zasilacz zanim nastapi awaria zasilacza i spali ci w kompie wsio co masz :!: twoj sprzet potrzebuje lepszej zasilki Nie wiem - może głupi jestem, ale jak dla mnie jedynym elementem zasilacza, który może wyć i rzęzić, jest wiatrak. I tańszym rozwiązaniem będzie na początek właśnie jego zmienić - no ale może ja głupi własnie jestem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 :roll: wyglada na to ze lozysko w wentylatorze mowi BYE, BYE i dlatego wentylator boksuje przy starcie dorazne rozwiazanie - smarowanko - odklej naklejke (zdejmij ewentulane wieczko) i daj pare kropelek oleju do maszyn lub smaru tam gdzie trzpien docelowe rozwiazanie - wymiana wentylatora :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redguy Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 slychac jeszcze ciche terkotanie. na pewno w zasilaczu, potwierdzila to druga osoba. zastanawiam sie tylko czy oddanie w ramach gwarancji ma cel, bo 14dni bez sprzetu ciezko bedzie przezyc :P, a znajac polskie firmy nikt nie bedzie sie kwapil do szybkiego zalatwienia sprawy. a zeby bylo smieszniej ( :?: ) calkiem niedawno mialem identyczny problem z wiatrakiem na mostku polnocnym nf7. dodam tylko ze komputer mial okolo 2 m-cy gdy sie wszystko zaczelo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Jak nie wiesz, czy to wiatrak w zasilaczu, czy nie, to bierzesz coś a la patyczek z lizaka i wkładasz przez maskownicę wiatraka tak, żeby wiatrak się na chwilę zablokował. Przestanie wyć=masz winowajcę. Reklamuj, co będziesz z własnej kieszeni dopłacał. Poza tym jak zmienisz sam, to gwarancję stracisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Nie wiem - może głupi jestem, ale jak dla mnie jedynym elementem zasilacza, który może wyć i rzęzić, jest wiatrak. I tańszym rozwiązaniem będzie na początek właśnie jego zmienić - no ale może ja głupi własnie jestem... spoko, nie jestes glupi :) troche zle zinterpretowalem tekst, poniewaz reguy napisal: przy uruchomieniu zaczyna rzezic ogolnie mowiac zasilacz. potrzeba kilku, kilkunastu operacji "wlacz-wylacz" zeby komputer zaczal normalnie pracowac. myslalem, ze komp. w ogole nie dziala, i dopiero po kilku "wlacz-wylacz" zaczyna dzialac, a to faktycznie moze wentyl sie zatarl i halasuje :oops: natomiast elementy zasilacza, np. cewki, albo transformator moga wydawac dzwieki, jak sa uszkodzone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 ktos tu chyba zapomniał ze zasilacze w modecomach to fortrony a przynajmniej w niektórych moj sprzet ciągnął juz fsp 245GP /250GTA/GTV/i obecna 300BT i KAZDA radziła sobie z moim dosc prądozernym konfigiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redguy Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 wlasnie oddalem do naprawy, dostalem zastepczy i...nic nie wyje :D . Czekam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...