Skocz do zawartości
kazik2000

Czy Fortron FSP 300-60GTP będzie wystarczający?

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę moderów o wyrozumiałość, ale przeczytałem topic o kupnie zasilaczy, liczyłem zapotrzebowanie mocy i jak nic nie wiedziałem tak dalej nic nie wiem :(

Proszę o opinie czy przesiadka na ten egzemplarz http://allegro.pl/show_item.php?item=21197998 uciągnie mój config + maxtor 80GB (nie sata), dzwiekowka, tvtuner i cdrw.

Mój Codeshit (tez 300W) napsuł mi już za dużo zdrowia i musiałem odkręcić sprzęt... :(

Bo nie jestem niestety w stanie zarobić na Chiefteca...

-----------

UPDATE:

Pomocy!!! Ten shit zaczął freezować na na 1700!!! To co z tym Fortronem???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da rade napewno ten gtp

napieciami sie ogolnie nie przejmuj ,

ja przy zczytywaniu tym epoxowoym USDM w windzie mam 11,63 V przy stress a przy idle 11.73

gdzie w tym samym czasie gdy mierze z wtyczki napiecie mam 11.95 przy idle a w stress 11.93 V

przy 5V usdm troche zawyza

config jak w sigu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ile masz na 5V amperów?? chyba mniej jak 30 ( GTP) ale i tak niemozliwe zeby wysiadał na 1.8V...

ps.duzo V potrzeboje ten twoj duron..

nie myslałes o L2 modzie? bys miał wydajnosc której szukasz w MHZ czyli cos jak z duronem 2,4ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fortronek ma 30A na 5V.

przy ustawieniach z podpisu chodzi w miare ok. fortron wymieka przy 12,5*181@1.8V, ale wez poprawke na FX'a ktory ciagnie tez duzo z lini 5V. jak mialem 3TI to proc mogl isc na 2.4ghz a nie na 2.3. a tak poza tym to i tak obecnie nie mam odpowiedniego chlodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi